September 30, 2023

Ostrow Brasserie wordt geopend als het eerste Frans-koosjere restaurant van Miami

Twee verschillende keukens zijn voor het eerst samengekomen in Miami, met de opening van een nieuw restaurant door chef-kok en restauranthouder Olivia Ostrow.

“Alles viel op zijn plek nadat we onze wensen en behoeften hadden gevolgd en – natuurlijk – van joodse en Franse afkomst waren”, vertelt Ostrow. Nieuwe tijden. “We hadden echt het gevoel dat dit ontbrak in Miami.”

De “ontbrekende” fusie is iets geheel nieuws: een etablissement dat gecertificeerde Glatt Kosher-praktijken (vlees dat smetteloos en vrij van gebreken is) combineert met Franse gerechten en techniek van partners Ostrow, die onlangs diende als directeur eten en drinken in het Savoy Hotel in South Beach en Eli Dadon, inwoner van Miami.

Deze week verwelkomde Ostrow Brasserie de eerste klanten in haar ruimte op 4850 Northwest Second Avenue in de wijk Buena Vista. Op woensdag 9 augustus opende het restaurant officieel de deuren.

Voor degenen die niet vertrouwd zijn, kan een snelle opfriscursus koosjer koken nodig zijn. Meng om te beginnen geen vlees en zuivelproducten tijdens de maaltijd en blijf uit de buurt van geselecteerde eiwitten zoals schaaldieren en varkensvlees.

De koosjere regels komen overeen met een lichtere interpretatie van Franse gerechten, deelt Ostrow, waar sauzen op basis van zware room vaak de norm zijn.

“Het was moeilijk om een ​​menu te maken dat zowel aantrekkelijk als vertrouwd was, maar niet moeilijk op een negatieve manier”, zegt Ostrow. “Wat moeilijk was, was het bereiken van perfectie. De afgelopen vijf maanden hebben we ingrediënten van heinde en verre gekocht die voldoen aan de koosjere regels. En als een gerecht niet smaakte zoals de Franse iteratie, gingen we verder met andere ingrediënten.”

Een van de klassieke Franse gerechten op het Ostrow Brasserie-menu is een Lyonnaise-salade met een gepocheerd ei, op rundvlees geïnspireerd spek en knapperige huisgemaakte croutons overgoten met een dragonvinaigrette. Er zijn crabcakes met mousse van truffel en bieten, gekonfijte sinaasappel met een gestoofde gekarameliseerde andijvie en een boeuf bourguignon vergezeld van wortelen en sjalotten.

Klik om te vergroten

De spread in Ostrow Brasserie, met Franse koosjere lekkernijen in overvloed

Salar A – Miami Creative Agency

Een van de favorieten van Ostrow is echter de stevige 32-ounce kalfskotelet.

“Het is drie uur lang sous vide met geïmporteerde kruiden uit de Provence, tomaten en graanmosterd. Voor mij is het het meest perfecte en deelbare bord”, gutst ze. “Ik zou het iedereen aanraden.”

Ostrow Brasserie is alleen geopend voor diner, met plannen om in oktober lunch en brunch te onthullen. Andere extra’s die nog moeten komen, zijn onder meer een crudo-sushibar, een kindermenu en dagelijks happy hour van 15.30 tot 18.00 uur. Diners worden aangemoedigd om het Instagram-account van het restaurant in de gaten te houden voor de laatste updates.

Het ontwerp van het restaurant is al even uniek, geïnspireerd door de Franse opvoeding van Ostrow en doorspekt met een vleugje Miami-geïnspireerde tropische flair. Extra’s zijn koraalkleurige werkbladen, twee bars om gezellig te dineren en te genieten, een open keuken en geselecteerde kunstwerken uit de collectie van Ostrow.

Twee glazen deuren aan de achterkant van het restaurant leiden naar een “geheime tuin” buitenruimte die hondvriendelijk is en binnenkort zitplaatsen biedt voor lunch, brunch en diner.

“Vanaf het begin was het nooit onze bedoeling om eerst als koosjer restaurant te openen”, vat Ostrow samen. “Het is in de eerste plaats een Frans restaurant, een restaurant dat toevallig koosjer is.”

Ostrow Brasserie. 4850 NW Second Avenue, Miami; 786-238-7452; ostrowbrasserie.com. Zondag t/m donderdag van 17.00 tot 22.00 uur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *