September 27, 2023

20+ ontstekingsremmende zomerdessertrecepten

Enkele van de meest smaakvolle ingrediënten van de zomer, zoals perziken, bessen en kersen, behoren ook tot de meest ontstekingsremmende voedingsmiddelen die er zijn. Deze verzameling dessertrecepten zit boordevol seizoensproducten en volle granen om je te helpen de vervelende symptomen van chronische ontstekingen, zoals spijsverteringsproblemen, verhoogde vermoeidheid en mentale mist, te bestrijden. Recepten zoals onze Gebakken Kaneel Appelschijfjes en Citroen-Bosbessen Cheesecake Repen zijn de perfecte zomertraktaties.


Citroen-bosbessen cheesecake repen zijn de perfecte zomertraktatie


Fotograaf: Rachel Marek, Foodstylist: Holly Dreesman

Deze cheesecake-repen met citroen en bosbessen hebben de rijke, romige smaak van cheesecake zonder poespas. Een dunne laag cheesecake op smaak gebracht met citroen omringt een hoop verse bosbessen die barsten van de zoete fruitige smaak. U kunt dit eenvoudige recept als sjabloon gebruiken en de bosbessen gemakkelijk vervangen door een andere bes of gesneden fruit. Limoenschil en -sap kunnen worden gebruikt in plaats van citroen.Perzik knapperig


Fotografie / Caitlin Bensel, Voedselstyling / Margaret Monroe Dickey

Zoete zomerperziken schitteren in deze makkelijke perzikchips. De knapperige topping voegt een nootachtige smaak en textuur toe aan sappige perzikvulling. Als perziken buiten het seizoen zijn, kunt u in plaats daarvan bevroren perziken gebruiken. Zorg ervoor dat je ze volledig laat ontdooien voordat je ze gebruikt.Citroen-frambozen dumpcake


Sonia Boszo

Deze supereenvoudige en leuke dumpcake met citroen en frambozen smaakt als een schoenmaker, maar dan met cake in plaats van koekjes. Frambozen en citroen gaan goed samen, maar elke bes zou hier goed werken.Aardbei-Chocolade Griekse Yoghurt Schors


Griekse yoghurt wordt bezaaid met verse aardbeien en chocoladeschilfers en vervolgens ingevroren, zodat je het in stukjes kunt breken, net als chocoladeschors (maar dan gezonder!). Deze kleurrijke snack is perfect voor zowel kinderen als volwassenen.Havermout Cookie Fruit Pizza


Dit klassieke fruitpizza-recept begint met een gigantisch havermoutkoekje dat is bedekt met een roomkaas-yoghurtsaus plus bessen- en kiwischijfjes voor een leuke, kleurrijke dessertpizza. Het oplichtende toetje, dat het publiek aangenaam maakt, zal als eerste op tafel gaan bij je volgende potluck of barbecue.Perzik Galette


Galettes zijn gemakkelijke desserts om samen te trekken, en deze perzikgalette is daarop geen uitzondering. Verse perziken van het seizoen zijn hier de ster, omgeven door een schilferige korst met volkoren banketbakkersmeel. Perzikconserven voegen een fruitige smaak toe en helpen de toegevoegde suiker onder controle te houden.Citroen Bevroren Yoghurt Ripieno


Citroenliefhebbers zullen genieten van de heldere smaak van dit romige, verfrissende dessert. Om het extra speciaal te maken, serveer je het in een bevroren citroenbeker! Je kunt het sap uit je citroenbekers gebruiken om de bevroren yoghurt te maken of het bij de hand houden om er later van te genieten.Gebakken Kaneel Apple Plakken


Caitlin Bensel

Deze gebakken kaneelappelschijfjes hebben precies de juiste malsheid en bite en een kleverige appelkaramel die zich op de bodem van de pan vormt. Geniet van dit gezonde dessert met ijs, met koekjes of geserveerd met yoghurt – de opties hiermee zijn eindeloos!Frambozen schoenmaker


Fotografie / Caitlin Bensel, Voedselstyling / Margaret Monroe Dickey

Deze frambozenschoenmaker is een makkelijk toetje om op te kloppen als je verse frambozen bij de hand hebt. Deze versie bevat minder suiker dan traditionele schoenmakers en zit boordevol bessen die een zoetzure smaak geven.Gemakkelijke kersenschoenmaker


Fotograaf / Antonis Achilleos, Prop Stylist / Kay Clarke, Food Stylist / Ruth Blackburn

De topping in deze gemakkelijke kersenschoenmaker is knapperig en boterachtig, terwijl de vulling zoete, sappige kersen laat zien. Deze schoenmaker komt in een oogwenk samen en zou het perfecte last-minute dessert zijn.Kersensorbet


Probeer dit recept voor kersensorbet met een klodder licht gezoete slagroom of wat meer gehakte kersen erop.Gegrilde Perziken Met Honing Mascarpone


Hier is een nieuw idee als dessert tijdens een kampeertrip of in de achtertuin. Omdat je het recept voor s’mores niet nodig hebt. Maar je zou er wat Graham crackers bovenop kunnen verkruimelen om wat knapperigheid aan deze gegrilde perziken toe te voegen.Citroen-Bosbessen Poke Cake


Jacob Vos

Deze pokécake met citroen en bosbessen is zacht en licht. Na het bakken worden er gaatjes in de cake geprikt om het pittig-zoete glazuur erin te laten sijpelen.Gebakken Havermout Met Peren


Deze geruststellende gebakken havermout is perfect voor gezellige weekendochtenden en doet ook dienst als een kant-en-klaar ontbijt dat je de hele week kunt bereiden voor gezonde meeneemmaaltijden.Blackberry-handtaarten


FOTOGRAAF: RYAN LIEBE, FOODSTYLIST: JASON SCHREIBER, PROPSTYLIST: PAIGE HICKS

Volkorenmeel geeft het deeg een nootachtige smaak die de zoetheid van de jammy braambessenvulling in evenwicht houdt. Ander seizoensfruit zou ook goed werken – probeer bosbessen, kersen of perziken.Appelcrumble met Haver


Door de schil aan de appels te laten zitten, krijg je vezels en vitamines, dus dit diabetesvriendelijke dessert is niet alleen lekker van smaak, maar ook goed voor je.Gebakken Banaan-Noten Havermout Cups


Muffins ontmoeten havermout in deze vochtige en smakelijke grab-and-go havermoutbekers.Perziken & Room


Fotografie / Caitlin Bensel, Voedselstyling / Kady Wohlfarth

Hoe beter de perziken, hoe beter deze eenvoudige perziken en room zullen zijn! Honing maakt de room net genoeg zoet, waardoor de zoetheid van de perziken doorschijnt.Kers Bessen Taart


FOTOGRAAF: RYAN LIEBE, FOODSTYLIST: JASON SCHREIBER, PROPSTYLIST: PAIGE HICKS

Door cacaopoeder toe te voegen aan een klassiek taartdeeg ontstaat een unieke chocoladekorst die perfect past bij het zoete, sappige fruit dat erin zit. Als je geen fan bent van roosterkorstjes, kun je een kleine koekjesvormer gebruiken om decoratieve stukjes deeg uit te snijden en ze gewoon bovenop te leggen.Citroen-Bosbessen Nice Cream


brie passano

Nice cream is voor iedereen, ongeacht dieetbeperkingen. Deze zuivel- en lactosevrije versie zonder toegevoegde suikers heeft slechts vijf ingrediënten nodig, inclusief koud water, en komt zo snel samen als de messen in je keukenmachine kunnen draaien. Het is helder met bosbessen en romig van bananen, waardoor het een eenvoudig en gemakkelijk dessert is met een flinke dosis voedingsvezels – hoeveel meer kun je vragen van een heerlijk bevroren zomerdessert?Aardbei-Rabarber Icebox Cake


Johnny en Charlotte Autry

Gemberkoekjes absorberen het vocht van een slagroom met rabarber en veranderen ze in cakeachtige laagjes terwijl deze koelboxcake afkoelt in de koelkast. We hebben ook laagjes verse aardbeien toegevoegd voor een prachtige kleur en een beetje extra zoetheid. Door een metalen mengkom voor te koelen in de vriezer koelt de compote in een handomdraai af.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *