September 26, 2023

Voormalig Michelin-restaurantteam met twee sterren zegt ‘au revoir’

Bruno Chemel toverde deze Baumé-eetkamer twee jaar geleden om tot de meer informele Bistronomie. (LiPo Ching / Bay Area News Group-archieven)

Na 14 jaar high-end en Michelin-sterrenrestaurants in Palo Alto te hebben gerund, hebben chef-kok Bruno Chemel en vrouw Christie Ledesma Chemel hun Bistronomie by Baumé gesloten en boden “au revoir” aan diners.

Het nieuws kwam via een bericht op de website van het restaurant. “Heel erg bedankt! We willen onze klanten, boeren en verkopers bedanken voor hun steun gedurende de afgelopen 14 jaar. Tot ziens!” meldde het Silicon Valley Business Journal voor het eerst.

12 augustus was de laatste dag van de dienst. Er werd geen melding gemaakt van de volgende culinaire zet van het paar.

Begin 2022 sloten ze Baumé, dat al bijna tien jaar Michelin-onderscheidingen had ontvangen, en heropenden ze de California Avenue-ruimte als Bistronomie, waarbij Chemel zei dat hij “een kans zag om maaltijden van hoog niveau te serveren tegen lagere prijzen in een meer ontspannen omgeving.”

De nadruk bleef liggen op creatieve gastronomische kooktechnieken met behulp van lokale, seizoensgebonden ingrediënten, maar in een meer betaalbare stijl – $ 168 voor zes gangen, vergeleken met eerdere vaste menu’s van $ 300 tot $ 400.

Baumé verdiende in het eerste jaar van zijn bestaan ​​​​een Michelin-ster en werd daarna verheven tot twee sterren. Voor de volgende jaren werd Baumé wat werd beschouwd als ‘s werelds enige tweekoppige personeel met twee Michelin-sterren.

In september 2021 verloor het restaurant beide sterren. Zoals met alle wijzigingen in sterniveaus, hebben Michelin-inspecteurs – die anoniem beoordelen – geen commentaar gegeven op de verwijdering van Baumé uit de gids. Het restaurant was gericht op het creëren van hoogwaardige afhaaldiners tijdens de pandemische maanden waarin dineren binnen niet was toegestaan, en hervatte het binnen serveren van zijn meergangenproeverijmenu’s aan een zeer klein aantal diners.

Chemel gaf Michelin snel een scherp antwoord: “De grillige, zakelijke focus en fixaties van de Gids zijn al jaren een afleiding en creëren geen waarde voor restauranthouders of diners”, zei hij in een verklaring. “Ik voel me eindelijk vrij om te genieten van koken, alleen voor het geluk van mijn gasten. In plaats van de status quo te volgen, kan ik mijn eigen visie volgen en luisteren naar de feedback van de klant, niet naar de Michelin-richtlijnen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *