September 27, 2023

Recept: gegrilde perzik met stracciatella van David Carter

Het grillen van fruit helpt echt om de natuurlijke suikers naar boven te halen, zei David Carter. Hier worden perziken gecombineerd met een rijke stracciatella om een ​​helder gerecht te produceren voor een nazomerbarbecue.

Ingrediënten

 • 1 perzik
 • 1 el olijfolie, plus extra om af te werken
 • ½ el vloeibare honing
 • 1 takje marjolein of tijm
 • zeezout
 • 100 g stracciatella of burrata

Serveren (optioneel)

 • ¼ rode chilipeper, vastgevroren, daarna geschaafd
 • limoenschil, om af te werken

Methode

 • Ontpit de perzik en snijd hem in acht gelijke partjes. Doe het fruit in een kom met de olie, honing, marjolein en een snufje zeezout en laat een uur trekken – eenmaal gekruid laten de perzikpartjes hun sappen vrij, en dat gebruik je later voor de dressing.
 • Haal de perzikpartjes uit de kom en barbecue boven gloeiend hete kolen gedurende drie tot vier minuten aan elke kant, totdat ze wat kleur krijgen, doe ze dan terug in de kom en gooi ze voorzichtig in de vloeistof.
 • Leg de perziken op een bord, scheur de kaas over de bovenkant van het fruit en besprenkel met goede olijfolie en zeezout. Giet de likeur uit de kom erover, bestrooi met de geschaafde bevroren chili en/of een snufje limoenschil, indien gebruikt, en serveer.

Nieuws zonder agenda

Probeer het tijdschrift The Week vandaag nog uit en kom direct tot de kern van de kwesties die er toe doen.

David Carter is de chef-kok/eigenaar van Smokestak, dat op zaterdag 19 augustus zijn 10e verjaardag viert met een eenmalig zomers streetfoodfeest. Tickets zijn verkrijgbaar via smokestak.co.uk.

Meld u aan voor de nieuwsbrief Eten & Drinken van The Week voor recepten, recensies en aanbevelingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *