September 27, 2023

Beste recept voor cranberry-kaneelbroodjes

Ontdek de ultieme traktatie die het klassieke comfort van een kaneelbroodje combineert met een twist van cranberry en sinaasappel. Deze dubbele dosis herfstsmaak brengt je zeker in de stemming voor de feestdagen. Deze wervelende schoonheden hebben een zacht, donzig tangzhong-deeg, kaneelboter met bruine suiker en cranberrysaus, waardoor een zoetzure contrast ontstaat waardoor je een tweede portie wilt sluipen. Gegarneerd met een romig zoet sinaasappelglazuur en gebakken in een beetje slagroom, wordt dit dessert (of ontbijt!) zeker de ster van de snoeptafel op je volgende feest.

Wat is tangzhong?
Tangzhong is een methode die wordt gebruikt om de textuur en houdbaarheid van gegist brood te verbeteren en is voortgekomen uit een vergelijkbare Japanse methode genaamd yudane. Gepopulariseerd door Japans melkbrood, omvat de tangzhong-methode het combineren van vloeistof en broodmeel en het verwarmen van het mengsel tot het lijkt op een zachte pudding, waarna dat mengsel wordt toegevoegd aan een gegist brooddeeg voordat het wordt gekneed. Het verwarmingsproces zorgt ervoor dat het meel en het water geleren, waardoor de watermoleculen worden vastgehouden zodat ze niet verdampen als het brood eenmaal is gebakken. Het resultaat is brood dat in het begin kussenzacht is en langer zacht blijft.

Zo krijg je een strakke kaneelbroodjesspiraal:
De helft van het plezier van het bakken van kaneelbroodjes is om naar de betoverende spiraal te kijken die ze creëren zodra je de vulling in het deeg hebt gerold, maar dat kan moeilijk zijn om een ​​mooi resultaat te bereiken als je met zo’n zacht gistdeeg werkt. Om uw kansen op succes te vergroten, hebben we een stap toegevoegd voor het koelen van het deegvel nadat u de bruine suiker, kaneelboter en cranberrysaus hebt toegevoegd. Dit maakt het deeg stijver en gemakkelijker te stoppen en te rollen. Snel werken! De hitte van je handen verwarmt het deeg terwijl je rolt.

Werkt het gieten van slagroom op je kaneelbroodjes echt?
Soms gaan dingen om een ​​goede reden viraal, en dit is een van die keren. Door de gerezen broodjes met slagroom te bedekken vlak voordat ze de oven in gaan, ontstaat er een laag kleverigheid die je normaal gesproken alleen kunt vinden bij je favoriete kaneelbroodjesketen.

Een menigte voeden? Probeer onze gigantische kaneelrol!

Dit recept maken? Laat ons in de reacties weten hoe het ging!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *