September 30, 2023

De chef-kok van Wallingford profiteert van het minderheidssubsidieprogramma van New Haven

Het Connecticut Department of Economic and Community Development heeft onlangs 7,2 miljoen dollar toegekend aan The Community Foundation for Greater New Haven, waardoor kleine bedrijven, waaronder die in Meriden en Wallingford, in aanmerking komen voor subsidies.

Het subsidieprogramma maakt deel uit van een initiatief van 46,6 miljoen dollar over de gehele staat om achtergestelde ondernemers te helpen en de bedrijfsgroei in Connecticut te stimuleren, volgens het New Haven Equitable Entrepreneurial Ecosystem (NHE3).

Minderheidseigenaren van kleine bedrijven zijn een prioriteit

“NHE3 is opgericht door The Community Foundation of Greater New Haven en is een ondersteunend netwerk dat subsidies, zakelijk advies en technische diensten zal verstrekken”, aldus Joseph W. Williams Jr., directeur van NHE3 operations. “We hebben een focus op Black, Latinx, vrouwen en allochtone eigenaren van kleine bedrijven.”

Tot nu toe heeft NHE3 volgens Williams in totaal 132 subsidies verstrekt aan kleine bedrijven in Connecticut.

Sylvia Loney, een inwoner van Wallingford, ontving in april een beurs voor haar bedrijf Chef Sil’s Vegan Kitchen in New Haven. Ze werkt vanuit een commerciële keukenruimte en biedt catering aan klanten, en neemt deel aan pop-upwinkels en festivals in de hele staat.

Chef Sil’s Vegan Kitchen is gestart in oktober 2021, en biedt een verscheidenheid aan veganistische gerechten, waaronder haar specialiteit in veganistische sushi rolls en bowls. Bij het maken van haar menu verwerkte Loney haar Cubaanse en Colombiaanse roots.

“We hebben een Cubaanse kom die bestaat uit mojo jackfruit, ingemaakte rode uien, rijst en bakbananen,” zei ze. “Ik probeer mijn culturele gerechten altijd vegan te maken.”

Voordat ze de beurs ontving, werkte Loney alleen in de keuken en bereidde ze alles zelf voor. Met het extra geld kon ze een assistent aannemen en iemand die verantwoordelijk is voor het beheer van haar sociale media.

‘Dit was de eerste beurs die ik ooit heb gekregen’, zei ze. “En hoewel het niet veel was, was het nuttig bij het inhuren van broodnodige hulp.”

Een ander klein bedrijf, Beyond the Salt Food Truck, oorspronkelijk gevestigd in Hamden, ontving ook een subsidie ​​die hielp bij het aannemen van werknemers. Destijds moest eigenaar Samad Mickens zijn zoon laten werken, maar met het extra geld kon hij hulp krijgen.

“Ik hoorde over de beurs na een gesprek met iemand die naar mijn foodtruck kwam”, zei hij. “Ik besloot me aan te melden omdat het als minderheid moeilijk is voor minderheden om subsidies of andere vormen van financiering te krijgen om een ​​bedrijf te starten en te laten groeien.”

Waardering van de gouverneur

Regering Ned Lamont zei dat hij waardeert wat kleine bedrijven de staat brengen.

“Kleine bedrijven vormen de ruggengraat van onze economie, en deze subsidies zullen specifiek worden gebruikt om ondersteuning te bieden aan eigenaren van kleine bedrijven die eerder belemmeringen hebben ondervonden bij het verkrijgen van toegang tot financiële steun en andere diensten die nodig zijn om een ​​bedrijf te starten en te laten groeien”, zei Gov. Lamont zei in een persbericht uit 2022 over de subsidie ​​van $ 46,6 miljoen.

NHE3 zal volgens Williams in de loop van vijf jaar 7,2 miljoen dollar ontvangen. Williams is van plan gemiddeld 174 beurzen per jaar toe te kennen en ongeveer 750 beurzen gedurende de vijf jaar. De subsidies hebben een groot bereik van $ 500 tot $ 50.000 dollar, en Williams zegt dat het van de omstandigheden afhangt om toe te passen.

“Vanaf nu heeft de staat besloten dat aanvragers niet in aanmerking komen om opnieuw een subsidie ​​aan te vragen,” zei hij. “We zijn van plan om in het najaar weer aanvragen te openen.”

Ga voor meer informatie over NHE3 naar https://nhe3.org/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *