September 30, 2023

Deze smakelijke salade met een zure dressing is gewoon peachy

Niets zegt zomervakantie zo goed als het bespioneren van het bord van een fruitkraam aan de kant van de weg en uit koers slingeren op zoek naar een papieren zak met rijpe perziken of een dienblad met blozende abrikozen. Ik dacht ooit dat ik mijn vader kwijt was aan een vijgenkraam. Hij was een hoofdweg in Zuid-Frankrijk overgestoken nadat hij een aanhanger had gezien die hoog opgestapeld was met de eerste van het seizoen.

Vanuit ons gezichtspunt, in de gloeiend hete auto, leek het alsof hij door een vrachtwagen was afgevoerd. We schreeuwden allemaal, het stof zakte in elkaar en toen slenterde hij terug met een kist vijgen. Elke zomer als we over die weg met platanen rijden, zegt iemand: “Weet je nog dat je een enorme idioot was en bijna stierf voor een paar vijgen?”

Eén halte eerder uit de bus stappen om te zien in welke staat de perziken in de Sainsbury’s Local zich bevinden, is misschien minder romantisch dan een Franse fruitkraam, maar het moet wel. Ik ben vastbesloten om dit weekend het vakantiethema voort te zetten en wilde een versie maken van een salade die we in Frankrijk hebben gemaakt, met perziken, dun gesneden en licht gepekelde uien, feta en munt. Een beetje onzin Londense perziken kunnen worden opgepept met een zoete, zure dressing, feta-schaafsel zorgt voor een heerlijke zoute romigheid en ik ben dol op munt met perziken.

Op vakantie aten we dit met gegrilde kippenpoten, pittige tomatencouscous en een soort caponata. Ik weet niet zeker of ik het wel aandurf om vanavond thuis de barbecue buiten te zetten, dus ik denk dat het past bij wat lamskoteletten, ingewreven met harissa, knoflook en gedroogde oregano en onder de grill gekookt tot het vet gepoft en goudbruin is en de vlees nog gewoon roze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *