September 30, 2023

20+ darm-gezonde, vezelrijke ontbijtrecepten

Een darm-gezond dieet wordt vaak geassocieerd met een gezonde vezelinname om een ​​gezonde spijsvertering, gewichtsbeheersing en hartgezondheid te ondersteunen. Elke portie van deze ontbijtrecepten levert minstens 6 gram vezels van ingrediënten zoals haver, peren en frambozen. Bovendien zitten ze ook boordevol darm-gezonde voedingsmiddelen zoals bananen, kefir en yoghurt, die symptomen van ontsteking kunnen helpen bestrijden en de hersenen gezond kunnen houden. Recepten zoals onze Raspberry Yogurt Cereal Bowl en onze meal prep-vriendelijke Overnight Oats met Chia Seeds zijn zo lekker dat je ‘s ochtends uitkijkt naar het opstaan!


Blueberry-Banana Overnight Oats


Bosbessen, zoete banaan en romige kokosmelk maken van alledaagse havermout de beste vegan overnight oats! Maak tot 4 potten tegelijk om in de koelkast te bewaren voor een snel meeneemontbijt gedurende de week.Shakshuka (eieren gepocheerd in pittige tomatensaus)


Shakshuka is een vegetarische maaltijd met eieren gekookt in een mengsel van tomaten, uien, paprika’s en kruiden. Het wordt vaak geserveerd als ontbijt of lunch in Noord-Afrika en het Midden-Oosten.Frambozen Yoghurt Cereal Bowl


Probeer voor ontbijt, tussendoortje of een gezond dessert yoghurt te gebruiken in plaats van melk voor je ontbijtgranen. Als je dit als to-go-snack maakt, houd de ontbijtgranen dan apart en bedek ze vlak voor het eten.Chocolade Banaan Havermout


Geniet van fruit en een beetje luxe met dit kindvriendelijke recept voor gezonde havermout met chocolade en banaan. Weinig tijd in de ochtend? Probeer onze overnight oatmeal variatie.Bloemkool Eggs Benedict Met Kurkuma Yoghurtsaus


Greg Du Pree

Hier ruilen we geroosterde bloemkoolsteaks in voor de typische Engelse muffins om vegetarische porties in je ochtendmaaltijd te verpakken. De zonnige tint van kurkuma geeft de saus hollandaise vibes, maar is veel eenvoudiger te maken.Onze Lemon-Blueberry Overnight Oats zijn het waard om wakker voor te worden


Rachel Marek, Foodstyliste: Holly Dreesman

Deze nachtelijke haver met citroen en bosbessen is gelaagd met romige haver en een zoete bosbessensiroop, met een garnituur van verse bosbessen en citroenschil om de smaken bij elkaar te brengen. Bevroren bosbessen werken ook goed, maar om de juiste textuur voor de siroop te krijgen, heb je 2¼ kopjes bevroren bosbessen, 3 eetlepels plus 2 theelepels ahornsiroop en 1½ eetlepel citroensap nodig.Kiwi-Granola Ontbijt Bananensplit


Carson Downing

We nemen een klassiek dessert en geven er een ontbijtvriendelijke draai aan door yoghurt in te ruilen voor ijs. De dikkere consistentie van de gezeefde yoghurt (bijv. Griekse stijl of skyr) helpt het zijn vorm te behouden en bolletjes ijs na te bootsen. Bovendien heeft het meer eiwitten om uit te blijven dan gewone yoghurt. Veel zaden en noten vormen een mooi contrast met de textuur van de zachte banaan.Overnight Oats met Chia Zaden (Meal-Prep Friendly)


Fotograaf: Jen Causey, Food Stylist: Emily Nabors Hall, Prop Stylist: Josh Hoggle

Dit eenvoudige recept voor nachtelijke haver met chiazaad is van nature gezoet met perziken, maar elk gehakt vers of bevroren fruit werkt hier goed. Chiazaden verdikken het mengsel terwijl het zit, en ze bieden een gezonde dosis vezels en omega-3-vetten. Bewaar deze havermout in individuele luchtdichte bakjes (zoals een weckpot) voor een makkelijk ontbijt voor onderweg.Noten & Bessen Parfait


In dit snelle eiwitrijke ontbijtrecept wordt Griekse yoghurt gegarneerd met gezonde bessen en amandelen en licht gezoet met honing.Bircher Muesli


Fotograaf: Jen Causey, Food Stylist: Emily Nabors Hall

Bircher-muesli, vernoemd naar een Zwitserse arts, bevat verse appel, citroensap en noten. We hebben aan deze verfrissende combinatie chiazaden toegevoegd voor een boost van omega-3-vetzuren en vezels, en we maken onze versie af met een mix van verse bessen voor kleur en smaak.Ontbijtsandwich met pindakaas en banaan


Romige pindakaas en bananen zijn de belangrijkste ingrediënten van dit snelle en gemakkelijke ontbijt.Banaan Overnight Oats


Victor Protasio

De bananensmaak komt perfect tot uiting in deze bananen overnight oats. Pecannotenboter heeft een delicate smaak die de smaken mooi aanvult, maar je kunt het ook gemakkelijk vervangen door notenboter.Pecannootboter & Peer Toast


Ted en Chelsea Cavanaugh

Probeer deze toast met drie ingrediënten voor een snel ontbijt of tussendoortje. Pecannotenboter voegt een nootachtige smaak toe, die in balans wordt gebracht door de natuurlijke zoetheid van de peer.Overnight Matcha Haver Met Bessen


Greg Du Pree

Bosbessen en frambozen vullen deze matcha overnight oats voor een snel, maaltijdvriendelijk ontbijt.Ontstekingsremmende bietensmoothie


Fotograaf: Fred Hardy II, Food Stylist: Margaret Monroe Dickey, Prop Stylist: Shell Royster

Deze levendige bietensmoothie combineert zoete en aardse bieten met bessen, banaan en sinaasappelsap voor een uitgebalanceerde smaak. Zoek naar verpakte gekookte bieten waar de bereide groenten en fruit worden verkocht. Bieten bevatten veel belatine, een antioxidant die ontstekingen in het lichaam kan helpen verminderen. Andere ingrediënten boordevol voedingsstoffen voegen nog meer ontstekingsremmende kracht toe, zoals de anthocyanen in bosbessen en de gingerol in gember.Ontstekingsremmende Kers-Spinazie Smoothie


Deze gezonde smoothie is niet alleen heerlijk, hij verhoogt ook je dagelijkse dosis ontstekingsremmend voedsel. Het begint met een basis van romige darmvriendelijke kefir en bevat kersen, die de ontstekingsmarker C-reactief proteïne kunnen verlagen. Hart-gezonde vetten in avocado, amandelboter en chiazaad leveren extra ontstekingsremmende stoffen aan het lichaam, terwijl spinazie een mix van antioxidanten biedt die schadelijke vrije radicalen opvegen. Verse gember voegt pit toe, plus een stof genaamd gingerol, waarvan voorlopige studies suggereren dat het ontstekingsmarkers van hartaandoeningen kan verbeteren als het dagelijks wordt geconsumeerd.Mango Frambozen Smoothie


Ali Redmond

Een scheutje citroensap voegt een heldere smaak toe aan deze smoothie met bevroren fruit. Mango zorgt voor veel zoetheid zonder sap toe te voegen, maar als het te scherp voor je is, is een vleugje agave voldoende.Acai kom


Fotograaf: Jen Causey, Foodstylist: Ruth Blackburn

Dit zelfgemaakte acai bowl recept zorgt voor een heerlijk ontbijt op elke dag van de week. Acai kan heel scherp zijn, dus als je het mengt met banaan, kokoswater en gemengde bessen, wordt het zoeter om de smaken in balans te brengen. Voel je vrij om de toppings af te wisselen, afhankelijk van je voorkeuren.Pindakaas-Banaan Engelse Muffin


Pindakaas en banaan zijn het originele powerkoppel. Top een eenvoudige geroosterde Engelse muffin met het duo en bestrooi alles met een vleugje gemalen kaneel voor een gezond ontbijt van kampioenen.Vezelrijke Raspberry-Vanille Overnight Oats


Fotograaf: Rachel Marek, Foodstylist: Holly Dreesman

Begin je dag goed met deze frambozen-vanille overnight oats. Dit meeneemontbijt levert 8 gram vezels, plus probiotica van kefir die kunnen helpen bij het ondersteunen van een gezond spijsverteringsstelsel. We houden van zoete verse frambozen om dit makkelijke ontbijt compleet te maken, maar al je favoriete bessen of gehakt vers fruit zullen ook goed werken.Het enige basisrecept voor nachtelijke haver dat je ooit nodig zult hebben


Jennifer Causey

Een eenvoudige basis voor een eenvoudig ontbijt, dit recept vereist niets meer dan roeren en zitten. Verfraai ze met je favoriete toppings, of het nu hartig of zoet is, om een ​​ontbijt te maken dat het waard is om wakker voor te worden.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *