September 26, 2023

Authentieke Griekse keuken van 3 neven genaamd Nick | Eten drinken

Nick de Griek, die begin augustus zijn deuren opende in Marina del Rey, is het geesteskind van niet één maar drie neven genaamd Nick, waaronder ‘Baby Nick’, Nick Tsigaris.

“Het is gek, maar als alle drie de neven bij een opening zijn, kijken we graag naar de reacties van mensen als we onszelf voorstellen,” zei Tsigaris.

“Een voor een zeggen we: ‘Hallo, mijn naam is Nick’, en de reacties die we krijgen van mensen als ze denken dat we ze voor de gek houden, zullen nooit oud worden.”

Het concept voor de nu franchisenemer Nick de Griek werd geboren in 2012, nadat Tsigaris thuiskwam van zijn jaarlijkse reis naar het Griekse dorp waar zijn ouders werden geboren. Twee jaar later openden de drie neven hun eerste moderne souvlaki/gyro-huis in het centrum van San Jose.

In de afgelopen negen jaar is hun merk uitgegroeid tot meer dan 50 franchises in Californië, Nevada, Arizona, Utah, Texas, Kansas en Missouri, met binnenkort meer dan een dozijn nieuwe locaties.

“Grieks eten wordt steeds populairder in de VS,” zei Tsigaris. “En om eerlijk te zijn, er zijn niet veel gyrorestaurants die authentiek Grieks straatvoedsel serveren. We wisten dat als we het eenvoudig zouden houden en authentiek Grieks eten toegankelijk zouden maken, de vraag voor zich zou spreken en het gemakkelijk zou zijn om uit te breiden naar het hele land.”

De drie neven treden in de voetsporen van hun vaders, die eind jaren ’90 en begin jaren 2000 een keten van populaire cafés lanceerden, Flames Coffeeshop genaamd, in de omgeving van San Jose.

“We zijn met z’n drieën samen opgegroeid in de restaurants van onze vaders, dus samenwerken aan ons eigen project, Nick de Griek, voelde voor ons als een natuurlijke stap om samen te nemen,” zei Tsigaris.

“Onze vaders dienden als inspiratiebron. Ondanks dat ze met niets naar dit land kwamen, waren ze in staat om acht restaurants te openen, dus toen we de kans kregen, wilden we een concept openen dat een eerbetoon was aan dat erfgoed.”

Het Nick the Greek-menu bestaat uit gyros, pita’s, borden, kommen, salades, friet (met feta en knoflook), bijgerechten en als toetje froyo gegarneerd met besprenkelde honing en stukjes baklava.

De eiwitkeuzes zijn 80% rundvlees / 20% lamsvlees, buikspek, kip en falafel, en er is ook een optie voor groenten (gegrilde courgette en champignons). Er is ook een Griekse burger met gesmolten feta op een briochebroodje verkrijgbaar.

“Eerlijk gezegd was het maken van het menu eenvoudig omdat we wilden dat ons aanbod zo authentiek mogelijk was, dus kozen we ervoor om vast te houden aan menu-items die je zou vinden in je typische gyrostent in Griekenland,” zei Tsigaris.

“Historisch gezien is het meest populaire item de klassieke beef/lam gyro pita, maar toen we onze gyroskom uitbrachten, werd het meteen een favoriet bij fans,” zei Tsigaris.

“Gyro-kommen zijn niet typisch iets dat je in Griekenland zou vinden, maar het was iets waar onze klanten naar hunkerden, en het heeft zeer goed gepresteerd.”

Nick the Greek sluit zich aan bij een paar andere eetgelegenheden, waaronder Rubio’s Coastal Grill en L&L Hawaiian Barbecue, in het mini-winkelcentrum op de hoek aan Lincoln Boulevard en Maxella Avenue. Het restaurant hield een zachte opening op 3 augustus. Hoewel het nog steeds aan het trainen was, vermengden de servers zich rond het eetgedeelte, een mix van hoge en lage tafels, controleerden klanten en boden suggesties over sauzen, variërend van tzatziki tot pittige yoghurt tot honingmosterd, die mooi samengaat met de kipgerechten.

“Uiteindelijk moet je, om in deze branche te werken, de passie hebben voor eten en anderen dienen”, zei Tsigaris. “Als de passie er is, is er echt niets mooiers dan klanten blij de deur uit zien gaan.”

Nick de Griek

4254 Lincoln Boulevard,

Marina del Rey

nickthegreek.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *