September 27, 2023

5 superfoods die je nodig hebt in je dieet om spieren op te bouwen en een strak lichaam te krijgen

Een uitgebalanceerd dieet vol voedingsstoffen die spiergroei en herstel ondersteunen, is noodzakelijk voor het opbouwen van spieren. Krachttraining is een onderdeel van dit proces. Je inspanningen om spieren op te bouwen kunnen een flinke boost krijgen als je superfoods in je dieet opneemt. Quinoa is zo’n superfood; het is een voedzame korrel die een complete eiwitbron biedt door alle negen essentiële aminozuren op te nemen die nodig zijn voor spiergroei en -herstel, volgens WebMD.

Bovendien heeft quinoa veel complexe koolhydraten, die helpen bij het vervangen van glycogeen na het sporten en die constante energie bieden voor lange trainingen. De vezelconcentratie stimuleert de spijsvertering, wat resulteert in een effectieve opname van voedingsstoffen om de spiergroei te ondersteunen.

Lees ook: Gezondheidsvoordelen van gierst: 4 redenen om deze ontbijtgranen toe te voegen aan uw dagelijkse dieetplan

Zalm is een ander superfood dat een geweldige bron is van omega-3-vetzuren en hoogwaardige eiwitten. Zalm verbetert de spiereiwitsynthese, onderhoudt de gezondheid van de gewrichten en vermindert ontstekingen in de spieren. Deze vetzuren ondersteunen ook een evenwichtig hormonaal systeem, wat essentieel is voor spieropbouw. Dus om je te helpen spieren op te bouwen, hebben we een aantal superfoods uitgelicht die je nodig hebt om meteen in je dieet op te nemen, die je gemakkelijk in je keuken of in de supermarkt kunt vinden.

Yoghurt

Yoghurt bevat hoogwaardige eiwitten, die helpen bij een gezonde spijsvertering. Blijf echter uit de buurt van yoghurtijs en yoghurt met toppings van fruit. Om de resultaten te verbeteren, kiest u gewone, magere yoghurt en combineert u deze met bessen en lijnzaad.

Bessen

Bessen bevatten een schat aan krachtige antioxidanten die beschermen tegen kanker, hartaandoeningen en oogaandoeningen. Alle soorten bessen, inclusief veenbessen, frambozen, bramen, bosbessen, enz., kunnen voor consumptie worden ingenomen. Koop gewoon wat bessen, vers of bevroren, en combineer ze met havermout in een kom. Om het te versieren en te serveren, kun je wat gedroogd fruit toevoegen.

Lijnzaad

Lijnzaad zit boordevol omega-3-vetzuren, eiwitten en vezels. Om de voordelen van deze zaden te maximaliseren, hoef je alleen maar wat lijnzaad te malen en vervolgens een eetlepel met de yoghurt en bessen te combineren. Eet het voordat je naar bed gaat.

Lees ook: 4 kalmerende theeën om stress te verlichten en ontspanning te bevorderen | Kamille tot groene thee

Broccoli

Veel mensen zijn zich niet bewust van de enorme hoeveelheden anti-oestrogene indolen en kankerbestrijdende fytochemicaliën die in broccoli worden aangetroffen. Broccoli bevat weinig calorieën en veel oplosbare vezels, die beide helpen bij vetverlies.

Haver

Het beste superfood voor het verkrijgen van spiermassa is haver. Haver bevat veel oplosbare vezels, levert energie met een lage GI en helpt bij het verlagen van cholesterol.

(Disclaimer: dit artikel is alleen voor informatieve doeleinden. Het is geen vervanging voor professioneel advies, diagnose of behandeling.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *