September 27, 2023

Interfaith Food Shuttle leert kinderen gezond eten met een beperkt budget

RALEIGH, NC – Deze maand werkt WRAL News samen met de Interfaith Food Shuttle om de honger in onze gemeenschap uit te bannen.

Een van de inspanningen van de organisatie is om kinderen te leren gezond te eten met een beperkt budget. Het biedt kinderen een basis van voedingskennis.

Wilhelmina Thornton, directeur van het Community Scholars After-School Program van de Interfaith Food Shuttle, zei dat de kookles een cruciaal onderdeel is van het naschoolse programma.

Interfaith Food Shuttle-programma’s zoals Cooking Matters hebben tot doel kinderen ertoe te brengen “out of the box” te eten en weg te komen van het bewerkte voedsel. Ze geven studenten zelfs de tools om wat ze leren mee naar huis te nemen.

“Veel van onze studenten hebben een gratis en gereduceerde lunch, en ze hebben via Cooking Matters de kans om te komen leren over voeding en hoe ze moeten eten en gezond zijn”, zei Thornton. “En dat helpt hen wakker te blijven en alerter te zijn tijdens schooldagen.”

May Cespedes, de programmamanager van de gezondheidseducatieprogramma’s van de organisatie, zei dat de voedselshuttle zijn curriculum samenstelt voor zijn publiek, dus de informatie is relevant en vermakelijk voor de kinderen.

“We hebben gemerkt dat ze het meestal leuk vinden als we een of andere activiteit met betrekking tot voedsel en kleuren en puzzels toevoegen,” zei Cespedes. “Dus dat proberen we in onze lessen op te nemen en het heel leuk te maken.

De programma’s bieden kinderen ook de kans om nieuwe voedingsmiddelen te proberen.

“Een belangrijk ding dat we doen, is dat we ze naar huis sturen met een meeneemtas met een paar ingrediënten voor het recept, samen met een receptenkaart in zowel het Engels als het Spaans, zodat ze thuis met hun ouders kunnen koken. ‘, zei Cespedes. “Dat stelt hen ook in staat om met de ouders om te gaan en als gezin te koken.”

Bezoek de website van de Interfaith Food Shuttle voor meer informatie over het programma, om te doneren of om vrijwilligerswerk te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *