September 30, 2023

Greens Gegrilde Kaas Recept – The Washington Post

De Washington PostDemocratie sterft in duisternis

Door Joe Yonan

Chef-kok Steven Satterfield uit Atlanta omschrijft deze sandwich als een “gezonde-ontmoet-decadente mix”, en het is waar. Gebruik indien mogelijk een mix van groenten. Deze sandwiches zijn groot, de helft is genoeg. Omdat de sneetjes brood zo dik zijn, helpt de oven de kaas te smelten.

Opslag: Het is het lekkerst als het vers is gemaakt, maar je kunt het tot 3 dagen in de koelkast bewaren en opwarmen in de oven.

Vervangingen: Om het vegan te maken >> gebruik vegan kaas en vegan boter.

Ingrediënten

maatbeker

Porties: 4 (voor 2 boterhammen)

Routebeschrijving

Tijd icoon

Actief: 45 min|

Totaal: 55 minuten

 1. Stap 1

  Plaats een rooster in het midden van de oven en verwarm voor op 325 graden.

 2. Stap 2

  Verhit de olie in een grote gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur tot deze glinstert. Voeg de ui en het zout toe en kook, vaak roerend, tot de uien doorschijnend worden, 4 tot 6 minuten.

 3. Stap 3

  Voeg een scheutje water toe en dan, in porties, genoeg groenten om de pan te vullen. Kook, vaak roerend, tot de greens voldoende geslonken zijn om meer toe te voegen. Blijf de greens toevoegen en kook ze totdat ze allemaal geslonken zijn, voeg nog een scheutje water toe om de greens te laten stomen terwijl ze gaar worden. Kook tot het meeste vocht is verdampt en de greens zacht zijn, 6 tot 8 minuten. Proef en breng indien nodig op smaak met meer zout.

 4. Stap 4

  Leg de sneetjes brood op een omrande bakplaat en verdeel de gesneden kazen er gelijkmatig over. Bak gedurende 5 tot 6 minuten, of tot de kaas net gesmolten is.

 5. Stap 5

  Haal uit de oven en verdeel de greens over twee van de sneetjes brood, bedek de kaas. Bedek met de andere twee sneetjes brood, met de kaaskant naar beneden, en druk de broodjes tegen elkaar. Smeer de mayo op de buitenkant van zowel de boven- als onderkant van elke boterham (om een ​​korst te vormen als ze in de pan worden gebakken).

 6. Stap 6

  Veeg de koekenpan schoon om eventuele groenteresten te verwijderen en zet hem terug op middelhoog vuur. Voeg 1 eetlepel boter toe, draai het rond om te smelten en bedek de pan, en plaats de sandwiches in de koekenpan. Zet er nog een koekenpan (of een vergelijkbaar plat, zwaar voorwerp) op om ze te verzwaren voor een gelijkmatige bereiding. Bak tot ze mooi bruin zijn aan de onderkant, draai ze om en herhaal, voeg de resterende 1 eetlepel boter toe en verzwaar ze opnieuw. Bak tot de tweede kant mooi bruin is. Snijd elk broodje doormidden en serveer warm.

Voedingsfeiten

Per portie (1/2 broodje)

 • Calorieën

  755

 • Koolhydraten

  66 gr

 • Cholesterol

  106mg

 • Vet

  40 gr

 • Vezel

  6 gr

 • Eiwit

  36 gr

 • Verzadigd vet

  22 gr

 • Natrium

  1271mg

 • Suiker

  6 gr

Deze analyse is een schatting op basis van beschikbare ingrediënten en deze bereiding. Het mag het advies van een diëtist of voedingsdeskundige niet vervangen.

Aangepast van “Vegetable Revelations” door Steven Satterfield (Harper Wave, 2023).

Getest door Joe Yonan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *