September 26, 2023

10+ zuivelvrije eiwitrijke ontbijtrecepten

Deze voedzame ontbijtrecepten zijn heerlijke opties voor je ochtendmaaltijd. Ze zijn niet alleen gemaakt zonder zuivelproducten, maar ze bevatten ook minstens 15 gram eiwit per portie van ingrediënten zoals avocado, ei en zalm om je langer vol te houden. Bovendien kan het eten van voldoende eiwitten helpen bij het ondersteunen van gezonde botten, spijsvertering en spierherstel. Recepten zoals onze “Egg in a Hole” Paprika’s met Avocado Salsa en West Coast Avocado Toast zijn smaakvolle, gezonde en voedzame ontbijten die je elke ochtend van brandstof kunnen voorzien.


Avocadotoast van de westkust


Hummus, spruitjes en gekiemd volkorenbrood met avocado in dit gezonde veganistische lunchidee. Zoek naar gekiemd brood in het vriesvak van je supermarkt.Banaan-Cacao Soja Smoothie


Met veel eiwitten uit zowel tofu als sojamelk, zal deze op bananensplit geïnspireerde ontbijtsmoothie je tot de lunch verzadigd houden.“Egg in a Hole” Paprika’s met Avocado Salsa


Kleurrijke paprikaringen vervangen brood in deze gezonde versie van ei in een kuiltje. Kook een ei in de paprika’s en bedek met een levendige avocadosalsa voor een vrolijk ontbijt.Spinazie & Gebakken Ei Graan Kommen


Fotograaf: Antonis Achilleos, Prop Stylist: Shell Royster, Food Stylist: Ruth Blackburn

Tarwebessen, een nootachtig smakend volkoren graan met een aangenaam kauwbare textuur, vormen de basis van dit recept voor een stevige ontbijtkom. Het vezelrijke graan kan heel goed worden ingevroren, dus kook een batch om op te bergen voor salades, kommen en meer. Gegarneerd met spinazie, pinda’s en een ei, zorgen deze kommen voor een bevredigend ontbijt. Bestrooi met gemalen rode peper voor extra pit.Corned beef-hasj


Een geruststellend gerecht met een gezonder profiel.Gebakken Eieren In Tomatensaus Met Boerenkool


Je kunt deze tomaten-gestoofde eieren met drie ingrediënten maken met dingen die je waarschijnlijk al bij de hand hebt in je vriezer en voorraadkast. Om deze gebakken eieren meer op eieren in het vagevuur te laten lijken, zoek je een pittige tomatensaus en vergeet je volkorenbrood niet om te dippen.Spinazie & Ei Scramble Met Frambozen


Jen Causey

Deze snelle eierklauter met stevig brood is een van de beste ontbijten om af te vallen. Het combineert eiwitrijke eieren en superfood-frambozen met vullende volkoren toast en voedingsrijke spinazie. De eiwitten en vezels helpen je een vol gevoel te geven en houden je de ochtend door.Veganistisch diepvriesontbijt Burrito’s


Als je een voorraad smaakvolle bonenburrito’s in je vriezer hebt liggen, heb je altijd een bevredigende plantaardige maaltijd klaar voor een meeneemontbijt op een drukke ochtend of om mee te nemen naar de camping voor een gemakkelijke kampvuurmaaltijd. Onze veganistische ontbijtvulling – gemaakt met tofu en bereid om roerei na te bootsen – wordt gegooid met bonen, groenten en salsa voor een heerlijke en uiterst bevredigende maaltijd.Ontbijtsalade Met Gerookte Zalm En Gepocheerde Eieren


Eva Kolenko

Krijg je dagelijkse hoeveelheid groenten door je havermout te ruilen voor een grote kom groenten. Deze prachtige ontbijtsalade is van Maya Feller, MS, RD, CDN. In haar voedingspraktijk in Brooklyn, New York, werkt Feller samen met patiënten om hun risico op chronische ziekten te verminderen door een volledig voedseldieet te volgen. “In laagjes met een verscheidenheid aan ingrediënten, hart-gezonde vetten en eiwitten, zijn ontbijtsalades de perfecte manier om de dag te beginnen”, zegt ze.Artisjok & Ei Tartine


Voor een mediterraan geïnspireerd ontbijt serveert u gebakken of gepocheerde eieren bovenop gebakken artisjokken en toast. Als je geen diepvries kunt vinden, spoel dan de ingeblikte artisjokharten goed af – ze zijn zouter dan bevroren. Serveer eventueel met hete saus erbij.Pancetta, Tomaat & Avocado Graankommen


Fotograaf: Antonis Achilleos, Prop Stylist: Shell Royster, Food Stylist: Ruth Blackburn

Deze stevige ontbijtgranenkommen bevatten gegrilde avocado, gepocheerde eieren, gekonfijte pancetta, quinoa, waterkers en kerstomaatjes voor een explosie van smaak. Deze kom zit boordevol vezels en eiwitten en zal je de hele dag energie geven.Ontbijt Tostada


Ali Redmond

Dit gemakkelijke en bevredigende Mexicaans geïnspireerde ontbijtrecept brengt veel smaak op je bord. Met een mix van verse en uit de winkel gekochte ingrediënten staat het ontbijt in 20 minuten op tafel.Volkoren bagel met pindakaas


Verwissel een typische bagel met een mini-volkoren bagel voor een ontbijt met minder calorieën en meer vezels. Combineer met pindakaas om je langer vol te houden.Bloemkoolhasj Met Worst En Eieren


Deze gemakkelijke en voedzame versie van ontbijthasj gebruikt bloemkoolrijst in plaats van aardappelen en kalkoenworst in plaats van ontbijtworst, voor een gezonder, koolhydraatarm ontbijt. Maak het af met gebakken eieren voor een bevredigende ochtendmaaltijd.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *