September 30, 2023

Doe Disney Springs on a budget tijdens Magical Dining

Lokale bevolking.

Jaleo houdt van ze.

En hoewel dit uitgestrekte Spaanse paleis in Disney Springs genoeg te bieden heeft – er zijn tenslotte maar weinig mensen en nog minder fijnproevers die nog nooit van Jaleo’s beroemde oprichter, James Beard Award-winnende chef-kok en filantroop José Andrés – hebben gehoord, is er altijd ruimte voor meer. Bezoek Orlando’s Magical Dining, zegt Mario Bernal, algemeen directeur van Jaleo, een jaarlijks terugkerend fenomeen waar de lokale bevolking centraal staat.

“We willen echt dat ze komen genieten van het restaurant”, zegt algemeen directeur Mario Bernal. “Veel zaken in Disney Springs zijn te danken aan het feit dat mensen naar de parken komen. We krijgen hier natuurlijk wel locals, maar dit is een mooie manier om dat uit te breiden.”

Bezoek Orlando’s Magical Dining keert terug op 18 augustus met een nieuwe prijsfunctie

Dit is Jaleo’s vierde jaar in de Magical Dining-ronde, en net zoals de geest van het programma om terug te geven aan de gemeenschap precies in overeenstemming is met de bedrijfsfilosofie (Andrés’ World Central Kitchen non-profitorganisatie biedt verse maaltijden als reactie op humanitaire, klimaat- en gemeenschapscrises over de hele wereld), zo zijn ook de creatieve geesten in de keuken net zo gevend.

Het aanbod van Jaleo is breed, zelfs volgens de normen van Magical Dining. Het is niet per ongeluk, zegt Bernal.

“Er zijn dingen die we gewoon niet kunnen doen”, zegt hij lachend. “Dit zijn de dingen die we je, als je in een andere tijd van het jaar binnenkwam, nog steeds zouden aanraden om te proberen.

Voeg vegetarische paella toe aan je JaleoMagical Dining-mix voor $ 9 van 18 augustus tot 1 oktober. (Stephen M. Dowell/Orlando Sentinel)
Voeg vegetarische paella toe aan je JaleoMagical Dining-mix voor $ 9 van 18 aug.-okt. 1. (Stephen M. Dowell/Orlando Sentinel)

Dingen zoals de pan con tomate starter die bestaat uit gelijke delen knapperig, geroosterd brood en sappige tomaat. Of de croquetas de pollo, waar Bernal moeilijk uit kan kiezen als hij daarom wordt gevraagd. De josper-gegrilde kippendij en op bestelling gemaakte tortilla de patatas veroorzaken hetzelfde conflict tussen de hoofdgerechten.

“Kom met iemand anders mee, zodat je beide kunt krijgen”, dringt hij aan. “Nog beter, kom als een groep van vier, zodat je alles kunt proberen.”

Inderdaad, een bezoek als een groep werkt hier bijzonder goed, aangezien Jaleo’s Spaanse menu tapas-forward is. En voor $ 40 voor drie gangen, die volgens Bernal ongeveer $ 15-20 lager is tijdens Magical Dining, heb je een budget voor een aantal extra opties, waaronder een vegetarische paella voor $ 9 extra. Of, je weet wel, een kruik sangria.

Jaleo's croquetas de pollo.  (Stephen M.Dowell/Orlando Sentinel)
Jaleo’s croquetas de pollo. (Stephen M.Dowell/Orlando Sentinel)

Disney Springs heeft ook andere locaties in de mix, waaronder STK Orlando en Wolfgang Puck Bar & Grill. Bernal merkt op dat een bezoek aan Jaleo, of zijn buren, gasten iets biedt dat andere restaurants niet bieden.

“Er is zoveel ingebouwd entertainment!” hij zegt. “Als je eenmaal weg bent, ga je niet zomaar terug naar je auto. Je gaat wandelen; je gaat alle andere restaurants zien, de mooie winkels en je wordt vermaakt. En het is allemaal gezinsgericht.”

Jaleo’s flamenco-vrijdagen met uitgaansavonden zorgen er misschien voor dat je de kleintjes thuis moet laten.

“De dansers zijn hier van 19.00 tot 22.00 uur en ze bewegen zich door het restaurant, dus waar je ook zit, je krijgt ze te zien. En het is prachtig.”

Flan al Estilo Tradicional de Mamá Marisa con Espuma de Crema Catalana is een klassieke Spaanse vla die gasten van Magical Dining moeten kiezen, zegt Jaleo General Manager Mario Bernal.  (Stephen M.Dowell/Orlando Sentinel)
Flan al Estilo Tradicional de Mamá Marisa con Espuma de Crema Catalana is een klassieke Spaanse vla die gasten van Magical Dining moeten kiezen, zegt Mario Bernal, general manager van Jaleo. (Stephen M.Dowell/Orlando Sentinel)

Ondanks dat hij verscheurd is over andere cursussen over Jaleo’s prix-fixe-aanbiedingen, is Bernal onbeschaamd doorslaggevend bij het dessert en dringt hij er bij gasten op aan, vooral degenen die het nog nooit hebben geprobeerd, om de vlaai te bestellen.

De traditionele Spaanse custard wordt geserveerd met een schuim gemaakt van Catalaanse room en sinaasappels.

“Dit recept is al meer dan 30 jaar bij ons”, zegt hij. Het is zelfs een familiefavoriet.

“Mijn moeder, als ze op bezoek komt, is dat het eerste waar ze om vraagt ​​als ze uit het vliegtuig stapt.”

Visit Orlando’s Magical Dining keert terug op 18 augustus en loopt tot en met 1 oktober.

Wil je contact opnemen? Vind me op Twitter, TikTok of Instagram @amydroo of op het OSFoodie Instagram-account @orlando.foodie. E-mail: amthompson@orlandosentinel.com. Doe mee aan het gesprek op de Facebook-voedselgroep van de Orlando Sentinel, Laten we eten, Orlando.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *