September 26, 2023

Recept voor gewichtsverlies voor het ontbijt: probeer schnitzels met quinoaspruiten

In uw streven om af te vallen, moet u online een triljoen recepten voor gewichtsverlies zijn tegengekomen. Hoewel er meerdere recepten en manieren zijn om af te vallen, is er geen magisch ingrediënt dat ervoor zorgt dat je in een mum van tijd de extra kilo’s kwijtraakt. Dat gezegd hebbende, er zijn veel ingrediënten in uw keuken die gunstig voor u kunnen zijn als u ze opneemt in uw dieet voor gewichtsverlies. Een van die ingrediënten die je aan je dieet kunt toevoegen, is quinoa om af te vallen. Als je elke ochtend zin hebt in iets lekkers, probeer dan dit recept voor gewichtsverlies met quinoaspruiten als ontbijt.

Quinoa wordt sinds onheuglijke tijden beschouwd als een hoofdbestanddeel van diëten voor gewichtsverlies. Dit kleine maar machtige zaadje wordt aangeprezen als een superfood dat je kan helpen gewicht te verliezen. Bovendien is het super veelzijdig, dus je kunt er zoveel mee experimenteren als je wilt. In feite is er één gezond recept dat we vandaag met u delen en dat uw reis naar gewichtsverlies mogelijk kan versterken.

Quinoa spruiten schnitzels voor gewichtsverlies

Gerenommeerde voedingsdeskundige Leema Mahajan ging onlangs naar haar Instagram-account om een ​​van de gezondste en gemakkelijkste recepten voor gewichtsverlies te delen.

Hier is een overzicht van het recept, zoals gedeeld door de expert:

Volg uw gezondheid onderweg! Downloaden Healthshots-app

Ingrediënten

Portie: 10 schnitzels

 • 50 gram quinoa
 • 100 gram spruiten
 • 1-inch gember
 • 1 teentje knoflook
 • 100 gram geraspte gekookte aardappel
 • Een half kopje geraspte wortel
 • Zout naar smaak
 • Groene pepers
 • Amchur-poeder
 • Garam massala
 • Besan of grammeel

Methode om schnitzels van quinoaspruiten te bereiden

1. Begin met het weken van quinoa gedurende ongeveer een half uur.
2. Maak een grove pasta van gember, knoflook en geweekte spruitjes.
3. Maal de geweekte quinoa fijn en doe deze in een kom.
4. Voeg spruitjes, geraspte aardappel, wortel, gehakte groene peper, zout, garam masala en amchur-poeder toe aan de quinoa.
5. Voeg 1 eetlepel besan- of grammeel toe aan het mengsel en meng goed.
6. Neem nu kleine en gelijke porties van het mengsel en vorm er balletjes van.
7. Maak ze een beetje plat om tikki’s te bereiden.
8. Bestrijk de tikki’s aan één kant met olie. Plaats onder de matig hete grill en bak tot ze goudbruin zijn.
9. Bak beide kanten goed en serveer warm met wat chutney erbij.

Voordelen van dit quinoa-recept voor gewichtsverlies

Geladen met de goedheid van vezels, zal het eten van quinoa je langer een verzadigd gevoel geven en de spijsvertering bevorderen terwijl het je bloedsuikerspiegel stabiliseert. Bovendien heeft het een lage glycemische index die helpt de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en het hunkeren naar te verminderen. Volgens de Harvard TH Chan School of Public Health is quinoa ook een goede bron van eiwitten, die helpt de eetlust onder controle te houden, de verzadiging te vergroten en de spiermassa te ondersteunen, die allemaal helpen de stofwisseling te stimuleren. Bovendien bevat het weinig calorieën, waardoor het een geweldige optie is voor mensen die proberen af ​​te vallen. Quinoa helpt je niet alleen om af te vallen, maar het is ook een geweldige bron van andere vitamines en mineralen die de algehele gezondheid ondersteunen. Kortom, het is een krachtpatser van voedingsstoffen die u aan uw dieet voor gewichtsverlies moet toevoegen.

Het tweede hoofdingrediënt in dit recept voor gewichtsverlies zijn spruiten. Nog een caloriearm, vezelrijk en rijk voedingsmiddel dat u kan helpen gewicht te verliezen. Dit zaad bevordert de verzadiging en vermindert uw algehele calorie-inname, helpt bij de spijsvertering en stimuleert de stofwisseling. Ze zijn ook een goede bron van eiwitten, vitamines en mineralen die de algehele gezondheid ondersteunen tijdens het afvallen.

Aangezien dit een recept is dat boordevol essentiële voedingsstoffen zit die u kunnen helpen gewicht te verliezen, moet u het aan uw dieet toevoegen. Vergeet echter niet uw voedingsdeskundige te raadplegen voordat u het uitprobeert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *