September 27, 2023

Geldbesparend recept voor chili con carne

Tdit is een veelzijdig gerecht dat je met veel verschillende dingen kunt combineren; neem het met rijst, smoor het over friet, doe het op een hotdog, giet het over een jaspudding of gebruik het gewoon als dipsaus voor tortillachips, “zegt Mitch Lane, auteur van Voed je gezin voor minder dan een vijfje.

“Het kan ook worden ingevroren, dus het is geweldig om tijd te besparen tijdens het bereiden van maaltijden! Ik gebruik in de winkel gekochte chili con carne-kruiden, maar als je veel kruiden in je kast hebt (komijn, chilipoeder, paprika, komijnzaad), dan heb je een winnaar. Dit is zo eenvoudig en het zit absoluut vol met smaak.”

Chili con carne

Dient: 4

Ingrediënten:

1 tl plantaardige of olijfolie

1 ui, fijngehakt

4 teentjes knoflook, fijngehakt

2 groene pepers, fijngehakt, plus 1 om te serveren

500 gram rundergehakt

41g pakje chili con carne kruiden

400 gram tomatenblokjes uit blik

130 g kidneybonen uit blik, uitgelekt

300 ml runderbouillon (gemaakt met een bouillonblokje)

Zout en peper

Methode:

1. Zet een pan op middelhoog vuur en voeg de olie en de ui toe en laat drie tot vier minuten zacht worden. Voeg de knoflook en pepers toe en laat nog twee minuten koken. Als je niet van veel kruiden houdt, gebruik dan een chilipeper en verwijder de zaadjes.

2. Voeg het gehakt toe en maak het fijn met de achterkant van een lepel, zorg ervoor dat er geen grote klonten ontstaan. Bak het vlees tot het mooi bruin is. Wees gul met zout en peper en voeg dan de chili con carne kruiden toe. Goed mengen.

3. Voeg de tomaten en kidneybonen toe en roer om. Giet vervolgens de runderbouillon erbij en laat 30 minuten sudderen. Het sudderen is erg belangrijk (het is als een goede wijn die met de jaren beter wordt).

4. Serveer met gesneden chili.

‘Voed je gezin voor minder dan een vijfje’ van Mitch Lane (Thorsons, £ 16,99).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *