September 27, 2023

Kuro Kare Review: Japanse curry door ex-fijnproevers in SMU

Kuro Kare heeft 36 uur Japanse curry in SMU

kuro-kare-flatlay

Als je een liefhebber bent van de Japanse keuken, is hier opwindend nieuws: nog een Japans eetcafe, Kuro Kareis geopend om SMUtoegetreden tot de rangen van Ima-Sushi in het aanbieden van smakelijke en betaalbare eetgelegenheden in de buurt van Orchard. Voor het geval je het niet weet, “kuro kare” betekent “zwarte curry”, wat perfect beschrijft wat ze te bieden hebben: hun 36-uurs Japanse curry.

kuro-kare

Hoewel ze pas onlangs in juni 2023 zijn geopend, is Kuro Kare er een om in de gaten te houden. Achter het eetcafé staat een team van chef-koks die voorheen afkomstig waren van gastronomische restaurants zoals een met een Michelin-ster bekroonde Meta en het Japans-Frans-Singaporese restaurant Fleurette. Ze wilden verfijnde eettechnieken en eersteklas ingrediënten op tafel brengen zonder een gat in de portemonnee van de gasten te verbranden, dus waagden ze de sprong om hun eigen onderneming te starten.

Als je een SMU-student of -medewerker bent, zou je blij zijn te weten dat alles hier zeer betaalbaar is, met prijzen vanaf slechts $ 4,90++━geweldig voor alle blut universiteitsstudenten in de buurt. Voor niet-SMU-diners, geen zorgen! Hun menuprijzen blijven betaalbaar voor een extra $ 2 ++ per item, dus het goedkoopste gerecht begint vanaf slechts $ 6,90 ++.

Ima-Sushi Review: Zalmsushi van $ 1 en betaalbare Chirashi-kommen in SMU

Eten bij Kuro Kare

kuro-kare-rundvlees

We zijn begonnen met hun Melty-rundvlees ($ 14,90 ++ / $ 16,90 ++)━het duurste item op het menu. Het bestaat uit zwarte Angus shortribs die 48 uur sous-vide in runderjus hebben gelegen.

kuro-kare-rundvlees-lepel

Voordat ik verder ga over de korte ribben, die perfect gaar waren, moet een speciale vermelding worden gegeven aan de zwarte curry van Kuro Kare, de trots en vreugde van hun kleine eetcafe. Hun curry wordt zorgvuldig gekookt in een proces dat 36 uur duurt met meer dan 25 ingrediënten, waaronder uien die zes uur lang zijn gekarameliseerd, tomaat, honing, appel en pure chocolade. Als je je afvraagt ​​waar de kick van de curry vandaan komt, is dat te danken aan een op maat gemaakte kruidenmix die ze betrekken van de plaatselijke kruidenmaker, Jeya Spices.

Ten slotte is de allerbelangrijkste stap om de curry 24 uur in de koelkast te laten rusten, een stap die ervoor zorgt dat de smaken samenkomen en intenser worden en de stevige currybasis vormen die je wordt geserveerd. Ik heb er echt van genoten vanwege de gedurfde, donkere en aardse smaken, met precies de juiste toets van kruiden en zoetheid.

kuro-kare-rundvlees-stuk

Verderop waren we aangenaam verrast door hoe enorm elk stuk beef short rib was, en hoe genereus Kuro Kare was met de curry op elk bord. Je wordt geadviseerd om er meteen in te graven, omdat de smaken en textuur van de curry veranderen – binnen 15 minuten na het serveren, vertelt het team ons.

kuro-kare-rundvlees-close-up

Elk stuk korte rib was zacht in de mond en helemaal niet wild. Het had zelfs een rijke en hartige smaak die stevig en bevredigend was en goed standhield tegen de gedurfde curryjus.

We hadden de gelegenheid om hun originele currybasis te proberen, en gaven de voorkeur aan de versie met korte ribben, omdat de rundvleesjus van het vlees nog meer diepte en smaak had toegevoegd aan de toch al stevige jus.

kuro-kare-varkensvlees

Probeer vervolgens hun Een soort varkensdeal ($ 12,90 ++ / $ 14,90 ++), of curry met pulled pork. In plaats van je gebruikelijke tonkatsu, oftewel gepaneerde varkenskotelet, schittert dit gerecht met getrokken Spaans varkensvlees, 48 ​​uur langzaam gekookt in een zelfgemaakte marinade in Koreaanse stijl.

kuro-kare-varkensvlees-pull

Het vlees was extreem mals dankzij hun Koreaanse marinade die bestaat uit sojasaus, sesamolie, peer en ui━waarvan peer en ui natuurlijke malsmakers zijn.

Persoonlijk vond ik de curry in dit gerecht iets pittiger en zoeter, wat de smaak van het vlees overheerste, vooral omdat het allemaal versnipperd was. Het ziet er niet erg smakelijk uit omdat het nogal klonterig is, vooral met de dikke curry. Desalniettemin genoot ik nog steeds van hoe het vochtig en gemakkelijk te eten was.

kuro-kare-kip

Als je je curry wilt opfleuren met andere toppings, biedt Kuro Kare add-ons vanaf $ 2,90++. We raden ze ten zeerste aan Kippendij Katsu ($ 2,90++)waar je ook deel van uit kunt maken KFC: Kuro Fried Chicken ($ 9,90 ++ / $ 11,90 ++). Vraag om het apart te laten plateren als je wilt dat je katsu krokant blijft!

kuro-kare-kip-close-up

Ik merkte dat ik enorm genoot van deze gebakken kip, zelfs nadat hij een lange tijd buiten was geweest. We hadden ook de kans om het te proberen terwijl het nog steeds gloeiend heet was, en ik moet zeggen dat de smaak helemaal niet was aangetast.

De verhouding tussen vlees en beslag was geweldig, het vlees was goed gekruid en voldoende mals. Het beslag was licht en knapperig, wat kan worden toegeschreven aan het gebruik van nama panko, AKA verse broodkruimels die speciaal uit Japan zijn geïmporteerd. In tegenstelling tot de gebruikelijke gedroogde broodkruimels, heeft nama panko een lichte, luchtige delicate textuur die ervoor zorgt dat de gepaneerde kotelet zijn knapperigheid langer behoudt.

kuro-kare-sauzen

Als je de curryjus te jelak of te zwaar vindt, besprenkel dan wat van hun huisgemaakte groene en rode chili padi-saus over je gerechten! Deze voegen zuurgraad en scherpte toe die helpen de rijkdom van de gerechten te doorbreken. Ik heb vooral genoten van de groene chili padi-saus, die een superzure punch bevatte, met de katsu en rundvleescurry. Eerlijke waarschuwing: dit zijn Echt pittig.

kuro-kare-enokiki-don

Als je niet zo van curry houdt, hebben ze ook een behoorlijke selectie aan don. Laad uw groenten voor vandaag op met hun stevige Eno-kiki, hou je van me? ($5,90++/$7,90++) maffiabaas.

Deze don zit boordevol met veel kleurrijke ingrediënten zoals maïs, sesam wakame salade, tobiko, edamame, onsen ei, baby maïs tempura en letterlijk een kroon van enoki tempura.

kuro-kare-don-lepel

Elke hap van deze kom voelde als een spannend avontuur, met verschillende texturen en smaken in elke hap.

kuro-kare-don-enoki

De ster van deze don is ongetwijfeld de enorme bundel enoki-paddenstoelen, uitgewaaierd en gefrituurd. Ik heb hier vooral van genoten met hun zelfgemaakte teriyakisaus, die niet te zoet was.

kuro-kare-soep

Waardeer een extra op $ 3,90++ voor een vaste maaltijd, waarbij je een drankje en een kom huisgemaakte kippenbouillon krijgt, in tegenstelling tot je typische Japanse maaltijd met misosoep.

Hun soep, verrijkt met gekonfijte knoflook en gedroogd zeewier, was een goede aanvulling op de currygerechten en zorgde voor zowel geur als hartigheid. Gemaakt door middel van een 12 uur durend sudderproces, waarna het drie tot vier uur wordt ingekookt, krijg je een bouillon boordevol geconcentreerde smaak.

kuro-kare-drankjes

Je kunt het drankje ook upgraden met een extra dollar om een ​​geïmporteerd Japans drankje te krijgen. De selectie, waarvan wordt gezegd dat het populaire drankjes in Japan omvat, gaat verder dan de standaard Ayataka groene thee; er is Ramun-druif, Ramun-meloen, Calpis-frisdrank, Kirin rechte theeEn Kirin NamachaAKA verse, onbewerkte groene thee.

Als je niet op zoek bent naar de set, serveert Kuro Kare ook gratis gerst thee━een goede smaakreiniger voor het wegspoelen van de hartige curry.

kuro-kare-garnaal

Op de menukaart van Kuro Kare staan ​​ook een aantal bijgerechten, waarvan wij niet konden wachten om ze te proberen Garnalentoast ($ 7,90 ++ / $ 9,90 ++)vooral toen de geur van hun zelfgemaakte verbrande lente-ui en chili-olie ons begroette toen het gerecht werd geserveerd.

kuro-kare-garnalen-prep

Deze garnalentoast, in eigen huis gemaakt, had een dunne laag gehakte garnalen, grondig bedekt met witte sesamzaadjes. Na het frituren voegden deze een nootachtige smaak toe die ik erg lekker vond; en overweldigde de natuurlijke zoetheid van de garnalenpasta niet.

kuro-kare-garnaal-dwarsdoorsnede

Ik wou dat er een dikkere laag garnalen was, maar ik kan niet echt klagen voor de prijs. De toast was in sommige delen ook een beetje verbrand, hoewel de beschuitachtige crunch voor sommigen misschien aantrekkelijk is.

kuro-kare-kaas-aardappel

Een favoriet van ons was hun Kaas Aardappel Mochi. Een bestelling van drie grote pops kost slechts $ 5,50++ voor iedereen om van te genieten.

kuro-kare-kaas-aardappel-pull

Degenen die van kaas en mochi houden, zullen absoluut dol zijn op deze snack. Het is het lekkerst als het eenmaal is geserveerd, met een lichte, knetterende buitenkant die uit elkaar valt en een taaie mochi en romige kaaskern onthult.

kuro-kare-kaas-aardappel-close-up

Ik raad aan om het in de zelfgemaakte sriracha aioli te dopen, wat een pittige, pittige noot aan de snack toevoegt.

Hoewel we hun andere bijgerechten niet hebben geprobeerd, zijn enkele van de door de chef aanbevolen items: Zeewier Kip ($7.90++/$9.90++) En Umami Tonijn Buik ($13.90++/$15.90++)waar de negitoro alleen wordt gemaakt met premium otoro en chutoro. Of krijg het meeste waar voor je geld en bestel Op de hoogte blijven van de Kroquette’sof curry met twee kroketten, die slechts geprijsd is $ 4,90++ voor SMU-studenten, en $ 6,90++ voor niet-SMU-studenten.

Ohayo Mama San heeft voor een beperkte tijd bekroonde Japanse curryrijst op 313 Somerset

Sfeer bij Kuro Kare

kuro-kare-sfeer

Kuro Kare zit in de kelder van SMU’s School of Computing and Information Systems, een kleine drie tot zes minuten lopen van Bras Basa En Bencoolen MRT-stations.

Hoewel we rond 13.00 uur aankwamen, was er nog steeds een behoorlijke menigte. Verwacht een nog grotere menigte tijdens de maaltijden, aangezien de schoolperiode binnenkort begint. Het is raadzaam om vroeg naar beneden te komen, of tijdens de daluren, als u hier graag wilt dineren.

kuro-kare-posters

Kuro Kare had een vrolijke en uitnodigende sfeer, dankzij hun eigenzinnige en kleurrijke posters, evenals vrolijke muziek die het eetcafé een heldere en levendige sfeer gaf. Ik heb ook genoten van de warme gastvrijheid van het personeel, die maar al te graag een gesprek met ons aangingen.

Het vonnis

Over het algemeen heeft Kuro Kare alles wat je van een goed eetcafe verwacht: attente service, geweldige prijs-kwaliteitverhouding en eten, meer dan redelijke porties, op een zeer toegankelijke locatie.

Een ding dat ik erg leuk vond aan dit eetcafé was hun gastvrijheid. Tijdens ons gesprek was ik echt onder de indruk van de toewijding van het team bij het reageren op feedback van hun klanten en de zorg die ze besteedden aan het samenstellen van hun menu. Ik denk dat ze na verloop van tijd hun menu nog meer zullen kunnen verfijnen, waardoor ze hun visie op het aanbieden van voedsel van hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs verder zullen belichamen. Houd er rekening mee dat het bezorgen van maaltijden momenteel niet beschikbaar is en dat hun openingstijden variëren afhankelijk van de universitaire voorwaarden. Houd hun socials in de gaten voor de meest actuele info!

Kijk voor meer gerelateerd nieuws op Ohayo Mama San, die slechts voor een beperkte tijd een bekroonde Japanse curryrijst heeft. Lees anders onze lijst met portemonneevriendelijke Japanse restaurants voor Japans eten met een beperkt budget.

Adres: 80 Stamford Road, #B1-65, SMU, School of Information Systems, Singapore 178902
Openingstijden: ma-vr 11.00 tot 20.00 uur (raadpleeg Google voor verdere updates)
Website
Kuro Kare is geen halal-gecertificeerd eetcafé.

20 beste Japanse restaurants in Singapore die geen gat in uw portemonnee zullen branden

Foto’s gemaakt door Aldrich Tan.
Dit was een onafhankelijk bezoek van Eatbook.sg.

Kuro Kare Review: Japanse curry van 36 uur en meer door ex-fijnproevers in de buurt van Orchard

  • Kuro Kare Review: Japanse curry van 36 uur en meer door ex-fijnproevers in de buurt van Orchard – 8,5/10

8,5/10

Samenvatting

Voordelen
– Hoogwaardige ingrediënten
– Betaalbaar eten, royale porties
– Gevarieerde menukaart

nadelen
– Curry met pulled pork is iets te zuur
– Beperkte zitplaatsen

Aanbevolen gerechten: Melty Beef ($ 14,90 ++ / $ 16,90 ++), Chicken Thigh Katsu ($ 2,90 ++), Cheese Potato Mochi ($ 5,50 ++)

Openingstijden: ma-vr 11.00 tot 20.00 uur

Adres: 80 Stamford Road, #B1-65, SMU, School of Information Systems, Singapore 178902

Stuur ons je e-mailadres zodat je het laatste nieuws niet mist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *