September 27, 2023

15+ caloriearme, vezelrijke muffinrecepten

Een luchtige en heerlijke snack of traktatie wacht op je in deze verzameling muffinrecepten. Deze muffins bevatten elk minder dan 200 calorieën per portie, wat voldoet aan onze caloriearme voedingsparameters om u te helpen uw innamedoelen te bereiken. Plus, met ten minste 3 gram langzaam verteerbare vezels in elke portie van ingrediënten zoals fruit, noten en volle granen, kunnen deze muffins helpen bij het ondersteunen van gezond gewichtsbehoud, verhoogde botsterkte en gezonde spijsvertering. Recepten zoals onze Volkoren Aardbei Muffins en Wortel & Banaan Muffins zijn geweldig als ze licht opgewarmd zijn of verpakt voor onderweg.


Gezonde Carrot Cake Muffins


Carrot cake ontmoet muffins in dit gezonde ontbijtrecept. Volkoren banketbakkersmeel samen met veel wortelen en geroosterde walnoten voegen vezels toe, terwijl appelmoes de muffins vochtig houdt en helpt om suiker te verminderen.Volkoren Aardbeienmuffins


Dit gezonde muffinrecept bevat aardbeien, maar je kunt je favoriete bes in plaats daarvan gebruiken. Recept aangepast van het Massachusetts Farm to School-programma.Muffins met bananenzemelen


Diana Chistruga

Tegen het einde van de week zijn alle bananen die nog in de fruitschaal zijn achtergebleven, over hun hoogtepunt heen – precies goed voor deze vochtige zemelenmuffins. Voeg een handvol donkere chocoladeschilfers toe om deze vezelrijke traktatie te verbeteren.Bessen Ochtend Muffin


Deze makkelijke muffins zitten vol met antioxidanten verpakte frambozen en aardbeien. Walnoten zorgen voor een welkome crunch en zijn een geweldige bron van enkelvoudig onverzadigd vet, waarvan onderzoek aantoont dat het LDL (slechte) cholesterol verlaagt.Wortel & Banaan Muffins


Deze wortel-banaanmuffins zitten boordevol smaakvolle en gezonde ingrediënten en vormen een goede snack of ontbijt.Ontbijt Worteltaart Havermoutkoekjes


Sara Haas

Geniet van alle klassieke smaken van carrot cake in deze gezonde havermoutcakes. In elke hap zitten geraspte wortel, rozijnen en walnoten. Door de rozijnen te hakken, worden ze beter door het beslag verdeeld. Deze havermoutkoekjes zijn perfect als meeneemontbijt, maar ook als lekker tussendoortje.Gebakken Banaan-Noten Havermout Cups


Muffins ontmoeten havermout in deze vochtige en smakelijke grab-and-go havermoutbekers.Eiwitmuffins met Banaan


Deze gezonde bananenmuffins zitten boordevol eiwitten dankzij ingrediënten als pindakaas en Griekse yoghurt, terwijl wit volkorenmeel ze een vezelboost geeft. Serveer ze als ontbijt of als tussendoortje.Pompoen-Havermout Muffins


Met deze gezonde pompoen-havermoutmuffins krijg je alvast zin in de herfst. Door de muffins met pecannoten te bestrooien, krijgt elke hap een nootachtige crunch. Serveer ze als ontbijt of als tussendoortje.Muffins met bananenzemelen


Muffins met bananenzemelen zijn geweldig om bij de hand te hebben als ontbijt voor onderweg!Ontbijt Worteltaart Havermoutkoekjes


Sara Haas

Geniet van alle klassieke smaken van carrot cake in deze gezonde havermoutcakes. In elke hap zitten geraspte wortel, rozijnen en walnoten. Door de rozijnen te hakken, worden ze beter door het beslag verdeeld. Deze havermoutkoekjes zijn perfect als meeneemontbijt, maar ook als lekker tussendoortje.Gebakken Bosbessen & Banaan-Noten Havermout Cups


Jamie Vespa

Muffins ontmoeten havermout in deze vochtige en smakelijke grab-and-go havermoutbekers. De nootachtige smaak van de pecannoten en de zoetheid van verse bosbessen en banaan zorgen voor een extra lekker tussendoortje of ontbijtje. Maak een batch in het weekend en bewaar ze in je koelkast of vriezer voor een snel en gemakkelijk ontbijt de hele week. Verwarm ongeveer 40 seconden in de magnetron. Dit gezonde muffinrecept is een variatie op onze populaire Baked Banana-Nut Oatmeal Cups van Carolyn Casner.Ontbijt Citroen, Framboos & Roomkaas Havermoutkoekjes


Sara Haas

Vers citroensap en schil voegen de perfecte vleugje helderheid en zuurgraad toe aan deze heerlijke havermoutkoekjes. Je kunt verse of bevroren frambozen gebruiken, afhankelijk van wat je bij de hand hebt. Geniet van deze havermoutkoekjes als gezond ontbijt of tussendoortje.Citroen-Cranberry Muffins


Deze met citroen bezaaide muffins met cranberry’s knarsen licht met maïsmeel en zijn gegarneerd met een kus gesuikerde citroenschil. Warm uit de oven zijn ze heerlijk, maar ze blijven ook een paar dagen goed en kunnen ook prima ingevroren worden.Ontbijt Banaan, Chocolade & Pindakaas Havermout Cakes


Sara Haas

Bananen, chocolade en pindakaas zijn een winnende combinatie in deze leuke, bevredigende havermoutkoekjes. Pindakaas voegt een eiwitboost toe, terwijl haver zorgt voor vezels. Geniet van deze havermoutkoekjes als ontbijt of als hartige snack.Rabarber Havermuffins


Deze lekkere rabarbermuffins hebben een zoete streusel topping en zijn klaar in 45 minuten. Gebruik gewone gerolde haver die meer textuur heeft dan snelkokende of instant gerolde haver.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *