September 30, 2023

Cashew smoothie darm

Nu even niet kijken, maar komt die zomer weer om de hoek kijken? Eén (klein, zwak) zonnestraaltje en we grijpen de kans om ijs te eten voor ontbijt, lunch en diner – maar de beste diepgevroren kommen zitten boordevol voedingsvoordelen in plaats van een suikerbui, daarom is deze romige cashew nummer is de perfecte afkoeling.

De zoete noten zitten boordevol energiebevorderende en versterkende mineralen zoals koper en magnesium, evenals een behoorlijke dosis eiwit. In combinatie met yoghurt, chiazaden en fruit eet je een dosis vullende vezels en gezonde vetten om je de hele zonnige middag op de been te houden (of voor het uur dat de zon schijnt).

334 cal 14g vet 5,5 g eiwit 52g koolhydraten Dient 2

Ingrediënten

Voor de smoothie

 • 2 bevroren bananen
 • 2 el cashewboter
 • 2 el yoghurt (soja, kokos of zuivel)
 • 4 ijsblokjes
 • ¼ tl gemalen kaneel

Voor de toppings

 • ½ banaan, in plakjes
 • 100 g diepvries bosbessen
 • 10g bijenpollen (optioneel)
 • 40g cashewboter

Methode

 1. Doe de smoothie-ingrediënten in een blender en pureer ze tot ze helemaal glad zijn, met de consistentie van sorbet.
 2. Doe het mengsel in een kom en garneer met de banaan, bosbessen en bijenpollen en besprenkel met de cashewboter. Zorg er wel voor dat je het scherpe stuk eruit haalt voordat je aan de blender likt, oké?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *