September 27, 2023

Topchefs slaan de handen ineen in een ode aan het papierkunsterfgoed van Hong Kong

Vijf van Hong Kong’s beste restaurants met Aziatische invloeden komen samen voor een betekenisvolle avond vol lekker eten, geweldig entertainment en grote culturele betekenis voor het jaarlijkse fondsenwervingsgala van de First Initiative Foundation (FIF) dat op 23 september wordt gehouden.

Het gala van dit jaar heeft als thema Papieren gedichten: een ode aan het erfgoed van Hong Kong, zal gewijd zijn aan het immateriële culturele erfgoed van papierkunst in Hong Kong. Van traditioneel Chinees papierknippen tot hedendaagse papiersculptuur, het vakmanschap van papierkunst wordt door de gemeenschap omarmd als een middel voor creatieve expressie en cultureel behoud.

Chef-koks Steve Lee en Seunghun Park van het Koreaanse restaurant Hansik Goo; Chef-kok Barry Quek van de door Singapore beïnvloede Whey; Chef-kok Akira Ito van het Japanse kaiseki-etablissement Harare; Chef DoBee Lam van Vietnamese fine dining outlet Sep; en chef-kok Ringo Chan, chef-patissier van het Four Seasons Hotel, zal de gastronomische ervaring van de avond samenstellen.

Hansik Goo’s samgye tang (L) en Whey’s droge curry laksa zullen twee van de hoofdgerechten zijn voor het galadiner.

Hansik Goo zal hun bossam kimchi en de zeer populaire Koreaanse gefrituurde kip van het restaurant presenteren, terwijl Whey’s Quek een heerlijke bak kut de kroket en gerookte tonijnmousse en citroenvadai zal bereiden voor de eerste aperitiefschotel.

Voor de hoofdgerechten maakten Lee en Park hun samgye-tang na, een gloeiend hete Koreaanse ginseng-kippensoep geserveerd met rijst en twee plakjes kiprollade. Het was een vullend gerecht, maar de scherpe kippenbouillon was te smaakvol om een ​​enkele druppel te missen.

Quek vond de beroemde Singaporese laksa opnieuw uit, met een droge curryversie geserveerd met een geïnspireerde keuze aan taaie konjac-granen, gedroogde Lamma-eilandgarnalen en een royale portie abalone. Elke hap was perfectie en een explosie van umami.

De speciaal geselecteerde Japanse zwarte ossenhaasrijst (L) van Hanare en de Bun Cha Hanoi van sept

Van Hanare, bekend om zijn kaiseki met Wagyu-thema, komt een uitstekende premium Japanse tartaar van zwart rundvlees geserveerd met Hokkaido-zee-egel, en een heerlijke Hokkaido-zeeduivellever met Hokkaido-harige krab, om te beginnen. Een speciaal geselecteerde Japanse zwarte ossenhaas, geserveerd met rijst, deed de vlezige reputatie van het restaurant volledig recht.

Sep’s knapperige Saigon-loempia en een verrukkelijke nieuwe interpretatie van ouderwetse Vietnamese ham, met Iberico-varkensvlees en 60’c-vissaus ronden de aperitiefschotel af, terwijl de verfrissende bun cha Hanoi met Baskisch Kinton-varkensbuik geserveerd met koude rijstnoedels voltooid de voorgerechten.

De uit Hong Kong afkomstige Lam van het Four Seasons Hotel creëerde een waar zoet lust voor het oog en de maag met een nostalgische ode aan zijn eigen oma met Grandma’s “Sugar Ring” met Hong Kong melkthee-ijs. Zijn petit fours-vertoning van een ronddraaiend wit konijn, gemaakt om eruit te zien als een origamikonijntje, tegen een berg, zwevende wolken en een enorme volle maan, was ook een creatief krachttoer.

Chef-kok Ricky Chan brengt wat Hong Kong-nostalgie met zijn zoete lekkernijen.

Gasten worden ook getrakteerd op wat parelmelkthee of citroenjasmijnthee met vijgengelei van de Taiwanese theehuisketen Chun Shui Tang, om hun eetlust op te wekken voor het diner

Naast gastronomische hoogstandjes worden galagasten ook getrakteerd op live muziekoptredens van zangkoningin Karen Mok en populaire singer-songwriter Hins Cheung, die worden vergezeld door een getalenteerde groep jonge Kantonese operaartiesten.

Gasten zullen ook een deel van het papieren kunsterfgoed tot leven kunnen zien komen met een boeiende mix van fysieke en digitale kunstinstallaties van de beroemde digitale kunstenaar Victor Wong; een papieren boog, samengesteld door meester papiersnijkunstenaar Li Yun Xia; en tafeldecoraties van papiermakers Stickyline.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *