September 27, 2023

Alfie Cooks Take a Dip rode biet roze hummus recept viraal op TikTok

De oud-talenstudent postte al twee jaar zijn plantaardige recepten op sociale media toen hij van de knolgewas een dip maakte.

Binnen enkele weken nadat hij de TikTok- en Insta-vriendelijke bietenhummus op zijn Alfie Cooks-kanalen had gepost, had de 24-jarige “een onheilig aantal volgers” getrokken.

“Ik ben altijd aan het koken en maak foto’s, dus ik begon met het posten van recepten naar mijn vrienden, en besloot toen om het te laten groeien door video’s te maken”, zei de voormalige Yerbury Primary en UCS-leerling.

“In januari had het 2.500 volgers bereikt, toen veranderde een oude biet op de bodem van de koelkast alles. Ik hou niet eens van rode biet, maar besloot een roze hummus te maken, en besefte dat ik al die verschillende clips had waarin ik dipsauzen maakte zoals pesto, courgettedip en tzatziki, die ik heb samengesteld als ‘Take a Dip’.

Islington Gazette: Alfie is geen getrainde chef-kok, maar zijn video's over creatief bezig zijn in de keuken met plantaardige recepten hebben nu honderdduizenden bereikt op sociale media.Alfie is geen getrainde chef-kok, maar zijn video’s over creatief bezig zijn in de keuken met plantaardige recepten hebben nu honderdduizenden bereikt op sociale media. (Afbeelding: Alfie Steiner)

“Na een week ging mijn TikTok naar 50.000 en in vijf weken tijd groeide mijn Instagram naar 700.000 – allemaal omdat ik een roze hummus maakte en een gepassioneerde voice-over deed. Het is gek dat mijn account over de hele wereld is gezien en sindsdien is doet het goed – mensen houden van de passie en de stijl.”

Alfie, die opgroeide in Tufnell Park en Archway, hoopt nu te profiteren van zijn 65.000 TikTok- en 870.000 Instagram-volgers, en plant een herfstserie over budgetvriendelijke soepen zonder afval.

“Ze zijn het mooiste omdat je simpele seizoensgroenten naar een hoger niveau tilt met een chique garnering. Ik vind het leuk om creatief te zijn met iets eenvoudigs. Terwijl mensen worstelen met de crisis van de kosten van levensonderhoud, is het heerlijk toegankelijk eten dat heeft gewonnen’ t breken de bank.”

Hoewel ze geen getrainde chef-kok is, zegt Alfie: “Ik ben altijd al bezig geweest met eten.”

En hoewel hij een vegetarisch of pescotarisch gerecht bestelt als hij uit eten gaat, zijn al zijn recepten plantaardig.

“Ik denk dat mensen tegenwoordig flexibeler zijn”, zegt hij. “Het hoeft niet zwart-wit te zijn, maar een flexibel plantaardig dieet.

“Ik heb geen dierlijke producten nodig als ik eten maak, het maakt me creatiever in de keuken en bedenk hoe ik smaken en texturen kan creëren waar iedereen van houdt.”

Hij zegt dat zijn generatie hun recepten eerder online vindt dan in boeken, en hoopt dat zijn “uitvoerbare gerechten” en tips en trucs een inspiratie zijn om “goed te eten en het plezier van koken te delen”.

“Ik ben geen opgeleide chef-kok, het is mijn passie voor eten en koken die overkomt. Ik laat zien hoe je met betaalbare ingrediënten en eenvoudige keukenbenodigdheden iets lekkers en gezonds kunt maken.

Islington Gazette: Alfie Cooks is op TikTok en InstagramAlfie Cooks zit op TikTok en Instagram (Afbeelding: Alfie Steiner)

“Niet iedereen heeft na een lange week tijd of energie om in de keuken te zwoegen, maar het is mogelijk om iets in elkaar te zetten, beginnend met wat je hebt en daar creatief mee aan de slag te gaan. Ik probeer het niet te overladen met te veel ingrediënten of het te maken te ingewikkeld, en om te laten zien dat als je er wat tijd in steekt, iedereen dingen kan doen die ze niet voor mogelijk hadden gehouden, zoals hummus maken vanaf nul.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *