September 26, 2023

Eten en gezin met Michaele Weissman, Barkha Cardoz en chef-kok Pierre Thiam

Luister verder: Apple-podcasts | Google-podcasts | Spotify | Pandora

Deze week hebben we verhalen over eten, liefde en nalatenschap. Eerst praten we met auteur Michaele Weissman over de eerste keer dat we de familie van haar man ontmoetten, het brood van zijn moeder proefden en later de betekenis ervan leerden kennen en hoe het het leven van haar man vertegenwoordigde. Haar nieuwste boek is Het huwelijk met roggebrood: hoe ik geluk vond met een partner die ik nooit zal begrijpen. Daarna zitten we bij Barkha Cardoz om haar man, wijlen chef-kok Floyd Cardoz, te herdenken. We praten over hun ontmoeting op de culinaire school in India om te bewonderen hoe hij smaak zou toevoegen alles hij kookte. Ter ere van hem brengt ze de masala-kruidenmixen uit die ze samen hebben gemaakt om zijn nalatenschap voort te zetten. Vervolgens laten we een fragment zien uit onze zusterpodcast, The One Recipe, waarin chef-kok Pierre Thiam, auteur van het nieuwste boek, Gewoon West-Afrikaans, praat met gastheer Jesse Sparks over de eerste keer dat hij de liefde van zijn leven voorstelde aan zijn tante en het enige recept dat uiteindelijk de test doorstond, Sauce Feuille.

Uitzenddata voor deze aflevering:


Wanneer u via onze links winkelt, verdienen wij een kleine commissie. Het is een geweldige manier om publieke media te steunen zonder extra kosten voor jou!


Doneer vandaag nog aan The Splendid Table en wij tonen onze waardering met een speciaal bedankje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *