September 30, 2023

Chez Blue, een Frans diner met een ex-bistro Moncur-chef in de keuken in een geliefde Rozelle Pub

Rozelle’s Darling Street krijgt in oktober een ontspannen maar verfijnde nieuwe Franse bistro. Chez Blue, het nieuwste project van Solotel, zal gevestigd zijn in wat vroeger de speelkamer van The Sackville was, vertelt Elliot Solomon, CEO van Solotel, Vlugschrift de buurt is er klaar voor.

“We runnen The Sackville sinds ’99”, zegt hij. “We zitten al heel lang in de Rozelle-gemeenschap, en zo [the] buurt waarin we ons bevinden evolueert, net als de locatie.

The Sacky is al sinds 1876 een pitstop voor de lokale bevolking. De openbare bar is de ideale plek om patriottisch te worden tijdens sportwedstrijden, of om te vieren (of medelijden te hebben) na de footy in het nabijgelegen Leichhardt Oval. ‘De pub is een heel belangrijk onderdeel van de gemeenschap, echt verbonden met [NRL team] Wests Tigers, ‘zegt Solomon. ‘Het restaurant is gewoon een ander onderdeel. Franse bistro was logisch – een bistro is als de pub in Frankrijk, als de gemeenschappelijke huiskamer. [We want] Chez Blue om je lokaal te voelen, als een thuis weg van huis.”

De leiding in de keuken is Mark Williamson, die de afgelopen zes jaar chef-kok is geweest van de Woollahra-instelling Bistro Moncur. “We hebben zoveel geluk gehad dat we Mark aan boord hebben”, zegt Solomon. “Zijn stamboom met Bistro Moncur, dat is de ambitie – een locatie zijn die tientallen jaren meegaat en toch zo verbonden is met de lokale gemeenschap.”

Het eten en de sfeer van de plek zullen mijlenver verwijderd zijn van de decadentie die je ziet in recente brasseries in Sydney, zoals Armorica. “[It’ll be a] ontspannen, charmante, benaderbare bistro in de buurt’, zegt Williamson. “Zwaar op de klassiekers, een paar met een eigen draai.” De eerste menuproeverijen gaan deze week van start.

Wat betreft de naam, Chez Blue is een eerbetoon aan Salomo’s zoon, Archie Blue. Als Solotel’s eerste restaurantonderneming zonder partner – de groep runt zeven restaurants met Matt Moran – is de opening een gedenkwaardige gelegenheid: “First baby, first restaurant-baby.”

“Eind vorig jaar was ik met mijn vrouw en zoon in Parijs en Archie was zes maanden oud. Reizen met een kleintje is moeilijk, en we aten gewoon wanneer we konden. We waren altijd in bistro’s, ruimtes die heel vertrouwd zijn, heel informeel, geweldig met kinderen … maar we hadden ook een date-avond [in one]. Voor mij heeft het het concept verstevigd. Ik hoop dat je door de deur stapt en het gevoel hebt dat je in Parijs zou kunnen zijn.

Chez Blue opent in oktober 2023 op 599 Darling Street, Rozelle. De pubkeuken van Sackville is tot eind augustus gesloten, tot die tijd kan er eten worden bezorgd door de naburige restaurants Fourth Fish en 21 Thai.

chezblue.com.au
@chezbluerozelle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *