September 27, 2023

De Little Chef-restaurants die vroeger in Nottinghamshire waren en wat ze nu zijn

Een halve eeuw lang waren Little Chefs een vertrouwd gezicht langs de hoofdwegen van het land. Als je een fan was van mixed grills, pannenkoeken en fruitcocktails, dan waren ze de plek voor jou. Helaas werd aan het begin van de 21e eeuw duidelijk dat niet veel mensen echt om dit voedsel schreeuwden.

Het bedrijf ging van start in 1958 en breidde snel uit in de jaren zestig en zeventig, en kreeg in de jaren tachtig een verdere boost toen het rivaliserende keten Happy Eater kocht. Maar het bedrijf, dat ooit 439 restaurants in het VK had, ging in 2007 failliet en ondanks verschillende pogingen om het merk draaiende te houden, hing het schrijven aan de muur.
Ondanks dat het menu in 2008 werd vernieuwd door Heston Blumenthal, werd in 2012 aangekondigd dat 67 van de resterende 161 restaurants zouden sluiten. Het aantal sites bleef dalen en het werd uiteindelijk gekocht door Euro Garages, die de resterende restaurants omdoopte tot EG Diner voordat ze een nieuwe naam konden krijgen.

In oktober 2018 werden de diners die niet waren omgebouwd tot Greggs of Starbucks voorgoed gesloten. Wat is er echter met de oude restaurants gebeurd? We hebben een kijkje genomen op enkele van de voormalige locaties in Nottinghamshire om te zien wat ze zijn geworden.

Blyth (A1)

Flo’s Cafe aan de A1 nabij Blyth, voorheen een Little Chef. Sindsdien is het omgedoopt tot Pearl Truck Stop(Afbeelding: Google)

Dit was op de A1, net ten zuiden van Blyth op weg naar Ranby. In 2010 werd het Flo’s Cafe, maar nu heet het Pearl Truck Stop en heeft het een uitstekende reputatie voor een fatsoenlijke frituur.

Oost-Bridgford (Fosse Way)

The Little Chef op de A46 nabij East Bridgford, afgebeeld in 2002

Gelegen tussen East Bridgford en Bingham, haalde deze Little Chef de krantenkoppen in 2001 toen een rechtbank (onbewezen) beschuldigingen hoorde over hoe twee mannen elkaar daar op de parkeerplaats hadden ontmoet als onderdeel van een moordcomplot.

De site werd later een Chinees restaurant en is nu het Indian Nights-restaurant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *