September 30, 2023

Brent Draper over zijn MasterChef Australia-reis en liefde voor Dal

In mijn jaren van kijken MasterChef Australië, zijn sommige deelnemers favoriet gebleven. Of het nu Poh Ling Yeow’s liefde voor desserts is, Depinder Chhibber’s kijk op Indiase smaken, Reynold Poernomo’s finesse, Billie McKay’s vastberadenheid of Tommy Pham’s liefde voor de Vietnamese keuken, elk seizoen heeft me iets gegeven om van te leren – niet alleen als het om koken gaat, maar ook in het leven. Een van die deelnemers is Brent Draper.

Hij verscheen voor het eerst in S13 en toonde een aantal grote, gedurfde smaken. Dat was totdat hij een stap terug deed van de concurrentie om zich te concentreren op zijn geestelijke gezondheid. Twee seizoenen later keerde hij terug naar de show en verdiende hij een reputatie als een soort ‘hibachi-held’. Met een hernieuwde focus en vastberadenheid drong hij niet alleen door, maar pakte hij ook de titel.

De pas gekroonde MasterChef Australië winnaar vertelt openhartig over zijn tweede kans op de trofee, de steun die hij kreeg van jurylid Jock Zonfrillo en het enige Indiase gerecht dat hij thuis vaak kookt.

Brent Draper op de zijne MasterChef Australië comeback, favoriete culinaire bestemming en liefde voor het buitenleven

T+L India: Hoe was de ervaring terug te komen Chef kok?

Brent Draper: Ik hield absoluut van mijn tweede seizoen van Chef kok – een geweldige groep deelnemers, ik begon echt lekker eten te koken, en natuurlijk ging ik er helemaal voor en won ik – dat was de kers op de taart!

T+L India: Jou weer op het scherm zien was een moment waarop de cirkel rond was, niet alleen voor jou, maar ook voor het publiek. Wat was je aanpak deze keer?

Brent werd berucht in MasterChef Australië S15 voor zijn gebruik van de hibachi. Afbeelding tegoed: @brentdraper_/Instagram

Brent Draper: Ik kwam mentaal sterker in de show. Ik wist dat ik alles zou geven en zou proberen zo ver mogelijk te gaan. Ik behandelde het min of meer als werk (baan) – ik ging naar mijn werk, maakte het af en ging dan naar huis om harder aan recepten te werken. Dit was zodat ik de komende dagen in de beste vorm zou zijn om aan de opdracht te voldoen en de uitdagingen aan te gaan, en niet in een druktest terecht te komen.

T+L India: We hebben gezien dat Jock je steunde in je laagste fase, vooral toen hij je zijn zorgenbolletjes gaf. Hoe was je tijd om deze keer met hem te filmen?

Brent Draper: Ik voel me vereerd dat ik deze tijd heb doorgebracht in Jocks laatste seizoen van Chef kok. Ik heb in beide seizoenen veel van hem geleerd en weet je, ik had een hele goede band met hem. Een herinnering die ik altijd zal onthouden, is dat ik met hem kookte toen de juryleden ons moesten komen helpen bij de teamuitdaging in Grazeland. Het werd niet veel getoond in de aflevering, maar hij stond vlak achter me en gaf het me de hele tijd. Hij wilde gewoon dat we zouden slagen, en dat koester ik echt.

T+L India: wat heb je geleerd van roadtrippen door Australië?

Brent Draper: Het grootste dat ik heb geleerd, was de liefde die ik heb voor koken op vuur en kolen. We stookten drie of vier keer per week een vuur, en het is een heel nieuw proces – ik noem het bijna “3D-koken” – er is een andere dimensie in koken boven vuur. Het gaat niet alleen om koken, maar om het beheersen van de hitte terwijl je een gerecht maakt. Ik vind het echt heel erg goed en ik ben dol op de smaken (die uit het proces naar voren komen).

T+L India: Ben je ooit in India geweest? Wat zijn enkele bestemmingen hier die je zou willen bezoeken?

Brent Draper Masterchef Australië
Brent Draper met vrouw Shonleigh en zoon Alfie. Afbeelding tegoed: Brent Draper

Brent Draper: Ik ben nog nooit in India geweest, al staat het wel hoog op mijn bucketlist. Weet je, ik was niet zo lang geleden eigenlijk gewoon bij Sarah Todd en ze vertelde me hoe geweldig het is. Sarah heeft een paar restaurants, dus ik zou ze graag bezoeken. Ik hoor dat Zuid-Indiase zeevruchten geweldig zijn, en de viscurry’s zijn geweldig. Ik ben een absolute fan van viscurry’s, dus ik zou graag de regio bezoeken en zien hoe al die prachtige zeevruchten worden gekookt.

T+L India: Beide seizoenen hebben een aantal sterke deelnemers van Indiase afkomst gehad — zij het Depinder en Justin (Narayan, S13 winnaar) in S13 of Aditi (Nevgi) in S15. Is er een Indiaas gerecht dat je van hen hebt leren koken?

Brent Draper: Op waarschijnlijk onze tweede of derde dag in Seizoen 13, Ik heb dahl (dal) leren maken van Depinder. Op het moment dat ik het proefde, werd ik verliefd. Ik wist niet wat ze deed, maar het was het lekkerste dat ik ooit had geproefd, dus leerde ze me hoe ik dat moest maken. Nu maken we het zo vaak thuis.

T+L India: Wat is er met Australisch eten waarvan je wilt dat Indiërs het weten?

Brent Draper: Australisch eten is een smeltkroes van verschillende culturen. Ik denk niet dat je het kunt toeschrijven aan een enkele Australische keuken, het is het samenkomen van veel landen, waaronder India en Zuidoost-Azië. Ik hou daarvan. Ik vind het ook geweldig dat we met de keuken een beetje de regels mogen breken en overal inspiratie uit halen.

T+L India: Wat zijn je favoriete culinaire bestemmingen over de hele wereld?

Brent Draper: Ik hou van Indonesisch eten, vooral hoe ze varkensvlees (Babi Guling) en eend koken. Ik nam die inspiraties en bracht ze naar binnen Chef kok. Ik wil ook Baskenland (Spanje) bezoeken om Spaans eten te ontdekken.

T+L India: Wat is jouw troostschotel?

Brent Draper: Ik denk niet dat je echt goede langzaam gegaarde lamsschenkels kunt verslaan met een rijke saus, over een hele mooie pomme puree, met een frisse, zure salsa verdé er bovenop. Laat het de hele dag koken terwijl je aan het zwoegen bent op je werk – je komt thuis, het huis ruikt geweldig, en dan mag je dat lekkere eten eten!

T+L India: Uw ideale reisbestemming?

Brent Draper: Er moet branding zijn en ik moet naar de oceaan kunnen gaan om te vissen. Maar het moet absoluut ergens zijn met branding, zon, het gezin en heerlijk eten.

T+L India: Heb je tips voor thuiskoks die groot willen worden in de branche?

Brent Draper: Je moet van eten houden, en dat zal je zo ver brengen als nodig is. Blijf je grenzen verleggen en blijf uitbreiden hoe je over eten denkt en wat volgens jou jouw soort eten is. Leer van andere mensen, laat je inspireren door chef-koks van wie je houdt en denk constant aan eten en ik denk dat als je dat doet, je het zeker kunt redden.

Je kunt het nieuwste seizoen van MasterChef Australia bekijken op Disney + Hotstar

Shop hier de leukste reiservaringen

Held en Uitgelicht Afbeelding tegoed: @brentdraper_/Instagram

Gerelateerd: Britse MasterChef-winnaar Eddie Scott vertelt over zijn liefde voor de koninklijke keuken van India

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *