September 27, 2023

Omelet garnaal thermidor recept – BBC Food

  • Pocheer voor de thermidor de garnalen zachtjes in een pan met kokend water gedurende 3-5 minuten tot ze net gaar zijn. Haal de garnalen uit de schelpen en kook de schelpen in de visbouillon in een steelpan tot ongeveer 100 ml. Haal van het vuur. Zodra de garnalen koel genoeg zijn om te hanteren in stukjes gesneden.

  • Doe de melk, het laurierblad, de kruidnagel, de ui en de tijm in een kleine steelpan op laag vuur en verwarm om de melk te laten trekken. Zeef de melk.

  • Smelt 45 g boter in een kleine steelpan en voeg de bloem toe. Roer tot het mengsel een gladde pasta vormt en kook gedurende 2 minuten. Roer geleidelijk de gezeefde melk erdoor en klop goed na elke toevoeging om een ​​gladde saus te creëren. Klop de hele tijd en laat 5 minuten sudderen. Als het te dik is, voeg dan de gereduceerde garnalenbouillon toe om los te maken.

  • Verhit de rest van de boter in een koekenpan en fruit de sjalotten 2 minuten. Voeg de vermout toe en kook tot deze is ingekookt. Voeg de witte saus toe, de helft van de kaas en alle kruiden en cayennepeper. Voeg de mosterd en crème fraîche toe. Roer de gehakte garnalen erdoor en zet opzij.

  • Om de omelet te maken, klop je in een kom de eieren en het zout tot een gelijkmatig mengsel.

  • Verhit de boter in een omeletpan, zodra de boter schuimt voeg je de eieren toe en vouw je de hele tijd door. Haal van het vuur.

  • Lepel de thermidor met garnalen erover en strooi de gereserveerde kaas erover. Plaats onder een hete grill en bak in 3-4 minuten goudbruin. Serveer onmiddellijk.

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *