September 26, 2023

15 groenten die niet zo voedzaam zijn als u denkt

Aubergine, ook wel aubergine genoemd, is een voedzame groente die rijk is aan vezels en antioxidanten. Het is echter geen voedzaam voedsel. Met slechts 25 calorieën per portie is aubergine energiearm. Het bevat relatief weinig eiwit. Dit maakt het een ongeschikte bron voor diegenen die eiwitten willen binnenkrijgen via een plantaardig dieet. Met slechts 0,18 gram totaal vet is aubergine geen significante bron van essentiële vetzuren.

Ondanks de aanwezigheid in verschillende keukens, ontbreekt het aubergine aan enkele essentiële vitamines, met name vitamine B-12, vitamine D en vitamine A. De hoeveelheden vitamine C, E en de meeste B-vitamines zijn ook bescheiden, wat betekent dat aubergine dat niet zou doen. worden beschouwd als een rijke bron voor deze voedingsstoffen. De niveaus van kritische mineralen zoals calcium, ijzer en zink zijn relatief laag.

De manier waarop aubergine wordt gekookt, kan de voedingswaarde ervan aanzienlijk beïnvloeden. Frituren, een gebruikelijke bereidingsmethode, kan ongezonde vetten toevoegen en het gehalte aan antioxidanten verminderen, waardoor de toch al beperkte voedingsstoffen van de groente verder afnemen. Aubergine’s huid bevat verschillende voedingsstoffen en een belangrijke antioxidant genaamd nasunin die onze hersenen kan beschermen tegen de nadelige effecten van vrije radicalen, volgens Medical News Today.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *