September 26, 2023

Op zoek naar een perfecte weekendsnack? Probeer 6 kikkererwtenrecepten

Door Slurrp Desk Bijgewerkt: 13 augustus 2023

Het weekend is aangebroken en het is tijd om de stress op kantoor achter ons te laten en ons te concentreren op de goede tijden die eraan komen. Weekend vraagt ​​om een ​​feestje en geen feest is compleet zonder heerlijke hapjes. Als je op zoek bent naar een perfecte weekendsnack, dan zijn hier 6 kikkererwtenrecepten om te proberen.

Na een lange werkweek wachten we allemaal op het weekend om te ontspannen en een paar feestjes te houden. En ja, geen enkel feest is compleet zonder iets goeds. Niet alleen feestjes maar ook borrels met familie, vrienden en naaste verwanten vragen om lekkere hapjes, toch? Dus als je niet weet wat je moet maken voor je weekendfeest, staan ​​we zoals altijd voor je klaar.

Ongetwijfeld zijn kikkererwtensnacks niet alleen heerlijke, maar ook gezonde opties voor een weekendfeest. Kikkererwten zijn om verschillende redenen een fantastische optie om te snacken. Ze zitten boordevol voedingsstoffen zoals eiwitten, voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Het is een uitstekende plantaardige eiwitbron, waardoor je je verzadigd en verzadigd voelt. Beste deel? Kikkererwten kunnen op verschillende manieren worden bereid, waardoor ze een veelzijdig ingrediënt zijn voor tussendoortjes.

Hier zijn zes kikkererwtensnackideeën die u kunt overwegen voor uw feesten. Even kijken:

Deze snack is gemaakt van basisingrediënten en is heel gemakkelijk te maken. Het enige wat je hoeft te doen is gekookte kikkererwten mengen met olijfolie en je favoriete smaakmakers zoals paprika, komijn, knoflookpoeder. Rooster ze vervolgens in de oven tot ze krokant zijn. Ze vormen een knapperige en smaakvolle snack.

Hummus is een klassiek voorbeeld van wat er gebeurt als gezondheid en smaak samenkomen. Voor je weekendfeest kun je verschillende smaken hummus serveren, zoals klassiek, geroosterde rode paprika, knoflook, enz. Met een assortiment dips zoals pitabroodjes, groentesticks en zelfs volkoren crackers.

Simpele en klassieke bruschetta heeft nu een vleugje kikkererwten. Om deze snack te maken, beleg je gewoon geroosterde stokbroodplakjes met een mengsel van gepureerde kikkererwten, tomatenblokjes, rode ui, verse basilicum, olijfolie, balsamicoazijn en een vleugje zout en peper.

Fritters kan je nooit teleurstellen, wat de gelegenheid ook is. Voor gemakkelijke en snelle kikkererwtenbeignets meng je kikkererwten met kruiden, specerijen en een bindmiddel zoals ei of lijnzaadei. Vorm ze vervolgens tot kleine pasteitjes en bak of bak ze goudbruin. Serveer met een dipsaus op basis van yoghurt en geniet ervan.

Een verfrissende kikkererwt maken is nooit een slecht idee. Om deze gezonde en lekkere kikkererwtensalade te maken, meng je gekookte kikkererwten met blokjes komkommer, kerstomaatjes, rode ui, verse kruiden zoals peterselie of koriander, citroensap, olijfolie en zout.

Kikkererwten en Avocado Salsa

Kikkererwten zijn vrij veelzijdig en in combinatie met avocado en groenten is het een heerlijke snack. Het enige wat je hoeft te doen is kikkererwten mengen met blokjes avocado, maiskorrels, rode ui, koriander en limoensap. Voeg een vleugje chilipoeder toe voor een pittige en romige salsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *