September 27, 2023

Gezondheidsexperts zeggen dat een simpele extra gewoonte bovenop een dieet en lichaamsbeweging je kan helpen om af te vallen

Het is algemeen bekend dat een combinatie van een goed dieet en voldoende lichaamsbeweging wonderen kan doen voor je gezondheid – maar als je wat kilo’s kwijt wilt, is er volgens experts een derde gewoonte die je zou moeten proberen.

Uit onderzoek uitgevoerd door WeightWatchers, nu bekend als WW, bleek dat haar leden meer kans hadden om succesvol af te vallen als ze updates deelden met hun vrienden en familie. Meer dan de helft van de ondervraagden zei dat ze de steun van een gemeenschap cruciaal vonden om hen te helpen hun gezondheids- en fitnessdoelen te bereiken.
Anderen zeiden dat ze ontdekten dat het delen van updates over hun vorderingen met volgers op sociale media hen gemotiveerder maakte om door te gaan met het nastreven van een gezondere levensstijl, waarbij de positieve feedback hen aanspoorde. WW zei dat het de positieve impact heeft gezien die online communities kunnen hebben om diegenen te ondersteunen en te inspireren die misschien worstelen om uit de eerste hand af te vallen via haar eigen platform, meldt The Mirror.

LEES VERDER: Tandarts waarschuwt dat een simpele poetsfout kan leiden tot verkleuring van de tanden

Claudia Nicholls, marketingdirecteur van het bedrijf, zei: “De steun van een gemeenschap is altijd een effectieve manier gebleken om gezonde gewoonten aan te leren en in stand te houden, maar met de explosie van online gemeenschappen is er nooit een gemakkelijkere of meer betaalbare manier geweest om gebruik te maken van de power of the crowd voor steun en inspiratie.

“Weight Watchers’ eigen sociale gemeenschap voor leden, Connect, die alleen al in het VK meer dan 14.000 dagelijkse berichten ziet, biedt onze leden direct toegang tot een gemeenschap van mensen die soortgelijke reizen maken als zij. Kleine rituelen zoals het plaatsen van foto’s in onze levens creëren snel gewoonten die moeilijk op te geven zijn, die een levensveranderende impact kunnen hebben, door te helpen vorm te geven aan hoe we leven, hoe we ons voelen en, uiteindelijk, wie we worden.”

Meer advies over gewichtsverlies is onlangs gedeeld door expert Michael Mosley – die waarschuwde dat sommige veelvoorkomende voedingsmiddelen die door velen als “gezond” worden beschouwd, misschien niet zo goed voor u zijn als u denkt. De auteur van Just One Thing schreef op zijn Fast800-blog: “In een wereld vol voedselproducenten, met slimme marketing en een gebrek aan wetenschap achter hun beweringen, kan het vaak verwarrend worden om precies te weten welke voedingsmiddelen gezond zijn als je navigeert door de supermarkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *