September 27, 2023

Watermeloensalade met inktvis recept

 • Snijd voor de watermeloensalade de watermeloen zoals het past, driehoeken werken goed.

 • Voeg de in plakjes gesneden kerstomaatjes en verse chili toe aan een kom en breng royaal op smaak. Voeg de watermeloen toe en meng zodat de zoute tomaat en het koude sap de plakjes watermeloen kunnen bedekken. Voeg de kruiden, limoenrasp en -sap en de olijfolie toe. Laat de salade minimaal 15 minuten staan, hoe langer de salade staat hoe lekkerder hij wordt.

 • Snijd voor de inktvis het brede uiteinde af zodat het recht is. Als je in de inktvisbuis kijkt, zie je dat er een klein bosje is waar zijn veer zit (het stukje plastic waardoor de inktvis rechtop kan staan). Rol de inktvis zodat het bosje van je af wijst en met één vloeiende beweging ga er met je mes tegenaan. De inktvis zal uitwaaieren, en meer dan waarschijnlijk zullen er nog een paar stukjes smurrie zijn, schraap de smurrie met een botermes en spoel af onder de kraan.

 • Zodra al je inktvis uitgewaaierd en schoon is, dep je hem droog met een schone papieren handdoek.

 • Kerf de inktvis in met hetzelfde botermes in een hoek van 45 graden en scoor in tegengestelde richtingen, in een ruitpatroon.

 • Marineer de inktvis en tentakels in een kom met de geraspte knoflook, venkelzaad en de olijfolie. Laat een uurtje marineren in de koelkast.

 • Doe intussen voor de dressing de ansjovisfilets in een vijzel en stamp ze fijn tot een pasta. Voeg je gehakte kruiden toe en een flinke snuf zout. Maal de kruiden tot een fijne pasta.

 • Voeg het limoensap, de gehakte pistache toe en voeg voldoende olijfolie toe om de pasta te bedekken. De dressing moet een lepelconsistentie zijn, niet verdrinken in olie, we willen gewoon dat de olijfolie alles bij elkaar brengt.

 • Breng voor de tomaten op smaak met zout en een beetje olijfolie. Doe ze in een grote metalen zeef. Leg de tomaten op een vuur en kook langzaam tot er blaren ontstaan.

 • Zet een grillpan op de barbecuevlammen en laat 5 minuten warm worden. Haal de inktvis uit de koelkast en roer om de olijfolie los te maken (deze zal gestold zijn onder de koude temperaturen). Zout elk stuk inktvis en tentakels afzonderlijk om ervoor te zorgen dat elk stuk goed gekruid is.

 • Voeg eerst de tentakels toe aan de hete pan en kook een paar minuten, voeg dan de rest van de inktvis toe en kook nog 1-2 minuten tot de tentakels krokant zijn en het inktvisvlees ondoorzichtig is. Haal dan van het vuur.

 • Snijd de inktvis in kleine hapklare ringetjes en de tentakels doormidden. Doe de gekookte inktvis in een metalen kom, voeg de gepelde tomaten en de dressing toe. Meng door elkaar en breng op smaak.

 • Serveer de inktvis naast de watermeloensalade met daarop de plakjes halloumi en een flinke snuf pul biber chili.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *