September 26, 2023

10+ diëtist-favoriete dinerrecepten van 20 minuten

Soms is er niet veel tijd om een ​​maaltijd op tafel te krijgen – we zijn er allemaal geweest. Maar dat betekent niet dat je niet iets kunt hebben dat smaakvol, voedzaam en vullend is. Wanneer ik haast heb en niet veel tijd heb om te koken, vertrouw ik op heerlijke en bevredigende recepten die ik gemakkelijk in 20 minuten of minder kan bereiden. Gerechten zoals Creamy Lemon & Dill Skillet Chicken en Salmon Tacos with Pineapple Salsa zitten boordevol groenten, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten voor een uitgebalanceerde maaltijd die creatief en complex smaakt. Bovendien zijn deze recepten gebaseerd op minder dure ingrediënten zoals bonen, rijst, kip en tomaten in blik, waardoor het gemakkelijk wordt om een ​​gezonde maaltijd te hebben die past bij uw budget. Dus waar wacht je op? U bent slechts 20 minuten verwijderd van een snel en heerlijk diner. Ga naar Thrifty voor meer beginners- en budgetvriendelijke recepten en kooktips.


Romige Tomaat Zalm Koekenpan van 20 Minuten


Jamie Vespa

Zalmfilets koken snel en worden omhuld met een heerlijke romige saus gemaakt met tomaten, courgette en Italiaanse kruiden. Dit eenvoudige zalmdiner wordt zeker een nieuwe doordeweekse favoriet waar het hele gezin dol op zal zijn. Het beste nieuws: je zet deze maaltijd in 20 minuten plat op tafel.Veganistische Kokos Kikkererwten Curry


Om deze veganistische curry van 20 minuten nog sneller te maken, kun je voorgesneden groenten kopen bij de saladebar in de supermarkt. Om er een vol, bevredigend diner van te maken, serveer je gekookte bruine rijst. Als je suddersaus koopt, zoek er dan een met 400 mg natrium of minder en controleer de ingrediëntenlijst voor room- of vissaus als je deze veganistisch wilt houden. Als je van een pittige kick houdt, voeg dan op het einde een paar scheutjes van je favoriete hete saus toe.Romige Citroen & Dille Koekenpan Kip


Fotograaf: Jen Causey, Food Stylist: Emily Nabors Hall, Prop Stylist: Josh Hoggle

Dit romige kiprecept met citroen en dille is een echte publiekstrekker en zorgt voor een perfect doordeweeks diner. Kippenkoteletten koken snel, dit recept brengt u in slechts 20 minuten van de koekenpan naar de tafel. De druppels en fond uit de pan vormen de kern van de pittige, levendige pannensaus die je bij de kip serveert. Sprenkel wat extra over pasta, rijst of aardappelpuree die apart wordt geserveerd.Zalmtaco’s met ananassalsa


Een gemakkelijk te maken slaw geserveerd aan de zijkant van deze zalmtaco’s zorgt voor een vullend en snel doordeweeks diner. Als je de voorkeur geeft aan meer pit in deze vistaco’s, voeg dan gewoon een snufje of twee chipotle-chilipoeder of cayennepeper toe met het chilipoeder.Spinazie & Artisjok Dip Pasta


Als je ooit een maaltijd hebt willen maken van warme spinazie en artisjokkendip, dan is deze romige pasta iets voor jou. En dit is bijna net zo goed als de smaak van dit geruststellende gerecht: het feit dat dit gezonde diner slechts 20 minuten duurt om te bereiden.Gegrilde Flank Steak Met Tomatensalade


Het direct na het koken snijden van de biefstuk is in strijd met alle regels voor het koken van vlees, maar in dit recept doen we het met opzet om de sappen op te vangen en in de dressing te verwerken. Serveer dit gegrilde zijsteakrecept met knapperig brood om van de verrukkingen te genieten.Zwarte Bonen-Quinoa Kom


Deze kom met zwarte bonen en quinoa heeft veel van de gebruikelijke kenmerken van een tacosalade, minus de gefrituurde kom. We hebben het gevuld met pico de gallo, verse koriander en avocado plus een gemakkelijke hummusdressing om erover te sprenkelen.Kip Enchiladas van 20 minuten


Caitlin Bensel

Snelle tip: Terwijl de saus kookt, versnipper je de kip. Voor een pittige kick, top met gehakte jalapeños.Champignon & Tofu Roerbak


Deze vegetarische roerbakschotel met tofu is snel en gemakkelijk, waardoor het een geweldige doordeweekse avondmaaltijd is. Gebakken tofu heeft een stevige, smakelijke textuur die goed krokant wordt in een hete pan. Je vindt het in smaken als teriyaki en sesam, die hier allebei heerlijk zijn. Of kies voor een gerookte versie, die heeft dezelfde textuur maar een meer robuuste smaak. Serveer over bruine rijst.Koekenpan Ravioli Lasagne


Jasmijn Komer

Deze makkelijke inside-out ravioli-lasagne is het ultieme comfortvoedsel voor doordeweekse avonden – geen laagjes of mengkommen vereist. Voel je vrij om gemalen kalkoen in te ruilen voor het rundvlees. Zoek naar verse mozzarella-ballen (ook wel “parels” genoemd) in het kaasspecialiteitengedeelte van uw supermarkt.Rundvlees Pad Thai


We hebben de portie beef pad thai vergroot door er veel gezonde groenten aan toe te voegen, zoals luciferwortels, peultjes en lente-uitjes. Zoek naar volkoren bruine rijstpad thai-noedels om 3 gram extra vezels aan elke portie toe te voegen.Snelle fajita’s met kip


Jennifer Causey; Styling: Lindsey lager

Wil je je klassieke fajita-recept met kip updaten? Deze snelle en gemakkelijke fajita’s met kip zijn perfect voor een informeel, leuk samenzijn. Zet voor een informeel, leuk samenzijn een make-your-own-fajitas-bar op met de kipvulling, avocadoroom, zure room en andere toppings waar je van houdt, zoals pico de gallo, gesneden verse jalapeños of knapperige radijs plakjes. Het recept is voor 4 personen, maar je kunt het gemakkelijk verdubbelen om een ​​groter publiek te voeden. Combineer voor een snelle, gemakkelijke kant geraspte rode of groene kool, geroosterde gepelde pompoenpitten (pepitas) en verkruimelde queso fresco. Meng met een eenvoudige dressing van limoensap en olijfolie.Romige Citroenpasta Met Garnalen


Yoghurt is een prima vervanging voor room in de saus voor dit eenvoudige pastarecept. Verwarm gewoon de yoghurt (niet koken) en voeg wat pasta-kookwater toe om het te verdunnen. Citroen en verse basilicum fleuren de volkoren pasta op en vullen de garnalen aan in dit snelle dinerrecept.BBQ-kippentaco’s met rodekoolsla


Deze pittige, romige slaw is zo lekker dat je hem misschien voor andere sandwiches maakt. Toch past het prachtig bij de pittige pulled chicken voor een ongelooflijk snel diner dat je zelfs op je drukste nachten kunt maken. Om nog meer tijd te besparen, kun je een melange van voorgesneden koolsalade gebruiken.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *