September 26, 2023

‘Ik heb authentiek Indiaas leren koken – ik zal nooit meer op dezelfde manier naar Korma kijken’

Hoewel Britten dol zijn op een curry, is het de moeite waard eraan te denken dat ‘Indiaas eten’ een misleidende term is, omdat elke regio zijn eigen gerechten heeft. Ariane van The Mirror volgde een kookcursus bij Food at 52 om de authentieke Zuid-Indiase keuken te leren kokenLeer Zuid-Indiaas koken bij Food in een eenvoudige cursus van 5 uur

Voedsel uit India koken kan een ontmoedigende taak zijn, maar met maaltijden uit die regio van de wereld, een van de meest populaire afhaalkeukens in het VK, waarom zou u het dan niet af en toe thuis maken?

Natuurlijk wordt de term “Indiaas eten” op dezelfde manier misbruikt als Frans en Italiaans eten – elke regio heeft zijn specifieke gerechten die voortkomen uit geschiedenis, cultuur en traditie.
Omdat het de Zuid-Aziatische Erfgoedmaand is, die loopt van 18 juli tot 17 augustus, besloot ik een Zuid-Indiase kookcursus te volgen bij London’s Food at 52 Cookery School, in de hoop dat het me zou inspireren om zelf gerechten te koken, in plaats van uit eten te gaan of te bestellen , om wat geld te besparen.

Food at 52 biedt verschillende kooklessen, waaronder Indian Street Feast en Southern Indian(Ariane Sohrabi-Shiraz)
De chef-koks geven je het gevoel dat je eigenlijk al het werk doet, maar je krijgt wel hulp(Ariane Sohrabi-Shiraz)

De drie en een half uur durende les werd geleid door chef-kok Jean Marc Zanetti, die al meer dan vier jaar op de kookschool werkt. De Franse chef-kok, die meer dan acht jaar samenwerkte met Michelin-sterchef Michael Caines MBE, legde me uit dat toen hij voor het eerst kooklessen begon te geven, Zuid-Indiaas eten niet zijn “beste” was, maar hij leerde het snel en had het hielp dat hij een enorme interesse in de keuken had.

Jean Marc zei: “Het is interessant, als je een chef-kok bent, moet je alles leren, maar toen ik hier kwam, was Zuid-Indiaas een van de kooklessen waar ik niet veel vanaf wist. Dus het was ontmoedigend om mee te beginnen, maar je leert vrij snel.”

De Zuid-Indiase kookcursus bestaat uit gerechten uit de Kerala-regio, die bekend staat om zijn met palmen omzoomde stranden en ongelooflijk eten. In een inleidend gesprek door Food at John Benow, de eigenaar van 52, legde hij uit dat de les “dynamisch en leuk” zou zijn en dat we “veel op de been” zouden zijn.

We werden opgesplitst in groepen en vertelden dat we allemaal verschillende gerechten zouden koken, afgezien van de Spinazie Vadai (een soort hartige gefrituurde snack die in Zuid-India wordt gegeten) die we allemaal maakten – en dan alle maaltijden aan het einde delen. Het menu bestond uit wortel pachadi, slangenboon thoran, courgette, aubergine rasavangi, moru kachiyathu, en naar mijn mening de ster van de show – kip nadan kozhi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *