September 26, 2023

Brad Mahlof wint ‘The Great American Recipe’

Op 7 augustus werd thuiskok Brad Mahlof uitgeroepen tot winnaar van het tweede seizoen van PBS’s “The Great American Recipe”. “Ik denk dat ik de Joodse gemeenschap erg trots heb gemaakt”, vertelde Mahlof aan The Journal. “Ik weet dat mijn familie dolblij is. Ik ben opgewonden.”

Het doel van de in New York gevestigde vastgoedontwikkelaar was om zijn joodse cultuur en liefde voor koken te delen. Hij is van Libisch-joodse afkomst aan de kant van zijn vader, terwijl zijn moeders kant Ashkenazi is. “Er zijn geen Joden meer in Libië; alles wat we nog moeten doorgeven, is ons voedsel, ‘zei Mahlof. “Ik ben geen voedselmaker van beroep, dus om deze kans te krijgen om in een tv-programma te komen en mijn verhalen te delen, mijn eten te delen, is zo onwerkelijk.”

Gedurende het hele seizoen presenteerden getalenteerde thuiskoks uit het hele land hun kenmerkende gerechten terwijl ze streden om de overwinning. In tegenstelling tot andere voedselcompetitieshows (en in tegenstelling tot het eerste seizoen), schakelden de juryleden in het tweede seizoen van “The Great American Recipe” niet elke week een chef-kok uit. In plaats daarvan hield de show bij elke aflevering de gescoorde gerechten bij.

De drie hoogst scorende chef-koks — Mahlof; Salmah Hack, die Guyanees eten kookt, en Leanna Pierre, wiens recepten Caribisch geïnspireerd zijn, namen deel aan de finale. “Ik weet niet wat de geheime saus was die ons naar succes dreef, maar het verbaast me niet dat wij drieën in de finale waren”, zei Mahlof.

Pierre was de eerste persoon die Mahlof ontmoette tijdens de show, die wordt gefilmd in een schuur in het zuiden van Virginia. “We deelden een rit van het vliegveld naar het hotel en we hadden meteen verbinding”, zei hij. “Ik heb zoiets van ‘Ze is een serieuze concurrent.'” Hij dacht hetzelfde over Hack en merkte op “de manier waarop ze kookt en haar gave met kruiden en het vermogen om heerlijke smaken samen te smelten.”

In de eerste ronde van de finale kreeg elke deelnemer een brief en een receptenkaart van een dierbare. Voor deze opdracht. De moeder van Mahlof stuurde hem het recept van de familie Matzah Ball Soup om te koken. Voor de tweede en laatste ronde hadden de chef-koks drie uur de tijd om een ​​voorgerecht, bijgerecht en dessert te creëren dat hun Great American Recept vertegenwoordigde.

Vervolgens liet elke chef-kok een speciaal iemand komen om te helpen. Mahlofs moeder verscheen om hem te helpen met zijn winnende gerecht van Mafrum (een met vlees gevulde aubergine die wordt gebakken en daarna zacht gestoofd) met couscous, die hij omschreef als het ‘kroonjuweel van de Libisch-Joodse keuken. Als toetje maakte hij Vijgen Upside-Down Cake met Slagroom als toetje. “Mijn moeder gaf me een knuffel, en [whispered] in mijn oor: ‘Ik ben hoe dan ook trots op je. Dus laten we gewoon plezier hebben.’” zei hij.

Mahlof zei dat het delen van die ervaring met haar het nog specialer maakte. “Ik denk dat de liefde die we op ons bord hebben gelegd zeker is geproefd door de juryleden, en ik denk dat dat een van de factoren is geweest die hebben bijgedragen aan de overwinning.”

Aan het begin van de pandemie, toen Mahlof zijn liefde voor koken en zijn afkomst via Instagram begon te delen, had hij geen idee dat dit zou leiden. “Ik nam het op me om er een passieproject van te maken om deze recepten op te nemen en te koken, en ze hopelijk te herdenken, zodat ze worden doorgegeven aan de volgende generatie en verder,” zei hij.

Toen een castingpersoon van de show contact opnam, dacht Mahlof dat het een grap was. “Ik kreeg een DM op Instagram waarin stond: ‘We denken dat je zo goed bij deze show past'”, zei hij. Hoewel Mahlof het negeerde, bleven ze hem berichten sturen totdat hij eindelijk reageerde. “Het was gewoon zo buiten mijn radar om ooit zoiets te doen,” zei Mahlof. “Maar de kans deed zich voor en ik zei: ‘Waarom niet?’ Als dit is wat het universum zegt, laten we ervoor gaan.”

Mahlof goed vertegenwoordigd; hij is de definitie van ‘zichzelf op een bord zetten’. Zijn winnende recept staat zelfs op de omslag van ‘The Great American Recipe Season 2 Cookbook’.

Mahlof kijkt uit naar de volgende fase van zijn culinaire carrière, dus houd ons in de gaten. “Dit is nog maar het begin van de reis”, zei hij.

Lees meer over Brad Mahlof en ‘The Great American Recipe’. Volg @CookwithBrad op Instagram.

Bekijk het Taste Buds with Deb-interview met Brad Mahlof.

Voor een voorproefje van de keuken van Mahlof, probeer zijn hummusrecept.

Brad Mahlof’s BESTE 10 minuten snelle romige zelfgemaakte hummus

Hummus van Brad Mahlof

Israëlische en Midden-Oosterse families zijn enorm trots op hun hummusrecepten en beweren de beste versie te maken. Ze hebben de mijne duidelijk niet geprobeerd!

Hummus is een must-have in mijn keuken en is al sinds ik een klein kind was een hoofdbestanddeel van de voorraadkast. Ik gebruik het bij maaltijden en ook als heerlijk gezond tussendoortje. Hoewel in de winkel gekochte hummus prima is en in een mum van tijd kan werken, is er echt geen vergelijking tussen dat en een verse zelfgemaakte batch.

De romigheid, diepte van smaak en versheid zijn ongeëvenaard. Ik heb het getimed en ik kan mijn “instant” versie maken, van begin tot eind in 6 minuten, dus er is echt geen reden om het niet zelf te maken.

Ingrediënten
2 blikjes kikkererwten van 15 oz
2/3 kop tahini
1/3 kopje olijfolie
4 eetlepels vers geperst citroensap (naar smaak kan meer worden toegevoegd)
4 teentjes knoflook
1 eetlepel komijn
¾ eetlepel koosjer zout (er kan meer worden toegevoegd
proeven)

Routebeschrijving
1. Voeg in een krachtige blender of keukenmachine 1 blikje kikkererwten, vloeistof en al toe, plus 1 blikje uitgelekte kikkererwten, maar bewaar het vocht voor het geval dat het nodig is.
2. Voeg vervolgens de tahini, olijfolie, citroensap, knoflookteentjes, komijn en koosjer zout toe.
3. Mix de ingrediënten 5 minuten op de hoogste stand tot ze perfect glad zijn. Zie aantekening onderaan.
4. Proef en breng op smaak indien nodig.

Notities
Ik maak dit soms in twee batches, zodat ik de blender niet te vol maak en ervoor zorg dat de blender niet vastloopt als ik de ingrediënten probeer te mixen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *