September 26, 2023

Nar, Serveert Turkse keuken, opent in de buurt van het Flatiron District

Een witgekalkte muur van teruggewonnen hout van dit nieuwe Turkse restaurant wordt uitgelicht door een impressionistisch schilderij van Lia Ali van Rumi, de mystieke dichter en geleerde die leefde en begraven ligt in de stad Konya. Het vurige tafereel, ook weerspiegeld in spiegels in de kamer, vormt een contrast met de lichtturquoise banquettes die kalm de Egeïsche kust suggereren. Het menu omvat meer van Turkije, met de nadruk op vertrouwde gerechten zoals mezze, dolma, imam bayaldi, worstjes, bastirma, kebab en gestoofde lamsschenkel. Er zijn ook minder typische spiesjes van kwartel, beenmerg en gegrilde tijgergarnalen. Het is het werk van de restaurateur Andy Arkun, die mede-eigenaar was van Anatolia Restaurant; Erhan Bahceci, die mede-eigenaar is van enkele locaties van Amish Market; en Zeynep Tansug, een expert op het gebied van Turkse ingrediënten. Ze creëerden en hielden toezicht op het menu en brachten twee chef-koks uit Turkije, Gözde Boran en Semih Tasdemir, mee om hun visie uit te voeren. Er staan ​​een aantal Turkse wijnen op de lijst (de meeste gemaakt met Franse vinifera) en enkele cocktails met ingrediënten als raki en Turkse thee. Het eten is halal-gecertificeerd en de naam betekent granaatappel

34 East 20th Street, 917-388-3195, narrestaurant.nyc.

De Chinese naam betekent iets in de trant van eenvoudig en onopgesmukt. Het is de insteek van dit nieuwe vegetarische restaurant in een minimalistische setting. De chef-kok, Owen Liu, die vooral ervaring heeft in hotelkeukens in Xi’an, China, roept Shanghainese, Kantonese en Noordwest-Chinese invloeden op voor zijn gevarieerde menu. Specialiteiten zijn driekleurige koude noedels, zoetzure “beyond pork”, spinaziestapel met mosterdolie, mapo tofu-pompoenstoofpot en, als snack, gefrituurde champignons met zout en peper.

318 Bedford Avenue (South First Street), Williamsburg, Brooklyn, 347-889-5555, pusuvegetarian.com.

Het nieuwste project van Pain d’Avignon heeft twee kanten. Overdag is het een bakkerij in traditionele bakkersstijl met de gebruikelijke broden, broodjes, sandwiches en dergelijke van het bedrijf. ‘S Avonds verandert het in een mediterraan restaurant, waar wijn en gerechten worden geserveerd, zoals geroosterde paprika’s in frambozenazijn, aangebraden garnalen met romescosaus, aangebraden cobia met gestoofde pronkbonen en krokant buikspek met piquillo-pepers en venkel. Het is ruim genoeg voor zowel café als restaurant, met een complete bar.

30 Rockefeller Plaza, Rink Level (50th Street), 646-449-0954, cafedavignon.com.

Wat oorspronkelijk een bar was, is door chef Raphael Khutorsky en zijn partners Jeckson Leonardo, Ilan Khutorsky en Thatcher Schultz omgebouwd tot restaurant. Het decor is aangekleed met leer, marmer en spiegels en op het menu staan ​​nu cavatelli met kreeft, porchetta voor twee en Baskische kwarktaart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *