September 26, 2023

Japans gemakswinkelvoedsel maakt een wandeling aan de rare kant met … kopje varkensvlees? – SoraNews24 -Japan Nieuws-

Nieuw assortiment Japanse gerechten, klaar in minder tijd dan het maken van instant ramen!

In de rijstbalsectie van de meeste Japanse gemakswinkels vind je momenteel een bekerproduct met de naam ” Mitsuboshi Cup Shokudo” (“Mitsuboshi Cup-cafetaria”). Het assortiment omvat populaire gerechten zoals motsunabe (slachtafval stoofschotel), gestoofde runderpees, gestoofde aardappelen, andersen, zoals we deze week ontdekten, Gestoofd varkensvlees.

▼ De motsunabe (“もつ鍋”) wordt gedaan in een Hakata-stijl, die runderingewanden bevat.

Wat dit assortiment opmerkelijk maakt, is het feit dat ze binnen 90 seconden of minder klaar zijn om te eten, afhankelijk van het wattage van de magnetron. Bovendien zijn ze drie maanden houdbaar, zodat je ze op kamertemperatuur kunt bewaren als noodrantsoen in geval van een ramp.

▼ Onze verslaggever Masanuki Sunakoma zou echter niet zo lang wachten om deze te proberen, aangezien de gestoofde varkensvariëteit net op de markt kwam op 4 juli, en hij wilde er graag van proeven.

Masanuki volgde de instructies op de verpakking en stelde zijn magnetron van 600 watt in om zijn ding 80 seconden te doen, en de tijd leek in een oogwenk voorbij te gaan.

Dit was een supersnelle manier om een ​​maaltijd te eten, en met maximaal 90 seconden was het sneller dan het bereiden van een instant Cup Noodle. Terwijl je het direct uit het kopje kunt eten, om tijd te besparen bij het afwassen, besloot Masanuki om voor deze eerste proeverij de inhoud in een kom te legen, om alle ingrediënten goed te kunnen bekijken.

▼ Niet alleen varkensvlees, maar radijs en kwarteleitjes zaten ook in de mix.

Nu oden-displays op het aanrecht zijn afgeschaft uit Japanse gemakswinkels sinds het begin van de pandemie, heeft Masanuki een snelle verzameling kant-en-klare gestoofde items gemist om thuis te eten. Het is een gat in de markt waar Mitsuboshi op is ingegaan en ons vergelijkbare opwarmgerechten heeft gegeven, maar in plaats daarvan in de stijl van een handige instantbeker.

▼ Stoofschotels in kopjes zoals deze zijn aantoonbaar beter dan oden uit de supermarkt, aangezien je ze thuis kunt maken en gerust kunt zijn, wetende dat de ingrediënten niet de hele dag in de open lucht zijn geweest.

Hoewel het er heerlijk uitzag, was Masanuki er niet helemaal zeker van of een zo snelle maaltijd de smaaktest zou doorstaan. Er was echter maar één manier om daar achter te komen, dus haalde hij het steringrediënt eruit om te proeven.

Het varkensvlees smolt in de mond, waardoor hij een rijke en bevredigende nasmaak kreeg die hem verraste met zijn verrukkingen. Masanuki keek naar de verpakking en ontdekte dat de sojasausbasis was verbeterd met de umami van in eigen land geproduceerde bonitovlokken, en dat het geheel was gestoofd met een vleugje gember, waardoor het een diepe complexiteit kreeg waardoor het smaakte naar een hoogwaardige maaltijd.

▼ Grote waarde voor 470 yen (US$ 3,23).

De daikon-radijs en kwarteleitjes waren goed gedrenkt in de umami van de varkens-en-sausmix, waardoor ze een goede kleur en smaak kregen. Het smaakte echt zo goed als het eruit zag, en de exquise smaakdiepte was onweerstaanbaar, waardoor Masanuki naar meer verlangde.

De maaltijd was zo goed dat hij zich afvroeg of hij er meer moest inslaan als noodrantsoen. Hij kan ze echter nooit lang in zijn keuken laten staan ​​zonder ze allemaal binnen een paar dagen op te eten.

Terwijl het gestoofde varkensvlees op zichzelf kan worden genoten, of als bijgerecht met rijst, vond Masanuki dat het de perfecte partner zou zijn voor Japanse sake. Het liefst een warme, in de winter, dus nu heeft hij zijn maaltijden op orde voor de koudere dagen!

Gerelateerd: Mitsuboshi Cup-cafetaria
Afbeeldingen © SoraNews24 tenzij anders vermeld
● Wil je de nieuwste artikelen van SoraNews24 horen zodra ze zijn gepubliceerd? Volg ons op Facebook en Twitteren!
[ Read in Japanese ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *