September 30, 2023

Hoe Lukhmi te maken – Een unieke Hyderabadi-versie van Samosa die je moet proberen

Als er één snack is waar wij Indiërs nooit genoeg van krijgen, dan is het wel samosa. Het is onze constante metgezel geweest tijdens theesessies in de avond en snackpauzes met collega’s op het werk. Wanneer we nu hunkeren naar samosa’s, komen er meteen beelden voor de geest van driehoekige deegkorstjes gevuld met een pittig aloo-mengsel. Er is geen ander mogelijk beeld dat je zou hebben, toch? Wees voorbereid om verrast te worden, want we gaan je kennis laten maken met een variant van samosa die niet driehoekig van vorm is. En dat is niet alles; de vulling is even uniek en geeft een interessante draai aan de gewone aloo samosa. Het heet Hyderabadi Lukhmi.

Wat is Hyderabadi Lukhmi?

Lukhmi is de Hyderabadi-versie van gewone samosa. In de originele versie wordt het pittige aloo-mengsel in een driehoekige deegkorst gestopt. Deze samosa in Hyderabadi-stijl vervangt de aloo door gehakt voor de vulling. En in plaats van een driehoek is deze vierkant van vorm en veel kleiner van formaat. De term ‘lukhmi’ betekent ‘brok’ in het Urdu, wat de unieke vorm aangeeft. Lukhmis zijn letterlijk kleine pakketjes gehakt die tot in de perfectie worden gefrituurd. Meestal zijn ze gevuld met keema van schapenvlees, maar misschien vind je ook vegetarische versies van deze populaire snack. Lukhmi zorgt voor een geweldige snack voor ‘s avonds en om aan uw gasten te serveren. Combineer het met pudina-chutney om volledig van de smaak te genieten.
Lees ook: Veg Samosa, Paneer Samosa en meer: ​​7 Veg Samosa-snackrecepten voor uw avondtheetijd

Fotocredit: Instagram @foodtabloidbyshehwar

Hoe Hyderabadi Lukhmi te maken | Hyderabadi Lukhmi-recept

Begin met het bereiden van het deeg voor de lukhmi. Voeg hiervoor maida, citroensap, boter, zout en water toe aan een kom en meng goed tot een glad deeg. Dek af en zet een paar minuten opzij. Verhit voor de vulling olie in een pan en voeg uien, gember-knoflookpasta en zout toe. Bak een minuut of twee. Voeg vervolgens alle droge masala’s toe, inclusief haldi, garam masala, rode chilipoeder en korianderpoeder, samen met groene pepers en gehakte koriander. Goed mengen. Voeg de keema toe en kook tot het gaar is. Doe dit mengsel in een kom en laat afkoelen. Neem een ​​klein deel van het deeg en rol het uit tot een rechthoekige vorm. Schep een lepel van het voorbereide keema-mengsel in het midden en druk de randen goed vast met een vork. Verhit olie in een kadhai en frituur de samosa’s tot ze goudbruin en krokant zijn. Serveer warm en geniet ervan!
Lees ook: Paneer Samosa Recept: maak deze heerlijke samosa’s voor een heerlijke theetijdsnack

Klik hier voor het volledige recept voor Hyderabadi Lukhmi.

Probeer Hyderabadi Lukhmi te maken voor je volgende snackpauze, en laat ons weten hoe je de smaak ervan vond in de reacties hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *