September 27, 2023

Ann Kim sluit Sooki & Mimi om plaats te maken voor haar meest persoonlijke restaurant ooit

De beslissing om Sooki & Mimi te sluiten was niet makkelijk.

“Het is ingewikkeld”, zegt de bekroonde chef-kok Ann Kim. “Het was niet dat ik niet trots was op het eten – dat ben ik. Of wat we met het restaurant hadden gedaan – dat zijn we. En we hebben zoveel positieve feedback van gasten gehad.”

Maar het restaurant is bedacht en gebouwd in een tijd vóór COVID-19 en de moord op George Floyd. Het ging open voor bezettingskappen en triplexplaten op buurtramen. Het is een restaurant dat in korte tijd is geëvolueerd, maar Kim ook. Zij en zakenpartner-echtgenoot Conrad Leifur hebben besloten dat het tijd is om de pagina om te slaan. En het volgende hoofdstuk is misschien wel hun meest opwindende tot nu toe.

Ergens in oktober sluiten Sooki & Mimi en na een korte opfrisbeurt gaat Kim’s open. Het zal een menu serveren dat is opgebouwd uit de Koreaans-Amerikaanse geschiedenis van de chef.

“Ik wil dat dit echt uit mijn hart komt”, zei ze. “Ik ben 50 jaar oud en ik ben klaar om in mijn kracht te stappen.”

En daarom zal het menu niet alleen uit Korea komen, het land dat zij en haar familie verlieten toen ze een kind was, maar ook uit het Amerika van de jaren 70, waar ze landden. “Mijn smaak komt van ouders die hier in de jaren ’70 kwamen. In sommige opzichten is het Koreaans van de mensen die hier kwamen bewaard gebleven. Ook opgegroeid in het Midwesten en je moet het doen met wat je kunt, omdat ingrediënten zijn moeilijk te vinden.”

Het menu zal ook zo worden ontworpen dat zelfs degenen die geen ouders hebben gehad die gojuchang helemaal opnieuw hebben gemaakt, erin kunnen navigeren. Ingrediënten worden bij hun traditionele Koreaanse namen genoemd, maar er zal ook uitleg zijn van elk gerecht. “Er is niets erger dan een restaurant binnengaan en je vervreemd voelen”, zei Kim. “Of je weet niet hoe je iets moet uitspreken. Onze servers zullen een diner kunnen begeleiden, maar mensen zullen het menu kunnen begrijpen.”

Verwacht veel noedel- en rijstgerechten te vinden; soepen en stoofschotels met wat eiwitten en veel groenten. “Voor mij hebben deze gerechten veel ziel”, zei ze. “Ze zullen gedurfd en funky zijn met genoeg voor vegetariërs en zelfs enkele veganistische opties.”

Er zal ook een stevig aanbod zijn van banchan, de altijd aanwezige verzameling kleine gerechtjes die populair zijn in de Koreaanse keuken. Op dit menu worden ze waarschijnlijk kanten genoemd en bevatten ze gerechten zoals een speciale zelfgemaakte kimchi van napakool.

Het menu van de Basement Bar zal zich richten op fingerfood, inclusief emmers Koreaanse gebakken kip en Koreaanse aardappelsalade.

Kim en haar team spelen met het idee om reserveringen te schrappen. In plaats daarvan kunnen diners gewoon binnenlopen en een hapje eten, of plaatsnemen om in de bar te wachten als de eetzaal vol is.

Het is een restaurant waarvan de tijd is gekomen, zowel voor Kim als voor de buurt. Kim, die beroemd was om het huis naar beneden te halen door angst af te zweren in haar dankwoord voor de James Beard Award 2019, geeft toe dat het angst was die haar ervan weerhield volledig op het idee te stappen om een ​​Koreaans restaurant te openen. Het is een keuken met een beperkte vertegenwoordiging in de Twin Cities, maar in Kim’s andere restaurants – Pizzeria Lola, Hello Pizza en Young Joni – vinden Koreaanse ingrediënten en gerechten van de tafel van haar familie langzaam hun weg naar de menu’s en in de harten en magen van lokale eters.

Het is ook een infusie van kruiden en opwinding voor Uptown. In de buurt van Hennepin Avenue is het aantal voetgangers afgenomen en zijn verschillende bedrijven gesloten, waaronder veel in het winkelcentrum Seven Points.

“De buurt heeft iets nieuws en fris nodig – het beste van wat we kunnen zijn”, zei Kim.

Ze zei dat iemand erop wees dat de voormalige huurder van het restaurant, Lucia’s, een icoon van de Twin Cities-restaurantscene, vernoemd was naar de chef-kok en eigenaar. Kim’s is klaar om die erfenis over te nemen en te moderniseren.

“De pandemie was zo zwaar. Het is tijd voor een lichtere energie en spanning,“zei ze. “Dat kunnen we doen met Kim’s. We kunnen weer genieten.”

Sooki & Mimi, 1432 W. 31st St., Mpls., www.sookiandmimi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *