September 26, 2023

Bosh!’s recept voor chorizo-knallers met boterbonenpuree

“Knallers en puree in Spaanse stijl waar iedereen dol op zal zijn”, zeggen Henry Firth en Ian Theasby van Bosh!

“Goede knallers verdienen geweldige begeleidingen en met dit recept is dat precies wat je krijgt. Dikke, aromatische jus gekruid met saffraan en harissa, geserveerd met romige paprikapuree en een mooie selectie van citroenachtige rode paprika’s en olijven – we garanderen dat elke hap anders zal zijn dan de volgende.

Chorizoknallers met boterbonenpuree

Ingrediënten:
(voor 4 personen)

1 x 216g pakje plantaardige chorizo ​​worstjes

Voor de jus:
Snufje saffraandraadjes
2 groentebouillonblokjes
500 ml kokend water, plus een scheutje meer indien nodig
4 rode uien
3 teentjes knoflook
Sprenkel olijfolie
Snufje zeezout
1tl paprikapoeder
½-1 tl lichtbruine suiker
2 tl rozenharissapasta
1 el tomatenpuree
1 el rode wijnazijn
Zeezout

Voor de puree:
1 ui
2 knoflookteentjes
Sprenkel olijfolie
2 blikken boterbonen van 400 g
2tl gerookt paprikapoeder
50g plantaardige boter
175 ml plantaardige crème, plus extra indien nodig
2 el nooch (voedingsgist)
1 tl rozenharissapasta
1 citroen
Zeezout

Voor de paprika’s:
1 rode paprika
1 gele paprika
Handvol zwarte olijven zonder pit
Sprenkel olijfolie
½ citroen
Zeezout (optioneel)

Voor de bovenkant:
Handvol peterselie
Zwarte peper

Chorizoknallers met boterbonenpuree van BOSH!  Vlees
Chorizoknallers met boterbonenpuree van BOSH! Vlees (Lizzie Mayson/PA)

Methode:

1. Maak de jus. Meng de saffraan en bouillonblokjes met het kokende water tot ze zijn opgelost. Schil en snijd twee van de uien fijn, pel en snijd de resterende twee. Pel en snijd de knoflook in stukjes. Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Voeg als het warm is alle uien, de knoflook en een snufje zout toe. Meng goed en kook ongeveer 10 minuten, of tot de uien zacht worden. Meng de paprika erdoor en kook nog een paar seconden voordat je de bouillon erbij giet en de suiker, harissapasta, tomatenpuree en rode wijnazijn toevoegt. Zet het vuur laag en laat de jus minimaal 30 minuten sudderen, voeg een scheutje water toe als het mengsel te dik wordt.

2. Maak de puree. Schil en snijd de ui, pel en snijd de knoflook in blokjes. Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe. Voeg als het warm is de gesneden ui, knoflook en een snufje zout toe, meng goed en kook 10 minuten tot de ui zacht begint te worden. Giet de sperziebonen af ​​en doe ze samen met de paprika in de pan. Meng goed en kook gedurende 10 minuten, of tot de boterbonen beginnen af ​​te breken. Voeg nu de boter, plantaardige room, nooch en harissapasta toe. Halveer de citroen en pers het sap van beide helften uit, vang de pitten op met je vrije hand. Gebruik een staafmixer of aardappelstamper (of schep het mengsel in een blender) en mix tot het mengsel samenkomt om een ​​echt gladde puree te maken.

3. Kook de paprika’s. Halveer, ontpit en snijd de paprika’s in dunne plakjes en halveer de olijven. Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur (je kunt de jus in een kan doen en de pan gebruiken voor de paprika’s) en voeg de olijfolie toe. Voeg de gesneden paprika’s en olijven toe en kook gedurende 10 minuten, of tot ze zacht beginnen te worden. Knijp er wat citroensap uit, vang de pitten op met je vrije hand en breng op smaak indien nodig.

4. Kook de worstjes. Kook de worstjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5. Tijd om te serveren. Verdeel de puree over borden en garneer met de worstjes. Lepel de rode paprika’s erover en bedek het geheel met een flinke hoeveelheid jus. Hak de peterselie fijn en strooi erover, evenals wat zwarte peper.

BOSCH!  Vlees: meer dan 100 waanzinnig smakelijke recepten
(Hoofdkwartier/PA)

BOSCH! Meat: Over 100 Outrageously Tasty Recipes van Henry Firth en Ian Theasby wordt uitgegeven door HQ en kost £22. Fotografie door Lizzie Mayson. Beschikbaar 17 augustus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *