September 26, 2023

Een gezonde eter opvoeden en sneller bewegen: De week in Well+Being

U leest onze wekelijkse Well+Being-nieuwsbrief. Registreer hier om het elke donderdag in je inbox te krijgen.

Fijne donderdag! Vandaag hebben we het over hoe je een gezonde eter kunt opvoeden en hoe te laat komen je risico op kanker kan helpen verkleinen. Maar voordat we daarop ingaan…

De must-reads van deze week:

Wil je betekenisvolle connecties opbouwen? Hier zijn vier manieren.

Black Widow-spinnenbeten doen echt pijn! Kom meer te weten over de iconische spinachtige.

4.000 stappen naar een betere gezondheid. Een nieuwe studie vindt een goede plek voor staptellingen.

Waarom sommige dementerende patiënten kunst maken. Creativiteit kan zelfs toenemen wanneer de hersenen falen.

De wetenschap van het opvoeden van een gezonde eter

Ik ben opgegroeid in een huishouden van ongeordend eten, voedselgevechten en ongezonde maaltijden. Ik wilde het beter doen voor mijn eigen kind.

Dus wendde ik me tot de wetenschap. Onderzoekers hebben veel tijd besteed aan het observeren van de eetgewoonten van kinderen en het leren hoe volwassen gedrag hen kan beïnvloeden, ten goede of ten kwade. Het blijkt dat veel van de goedbedoelde inspanningen die we als ouders doen om gezond eten aan te moedigen, averechts werken.

Nadat ik door de jaren heen met verschillende onderzoekers had gesproken en had geschreven over wat ik had geleerd, heb ik ernaar gehandeld. Ik vulde mijn huis met gezond voedsel en liet mijn kind beslissen wat ze wilde eten. We maakten geen ruzie als ze haar bord niet opruimde, en er waren geen beloningen voor het eten van groenten (een veelvoorkomende voedselfout die ouders maken). Als ze iets niet wilde proberen, probeerde ik goede gewoonten te modelleren door het te proeven en enthousiast te eten. En ik maakte niet veel uit van het toetje. Soms was het fruit. Soms was het een reis om een ​​ijsje te halen.

Mijn kind is nu volwassen. Ze eet gevarieerd en gezond en vertoont niets van het ongeordende eetpatroon dat ik van mijn moeder heb geleerd. Ik ben blij dat ik deze cirkel heb doorbroken. En daarom wilde ik deze week schrijven over de wetenschap van het opvoeden van een gezonde eter als onderdeel van ons speciale kindergezondheidsrapport.

Vermijd deze 6 veelvoorkomende voedingsfouten om een ​​gezonde eter op te voeden

Hoe ouders met kleine vreugdemomenten de toekomst van een kind kunnen vormgeven

Moeten tieners hun verstandskiezen laten trekken voordat de problemen beginnen?

Er is deze week geweldig nieuws over hoe een beetje sneller bewegen je risico op kanker kan verlagen.

We hebben het niet over formele oefening. Dit onderzoek richtte zich op mensen die haastig de trap op renden, renden om een ​​bus te halen of zich over de parkeerplaats van een winkelcentrum haastten. De onderzoekers gebruikten activity-tracker-gegevens van meer dan 22.000 mannen en vrouwen, en ontdekten dat degenen die minstens drie minuten per dag snel bewogen, ongeveer 30 procent minder kans hadden om aan veel soorten kanker te overlijden dan mensen die bijna altijd voorzichtig van de weg wandelden. plaats naar plaats. En het effect werd zelfs gezien als geen van hen anders oefende.

Lees voor meer informatie het volledige rapport van Your Move-columnist Gretchen Reynolds.

Moet je je hond je gezicht laten likken?

Deze week vraagt ​​een lezer of ze haar hond haar gezicht mag laten likken.

Ik ben een levenslange hondenbezitter en ik heb een paar dingen geleerd. Het risico om ziek te worden door een vriendelijke lik is erg laag, maar soms kunnen die algemene, griepachtige symptomen die we van tijd tot tijd ervaren, worden veroorzaakt door nauw contact met de mond van uw hond.

Lees voor meer informatie onze nieuwste Ask a Doctor-column. Onze columnist is Trisha S. Pasricha, een arts in het Massachusetts General Hospital en een instructeur in de geneeskunde aan de Harvard Medical School. En ze staat klaar om je vragen te beantwoorden! Gebruik ons ​​Ask a Doctor-formulier om een ​​vraag in te dienen, en we kunnen deze in een toekomstige column beantwoorden.

Laat ons weten hoe het met ons gaat. E-mail mij op welzijn@washpost.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *