September 30, 2023

Frittata van Merguez-worst, maïs en rode ui – een recept van Honey & Co

Ontvang gratis updates over eten en drinken

Er gaat niets boven een zwarte taxi om door Londen te reizen, en er is geen betere bron van Londense kennis dan een goede taxichauffeur. Het was tijdens zo’n taxirit dat we meer te weten kwamen over de uitstekende Tachbrook Street Market in Pimlico. Tijdens een nachtelijke reis naar huis vertelde onze chauffeur ons over een slager daar die het ultieme maakt merguezde Marokkaanse lamsworstjes gekruid met paprika, komijn en kruiden.

Wat taxichauffeurs eten, willen wij eten. Waar zij ons sturen, gaan wij. De markt bleek charmant: goede eieren, dikke tomaten, strakke korenaren, een vlecht van jonge paarse uien. Het voelde meer als een buitenwijk van Frankrijk dan als centraal Londen. Op nog geen 10 minuten fietsen van ons huis, en toch wisten we niet dat het bestond. Dat rechtvaardigde op zichzelf het taxitarief. De worsten, toen we ze probeerden, deden dat zeker. Goed, vers, waarneembaar vlees, assertieve maar evenwichtige kruiden, de juiste hoeveelheid vet dat rood en geurig werd in de pan. We maakten dit marktdiner voor onszelf en aten de andere helft de volgende dag in een broodje worst en ei als geen ander.

Onze worstgids is als volgt. Koop bij een goede slager, eentje die het zelf maakt. Vraag naar de ingrediënten. Als u bij een delicatessenzaak of supermarkt koopt, lees dan het etiket. Hoe minder ingrediënten, hoe beter – en het zouden allemaal dingen moeten zijn die je in een keuken zou vinden. Als je naar de worst kijkt, zou je het als vlees moeten onderscheiden. Als het die roze gladde pasta is (zonder namen te noemen, Cumberland), laat het dan zo. U kunt ook in een taxi stappen en uw chauffeur vragen.


Merguez worst, mais en rode ui frittata

Voor 4 personen als lunch of voor 6-8 als onderdeel van een picknick

Dit eiergebakje is heerlijk warm te eten met een salade van gesneden en geklede tomaten en een beetje mosterdmayonaise, of bewaard op kamertemperatuur en gegeten als onderdeel van een picknickbeleg of kantoorlunchbox. Als je geen ovenvaste koekenpan hebt, doe het mengsel dan in een ovenschaal om te bakken, maar voeg vijf tot zes minuten toe aan de kooktijd.

 1. Verwarm je oven voor op 200C (hetelucht).

 2. Verwijder het taaie omhulsel van de worstjes en verdeel het vlees in kleine balletjes van ongeveer 20g-30g elk.

 3. Doe een eetlepel olie in een grote ovenvaste koekenpan of koekenpan en zet op middelhoog vuur. Voeg de balletjes worstvlees toe en bak ongeveer 30 seconden voordat je ze omdraait. Herhaal dit nog een paar keer totdat de worstballetjes rondom goudbruin zijn en wat van hun rode olie in de pan beginnen af ​​te geven.

 4. Voeg de gesneden uien en knoflook toe en meng ze om ze met de olie te bedekken. Bak ongeveer vijf minuten tot de uien zacht beginnen te worden.

 5. Voeg de maiskorrels en 200 ml water toe en kook tot al het water is opgenomen

  is verdampt en de maïs is heldergeel.

 6. Klop de eieren los met de resterende olie en 50 ml water en breng op smaak met een beetje

  zout en peper.

 7. Giet de eieren over de merguez en maismix en zet 10 minuten in de oven tot de eiermix gestold is. Serveer direct uit de pan of leg op een bord.

Volg Sarit en Itamar op Instagram @honeyandco

Volgen @FTMag op Twitter om als eerste meer te weten te komen over onze nieuwste verhalen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *