September 27, 2023

Na 26 jaar vertrekt Thais restaurant Missoula naar het centrum

Sa-Wad-Dee betekent “hallo” en “tot ziens” in het Thais – een passende bijnaam voor het Missoula-restaurant dat nu afscheid neemt van de locatie in het centrum en hallo tegen een nieuwe foodtruck. Oprichtster Sumalee Tdim Foy stapt terug uit de operatie die ze 26 jaar geleden oprichtte en geeft de teugels door aan haar dochter, Am Penny.

“Ik denk dat het een goede zaak voor mij is om met pensioen te gaan”, zei Foy. “Ik heb nog dingen te doen. Ik ga de klanten missen.”

De laatste dag van het restaurant op de huidige locatie op Broadway is 31 augustus. Foy en Penny beseften dat ze een populaire ontmoetingsplek voor een divers publiek van de lokale bevolking zouden sluiten. Sa-Wad-Dee had met name een speciaal plekje in de harten van veel professionals die het Missoula County Courthouse aan de overkant van de straat bezochten.Sa-Wad-Dee Thais restaurant-1

Am Penny, links, staat voor een portret met een familiefoto naast haar moeder, Sumalee Tdim Foy, eigenaar van Sa-Wad-Dee, Missoula’s iconische authentieke Thaise restaurant in het centrum op West Broadway.


ANTONIO IBARRA OLIVARES, Missoulian


“We zijn dankbaar dat we op deze plek zijn”, zei Penny, terwijl ze de rol van het restaurant in de gemeenschap vergeleek met het tv-programma “Proost”. “We hebben advocaten, rechters, de (voormalige) burgemeester. … Er zijn hier veel herinneringen gemaakt en we zullen doorgaan.

Mensen lezen ook…

Penny en Foy geloven dat hun overstap naar een foodtruck hen toegankelijker zal maken voor hun klanten in de hele regio. Ze gaan beginnen in de KettleHouse Taproom in Bonner, en diners kunnen hun reizen volgen op hun Facebook-pagina.

Foy, 75, gaat nergens heen, aangezien ze van plan is haar dochter te helpen met de foodtruck, maar ze kijkt er naar uit om een ​​stapje terug te doen. Het zijn 26 lange jaren geweest voor de restaurateur, die in 1986 vanuit Bangkok naar de Verenigde Staten emigreerde met slechts een minimale beheersing van de Engelse taal.

Ze begon te werken bij Sun Mountain Sports en verkocht golftassen, en daarnaast maakte ze accessoires van restjes van Sun Mountain Sports-merchandise. Met een ondernemersgeest en hardwerkende instelling spaarde ze genoeg van die optredens om een ​​lening af te sluiten voor een nieuw restaurant. Ze kwam naar de Broadway-locatie dankzij een vriendin uit Missoula die had besloten terug te keren naar Thailand.Sa-Wad-Dee Thais restaurant-2

Sa-Wad-Dee, het iconische Thaise restaurant in het centrum van Missoula op West Broadway, bedient al jaren stadsambtenaren die werkzaam zijn in het Missoula County Courthouse aan de overkant van de straat.


ANTONIO IBARRA OLIVARES, Missoulian


Penny herinnerde zich hoe haar moeder de leningfunctionaris beloofde dat ze de lening in vijf jaar zou terugbetalen, ook al had ze niets als onderpand te bieden.

‘En dat deed ze,’ zei Penny trots. “Ze heeft gewoon heel, heel hard gewerkt.”

Foy had het geluk om onderweg uitstekende hulp te krijgen. Foy’s dochters Mahlinee Foy en Tao Koehring hielpen haar naast Penny in het restaurant, en een van de medewerkers van Sa-Wad-Dee, Mai-ly Vang, werkt daar sinds dag 1.

Maar naast de familieleden die in de buurt wonen en meehelpen in het familiebedrijf, heeft Foy nog veel andere familieleden die in Thailand wachten op haar bezoek. Ze zei dat ze ernaar uitkijkt om ze weer te zien met haar nieuwe vrije tijd.

Desalniettemin beloofde ze dat het eten en de service bij de aankomende foodtruck niet zullen afwijken van wat trouwe klanten gewend zijn bij Sa-Wad-Dee. Foy’s motto is volgens haar dochter “je best doen en niet bezuinigen”.

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.
Klik op een reactie om in te loggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *