September 26, 2023

De Slow Food Cycle van Pemberton is geannuleerd

Vanwege de noodtoestand en het evacuatiebevel van BC voor SLRD-kiesgebied A is het evenement geannuleerd.

Pemberton’s Slow Food Cycle is geannuleerd voor zondag 20 augustus.

De website van Tourism Pemberton heeft de pagina van het evenement bijgewerkt en de annulering op 18 augustus vermeld.

“Vanwege de huidige noodtoestand van BC en ter ondersteuning van kiesgebied A, onze buren onder evacuatiebevel en alarm, hebben we de moeilijke beslissing genomen om Slow Food Cycle te annuleren”, luidt de website.

De notitie verwijst naar het kiesgebied A van het regionale district Squamish-Lillooet, waarvan sommige delen is verteld dat ze moeten worden geëvacueerd vanwege een groeiende natuurbrand in het gebied.

Nadat hete temperaturen begin vorige week delen van BC teisterden, troffen bosbranden delen van BC nadat de temperaturen in de tweede helft waren afgekoeld.

Ten noorden van Squamish, Whistler en Pemberton zijn de bosbranden in Casper Creek en Downton Lake sinds vrijdag 18 augustus in omvang toegenomen tot meer dan 9.000 hectare gecombineerd.

Squamish werd op zaterdag 19 augustus wakker in een met rook gevulde lucht, gedeeltelijk als gevolg van een windverschuiving die nu uit het noorden komt. Volgens de rookvoorspellingskaart van de BC Wildfire Service zou de rook de hele dag duidelijker moeten worden, maar ‘s nachts en tot vroeg op zondag iets afnemen.

Elders in BC vechten brandweerlieden nog steeds tegen een brand in West Kelowna, aangezien duizenden mensen uit het gebied zijn geëvacueerd. Premier David Eby vaardigde de noodtoestand uit en vroeg mensen weg te blijven uit het centrale binnenland en het zuidoosten van BC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *