September 26, 2023

Prolific Fort Worth Chef’s eerste eigen restaurant brengt creatieve Aziatische twists, dagelijkse brunch en coole drankjes — Your Eazy Monkey Sneak Peek

Chef Andrew Dilda heeft altijd een passie gehad voor Aziatisch eten, opgegroeid in de San Francisco Bay Area. Maar Dilda heeft Fort Worth naar huis geroepen sinds zijn vader (een marineman) was overgeplaatst naar de gezamenlijke reservebasis van het Naval Air Station in het gebied. Nu, na 27 jaar in de lokale foodscene, opent Dilda zijn eerste eigen restaurant. Het heet Eazy Monkey en is gevestigd in een historisch gebouw aan 401 W. Magnolia Avenue, waar voor het laatst Ben Merritt’s Fixture: Kitchen and Social Lounge was gevestigd.

Dilda zegt dat hij hoopt eind deze maand of half september open te zijn (of zodra TABC groen licht geeft). De keuken is al klaar om te rollen en biedt eten aan via externe bezorgdiensten Door Dash en Uber Eats. U kunt na 17.00 uur een bestelling plaatsen om alvast een voorproefje te krijgen van het nieuwe Eazy Monkey menu.

Andrew Dilda brengt serieuze karbonades naar het nieuwe restaurant in Fort Worth. Hij diende als chef-kok bij Reata (samen met andere spraakmakende chef-koks uit Fort Worth) en werkte ook als chef-kok bij Tim Love’s originele Lonesome Dove-restaurant. Dilda’s meest recente optreden is het hoofd van de culinaire afdeling van de Aziatische noedelhaven Monkey King (die drie restaurants in Dallas en één in Grapevine aanbiedt) gedurende de afgelopen twee en een half jaar. Monkey King maakte ook korte tijd deel uit van de Crockett Row Food Hall in Fort Worth.

“Ik ben altijd het bruidsmeisje geweest en nooit de bruid”, vertelt Dilda PaperCity Fort Waard. “En ik heb deze ruimte al gewild sinds het 24 Plates was.”

Eazy Monkey – Een voorproefje van Andrew Dilda's eerste Aziatisch-Amerikaanse concept.  (Foto door Courtney Dabney)
Een voorproefje van Andrew Dilda’s eerste Aziatisch-Amerikaanse restaurant Eazy Monkey. (Foto door Courtney Dabney)

“Eazy Monkey zal een informeel duikbargevoel hebben”, vervolgt Dilda. “Onze focus zal liggen op heerlijk eten en een cool barprogramma. Dit is het meest vegetarische en veganistische menu dat ik ooit heb gemaakt. De meeste anderen zijn sterk op vlees gericht.

Dilda werkte de afgelopen jaren zelfs aan een aantal interessante overzeese barbecuemenu’s. Hij adviseerde over een barbecuemenu in Texas-stijl voor zowel Jing-A Brewing Co. in Beijing als Pohjala Brewery & Tap Room in Tallinn, Estland.

De schotel op Eazy Monkey

Het is geen geheim dat er in Fort Worth geen goede Aziatische restaurants zijn. Eazy Monkey gaat echter niet hardcore authentiek. Nogal Het tegenovergestelde. Menu-items zijn onder meer een Dan Dan-chilihond, cheeseburger gebakken rijst en bao-broodjes van meerval. Er is een paddenstoelennoedelsalade met lokale Black Cat Mushrooms en een leuke vegetarische maïsribschotel.

“Ik wil het benaderbaar maken”, zegt Dilda. “We openen met een zomermenu. Dus we doen geen noedels in de hitte van de zomer. Daarvoor moet je wachten op het herfst-wintermenu.

Veel van de gerechten zijn perfect voor levering aan bars in de buurt, waardoor Eazy Monkey en Dilda fingerfood en snacks kunnen leveren aan plaatsen zonder eigen keuken. Tijdens ons interview werd er in de keuken een verse partij karamelmaïs gemaakt – en het rook geweldig. Een leuke suikerspin is ook in de maak. Denk aan interessante smaken van kimchi, sojasaus en chamoy.

Chili crunch caramel maisvorm is een van de gerechten die je bij Eazy Monkey kunt krijgen.
Chili crunch caramel maisvorm is een van de gerechten die je bij Eazy Monkey kunt krijgen.

“Ons einddoel is om een ​​publiek uit de dienstverlenende sector aan te trekken”, zegt Dilda. “Als we een gerecht gaan maken en draaien, doen we nog steeds de juiste technieken.”

Hoewel Dilda gepassioneerd blijft door de culinaire scene van Fort Worth, wint hij waarschijnlijk de langste onderscheiding voor woon-werkverkeer. Deze chef vliegt heen en weer van Fort Worth naar San Jose, Californië, waar zijn vrouw ruimtevaartingenieur is. Toch zegt Dilda dat hij zich niet kon voorstellen dat hij zijn eerste restaurant ergens anders zou openen dan Fort Worth.

Drinkt Power Met en Zonder Alcohol

Een van de beste mixologen van Fort Worth, Tia Downey, is zowel het hoofd van de drankenafdeling als de algemeen directeur van het binnenkort te openen Eazy Monkey, terwijl Sean Malek de chef de cuisine zal zijn.

“Ons non-alcoholische menu is net zo belangrijk als ons reguliere barmenu”, vertelt Downey PaperCity Fort Waard. “Ik haat het om ze mocktails te noemen, want er is niets spot aan. We maken een aantal doordachte cocktails zonder alcohol. We zullen ook bevroren Thaise thee serveren, samen met bevroren Vietnamese koffie.”

De klassieke Dole-whip zal zijn weg vinden naar een van Downey’s kenmerkende cocktails.

Wanneer de deuren uiteindelijk opengaan voor Eazy Monkey, lopen de openingstijden van het restaurant in Fort Worth van dinsdag tot en met donderdag van 11.00 tot 22.00 uur; vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot middernacht; en zondag van 11.00 tot 22.00 uur. Brunch wordt de hele dag geserveerd, elke dag. Dit zal een speciale traktatie zijn voor velen, inclusief werknemers in de dienstverlenende sector die zelden kunnen genieten van een luie brunch.

Ja, het Eazy Monkey-team denkt schijnbaar aan alles.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *