September 26, 2023

Chap shuro: de iconische ‘gezonde pizza’ van Pakistan

Methode

Stap 1
Om het deeg te maken, combineer de bloem, zout en water en kneed tot een stevig deeg ontstaat. Verdeel in vier stukken en zet opzij.

Stap 2
Maak de raita door alle ingrediënten in een kom te kloppen. Koel bewaren.

Stap 3
Bereid de vulling voor. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uien (en tomaten, indien gebruikt) toe en bak tot de uien glazig zijn. Voeg het gehakt toe en bak al roerend tot het lichtbruin is. Voeg de knoflookpasta toe en kook tot de geur vervaagt, ongeveer 1 minuut. Voeg komijnpoeder, peper en water toe en breng op smaak met zout. Dek af en kook op middelhoog vuur tot de olie zich afscheidt, 8 tot 10 minuten.

Stap 4
Nadat je het deksel hebt verwijderd en het vuur hebt uitgezet, wervel je het opgeloste saffraanwatermengsel door het vlees. Voeg eventueel de munt, koriander en groene pepers toe. Breng op smaak met zout. Opzij zetten.

Stap 5
Rol een roti/tortilla uit (ongeveer 20 cm in doorsnee, maar dit hangt echt af van de grootte van je pan), neem de helft van de vulling en verdeel het in een dikke, gelijkmatige laag, laat 1-2 cm of dus van de omtrek duidelijk.

Stap 6
Rol nog een roti/tortilla van ongeveer dezelfde grootte uit en leg deze erop. Gebruik de palm van je hand om de twee deegschijven aan elkaar te sluiten en gebruik vervolgens je wijsvingers en duim om de rand schuin in te drukken, samen te knijpen en te krimpen. Werk je een weg door de hele cirkel totdat het vlees van binnen goed is afgesloten. Herhaal dit met nog twee roti en de resterende helft van de vleesvulling.

Stap 7
Verhit 1 el olie in een grote ondiepe koekenpan op middelhoog vuur. Plaats of schuif de chap shuro voorzichtig in de pan en giet er nog 1 el olie over. Laat het aan één kant goudbruin koken door het zachtjes aan te drukken en rond te draaien met een grote lepel of spatel. Draai en bak de andere kant. Elke kant duurt ongeveer 3 minuten. Herhaal met de resterende olie en chap shuro.

Stap 8
Snijd de chap shuro in pizzapunten en serveer met de raita. Terwijl chap shuro op zichzelf kan worden genoten, snijdt de dikke, pittige raita prachtig door het vlees en het gefrituurde deeg.

Tip
Bewaar voor extra crunch en bite wat van de rauwe gehakte uien en voeg ze toe aan de vulling als het vlees gaar is.

BBC.com’s Wereld tafel “breekt het keukenplafond” door de manier waarop de wereld over eten denkt te veranderen, door het verleden, het heden en de toekomst.

Sluit je aan bij meer dan drie miljoen BBC Travel-fans door ons leuk te vinden Facebookof volg ons op Twitteren En Instagram.


Als je dit verhaal leuk vond, meld u aan voor de wekelijkse bbc.com-nieuwsbrief met functies genaamd “De essentiële lijst”. Een zorgvuldig uitgekozen selectie verhalen van BBC Future, Culture, Worklife en Travel, elke vrijdag in je inbox bezorgd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *