September 30, 2023

De trolleybeweging van Woolies zal het winkelen veranderen

Woolworths heeft een grote stap gezet in zijn winkelwagentjes om klanten te helpen betere keuzes te maken.

We weten allemaal dat het eten van voedzaam voedsel kan leiden tot een gezonder, misschien zelfs langer leven. Maar voor een omvangrijke bevolking is er geen gemakkelijke toegang tot goede voeding. Ze leven in zogenaamde ‘voedselwoestijnen’ en nieuwe gegevens tonen aan dat dit een dramatische impact kan hebben op de gezondheid en het welzijn van miljoenen.

Voedsel is een van de zwaarst getroffen uitgaven sinds de inflatie begon te stijgen, en recente gegevens tonen aan dat Aussies minder gezondheidsbewuste keuzes maken aan de kassa om het hoofd te bieden.

Volgens het Foodbank Hunger Report 2022 zijn de kosten van voedsel de belangrijkste reden waarom Australische huishoudens, vooral die met kinderen, niet genoeg voedsel krijgen, compromissen sluiten op het gebied van voeding of verstoorde eetgewoonten ervaren.

In juni ontving de organisatie, de grootste liefdadigheidsinstelling voor hongerbestrijding in Australië, 128.000 oproepen voor hulp – een “bijzonder slechte maand” met cijfers die “alleen maar erger worden”, aldus Kate O’Hara, CEO van de Voedselbank West-Australië.

Deze scheidingswand voor een winkelwagentje van $ 35 kan de manier waarop u winkelt en eet veranderen. Afbeelding: Geleverd.

Zowel Woolies als Coles zeiden in hun financiële resultaten voor 2022-2023 dat klanten zich wenden tot diepvriesproducten en ingeblikte producten te midden van de stijgende prijzen van vers fruit, groenten en vlees.

Daarom heeft Woolworths deze week een verdeler van $ 35 aangekondigd die winkelwagentjes verdeelt in vijf kernvoedselgroepen in overeenstemming met de voedingsrichtlijnen van de overheid, om klanten te helpen begrijpen hoe ze moeten winkelen voor een uitgebalanceerd dieet.

De dividers zijn uitgerold in samenwerking met Healthylife, een online platform voor gezondheid en welzijn en apotheek. Ze bevatten vier gelabelde compartimenten voor elk van de belangrijkste voedselgroepen – fruit, groenten en peulvruchten, granen, vlees en zuivelproducten – naast de kleinste verdeler, die is gewijd aan ‘soms’ voedsel.

Woolworths introduceert ook een voedseltracker binnen de Everyday Rewards-app. Afbeelding: Geleverd

Healthylife hielp Woolies ook bij het ontwikkelen van een voedingstracker binnen de Everyday Rewards-app, waarmee klanten hun aankopen van producten met toegevoegde suiker, zout en verzadigd vet kunnen volgen.

Healthylife onderzocht onlangs gegevens van 900 miljoen transacties bij Woolies en ontdekte dat Australiërs niet voldeden aan de aanbevolen inname van essentiële voedselgroepen.

Het onderzoek wees met name op een dramatisch tekort aan groenteaankopen, waaruit bleek dat Aussies slechts de helft van de aanbevolen dagelijkse porties groenten kochten tijdens het winkelen bij Woolworths.

De verdeler heeft vijf compartimenten, voor fruit en groenten, granen, vlees, zuivel en “soms voedsel”. Afbeelding: Geleverd.

Simone Austin, diëtiste en chief health officer bij Healthylife, zei dat het bedrijf samenwerkte met Woolworths om Aussies te helpen met de nodige tools om gezondere keuzes te maken in de supermarkt.

“We weten dat boodschappen doen soms overweldigend kan zijn”, zei ze.

“Met zoveel opties om uit te kiezen, kan het een uitdaging zijn om een ​​qua voedingswaarde uitgebalanceerde mand te bereiken.

“Klanten zullen in staat zijn om de voedselgroepen die ze kopen te beoordelen en, indien nodig, meer voedsel zoals fruit, groenten en granen toe te voegen om voldoende gezonde maaltijden en snacks voor hun huishouden te bieden.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *