September 30, 2023

Een sinaasappel en een krop sla: wat we aantroffen toen we boodschappen gingen doen in de voedselwoestijn rond Woodhill Estates | Cleveland-nieuws | Cleveland

Klik om te vergroten Mount Carmel Deli, een van de drie gemakswinkels die The Land bezocht in de straten rond Woodhill Estates, gaat deze maand definitief sluiten, aldus een medewerker.  - (Foto door Ronnetta Stallworth)

(Foto door Ronnetta Stallworth)

Mount Carmel Deli, een van de drie gemakswinkels die The Land bezocht in de straten rond Woodhill Estates, gaat deze maand definitief sluiten, aldus een medewerker.

Tawana, een inwoner van Woodhill Estates, traint elke dag. Ze doet haar best om haar kleinkinderen voedzame opties te bieden, maar vindt het een uitdaging omdat er niet veel gezonde opties zijn in de nabijgelegen bedrijven. Ze maakt wel gebruik van de mobiele pantry van Cuyahoga Metropolitan Housing Authority (CMHA), die eens per maand groenten en fruit naar Woodhill Estates brengt. Maar dat is maar één dag. Als je vecht om je dagelijkse uitgaven te betalen en de week door te komen, zegt ze, is het moeilijk om een ​​bus te nemen om naar de dichtstbijzijnde supermarkt te gaan – Simon’s Supermarket op Buckeye Road, meer dan anderhalve kilometer verderop.

Er zijn niet genoeg redelijk geprijsde opties voor een gezonde keuken in mijn buurt, Woodhill Estates. (Woodhill Estates, een volkshuisvestingsproject, ligt in de wijk Buckeye-Woodhill, een van de armste buurten van de stad. Sommige mensen noemen Woodhill Estates Morris Black of Woodhill Homes.) Net als 58% van Cleveland is het gebied een voedselwoestijn als gevolg van de schaarste aan goedkope gezonde voedselopties.

Voor veel leden van de gemeenschap is het een uitdaging om gezonde keuzes voor zichzelf en hun gezin te vinden. Obesitas, gezondheidsproblemen en chronische ziekten komen vaker voor in gebieden zonder deze gezonde opties. Maar kleine winkels in de buurt bieden niet veel gezond voedsel, en veel bewoners weten niets van de mogelijkheden van de voedselvoorraad. Onze gemeenschap schreeuwt om hulp bij het kiezen en consumeren van gezonder voedsel.

Waarom hebben kleine winkels geen groenten en fruit?

Robin, die alleen woont in Woodhill Estates, heeft moeite om groenten en fruit te krijgen van bedrijven in de buurt. De enige groenten en fruit die normaal verkrijgbaar zijn, zijn uien en diepvriesgroenten, die ze tegen hoge prijzen bij Food Plus vindt, zegt ze. Ze zegt dat ze een lift krijgt naar Dave’s Supermarket (iets meer dan anderhalve kilometer verderop op Shaker Square) of dat haar kinderen haar boodschappen doen. Ondanks de voedselwoestijn van de gemeenschap, oefent ze dagelijks en verwerkt ze gezond voedsel in haar dagelijkse maaltijden.

Dominique, ook lid van de Woodhill Estates-gemeenschap, vertelde me dat ze getrouwd is en vier kinderen heeft. Ze zegt dat de afwezigheid van gezonde opties in de buurt een impact heeft op haar en haar gezin, omdat ze geen auto heeft om haar kinderen naar locaties te brengen waar betere opties zijn. Gezond eten op tafel houden voor haar kinderen is momenteel moeilijk, zegt ze. Net als Tawana krijgt ze tijdens de maandelijkse weggeefactie van CMHA meestal groenten en fruit van het gemeenschapscentrum Woodhill Estates. Ze zegt dat ze één dag per maand haar familie het grootste deel van het fruit en de groenten geeft. Ze vraagt ​​zich af waarom lokale supermarkten geen verse producten inslaan ten behoeve van de buurt.

We gingen het uitzoeken.

Mount Carmel Deli, gelegen op 11011 Mount Carmel Road net ten oosten van Woodhill Estates, verkoopt geen verse of diepgevroren producten. Een winkelmedewerker vertelde The Land eind juli dat de winkel in augustus definitief zou sluiten. Ze hebben niet genoeg klanten, zei hij, deels omdat de winkel geen vergunning heeft gekregen om voedselbonnen te accepteren, en deels omdat zoveel mensen Woodhill Estates hebben verlaten. (Bewoners begonnen in 2022 te verhuizen toen de woningbouw een herontwikkeling van $ 250 miljoen in meerdere fasen onderging.) Toen we de winkel bezochten, waren de schappen schaars gevuld en waren sommige voedselproducten bijna twee jaar verlopen. Een 4-pond. zak suiker van grote waarde kostte $ 4,99 bij Mt. Carmel Deli; dezelfde tas verkoopt voor $ 3,12 bij Walmart.

Food Plus, gelegen op 10716 Woodland Ave. aan de overkant van Woodhill Estates, had meer keuze en accepteert wel voedselbonnen. In de kleine vriezer vonden we een paar zakken maïs, spinazie en broccoli. In de winkelrekken stonden wat ingeblikte groenten en fruit en ingeblikte groentesoepen. We vergeleken de prijs van een blikje Progresso-tuingroentesoep, die $ 3,49 was bij Food Plus toen we er op 28 juli waren. Op 31 juli was dezelfde soep $ 2,79 bij Heinen’s, $ 2,29 bij Target en $ 2,18 bij Walmart.

Klik om te vergroten Voedselproducten bij Mount Carmel Deli, waarvan een medewerker zei dat ze deze maand definitief zullen sluiten.  - (Foto door Sharon Holbrook)

(Foto door Sharon Holbrook)

Voedselproducten bij Mount Carmel Deli, waarvan een medewerker zei dat ze deze maand definitief zullen sluiten.

Brijesh Putel, de manager, zei dat hij vroeger een dame had die groenten en fruit bezorgde, maar ze stopte vanwege haar zwangerschap en kwam nooit meer terug. Nu gaat Putel soms naar een andere winkel om een ​​paar opties te kopen om in de winkel door te verkopen, maar hij maakt zich zorgen dat het eten bederft, dus heeft hij niet veel in voorraad. Omdat veel Woodhill Estates gesloten is, zei hij, heeft hij niet zoveel klanten. Toen we er op 28 juli waren, had Food Plus één sinaasappel, één krop sla, een paar fruitbekers, een half dozijn tomaten en een dozijn uien te koop.

American Food Market, gelegen op de hoek van Woodhill en Woodland Roads, ligt aan de westkant van Woodhill Estates. Een winkelmedewerker, die weigerde zijn naam of functie te geven, maar door een bezorger werd geïdentificeerd als ‘de baas’, zei dat de winkel veel klanten krijgt die langskomen als ze het drukke kruispunt passeren en dat de sluiting van Woodhill Estates heeft de winkel geen windeieren gelegd. De buurtwinkel, die wel voedselbonnen accepteert, heeft geen vers fruit of groenten, maar verkoopt wel voorverpakte fruitcups en diepgevroren erwten, maïs en gemengde groenten. Het heeft ook verse broodjes en een kleine selectie van andere kruidenierswaren, waaronder bevroren kip en bevroren individuele maaltijden. Toen hem werd gevraagd naar de verkoop van groenten en fruit, zei de medewerker dat de winkel er al 27 jaar is en dat hij elke 3-4 maanden een bord op de deur hangt met de vraag aan klanten wat ze in de winkel willen verkopen.

Bewoners weten niet van de mogelijkheden van de voedselbank

De winkels rondom Woodhill Estates zijn niet voldoende en veel bewoners hebben niet voldoende vervoer naar supermarkten. Er zijn voedselbanken, maar schema’s zijn vaak ingewikkeld en veel bewoners zijn zich niet bewust van de mogelijkheden. Het gemeenschapscentrum van Woodhill Estates zou een plek kunnen zijn om bronnen over lokale warme maaltijden en voedselvoorraadschema’s met bewoners te delen – omdat ze moeilijk te vinden en moeilijk bij te houden zijn, vooral als je geen internet hebt – maar ik heb Ik heb geen toegang gekregen tot een bronnenlijst in het gemeenschapscentrum.

Als u echter een telefoon- of internettoegang heeft, zijn er drie manieren om voedselbanken bij u in de buurt te vinden: u kunt 211 of de Greater Cleveland Food Bank bellen en de telefoniste vertellen waar u woont, en zij zullen u vertellen, sms’en, of e-mail je een lijst met voedselbanken bij jou in de buurt. The Hunger Network of Greater Cleveland heeft ook een kaart die u kunt gebruiken om warme maaltijden en voedselbanken bij u in de buurt te vinden. Het kan nog steeds moeilijk zijn om groenten en fruit door deze bronnen te krijgen, maar er zitten soms producten in voedselvoorraadzakken.

Wat is het volgende

Zoals The Land eerder berichtte over de nabijgelegen Central-buurt, zijn hoekwinkels en voedselpantry’s niet genoeg. We hebben veel betere opties nodig voor gezond en betaalbaar voedsel.

Zal winkelen rond de nieuwe Woodhill Homes beter zijn? Misschien. Het ontwikkelingsproject gaat “niet alleen over het herontwikkelen van woningen, maar over investeren in complete buurten”, zegt Matt Schmidt, directeur modernisering en ontwikkeling bij CMHA. Een subsidie ​​van $ 35 miljoen aan CMHA van het Choice Neighborhoods-programma van het Department of Housing and Urban Development vereist niet alleen een focus op het oprichten van gebouwen, maar ook op het helpen van bewoners en buurten. Dat betekent samenwerken met tientallen partners, zoals de stad Cleveland en Burten Bell Carr Community Development Corporation, maar vooral samenwerken met bewoners om hun inbreng te krijgen, zei hij.

Schmidt zei dat toegang tot voedsel in veel gesprekken met bewoners ter sprake is gekomen. In het komende economische ontwikkelingsdeel van het project zal CMHA samenwerken met de stad om een ​​plan te maken om partners binnen te halen die kunnen voorzien in de behoeften van de buurt en bewoners (zoals supermarkten) die verder gaan dan huisvesting. Als er nieuwe supermarkten in de buurt komen, zou dat jaren later zijn.

Ondertussen moeten de bewoners eten.

Oorspronkelijk gepubliceerd door The Land. Met toestemming hier opnieuw gepubliceerd. Ronnetta Stallworth nam deel aan het gemeenschapsjournalistiekprogramma van The Land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *