September 26, 2023

We probeerden het Leicestershire-restaurant van tv-kok Jordan Brady en werden overweldigd

Andere enthousiaste kijkers van Channel 4’s Five Star Kitchen: Britain’s Next Great Chef zullen ongetwijfeld bekend zijn met de naam Jordan Brady. De restaurateur uit Leicestershire verscheen op de show, waar chef-koks van over de hele wereld strijden om de kans te winnen om het Palm Court-restaurant in het exclusieve Londense hotel The Langham te runnen.

Tijdens de zes weken durende show, die eindigde in juli, maakte Jordan indruk op de juryleden, waaronder culinaire legende Michel Roux Junior, banketbakker Ranveet Gill en wereldwijde restaurateur Mike Reid, en haalde hij de finale. Ondanks dat chef-kok Roux enthousiast was over zijn vermogen om een ​​keuken te runnen en heerlijke gerechten te maken, werd Jordan op de post gegooid toen Dom Taylor, met zijn verheven Caribische concept, als winnaar werd uitgeroepen.
Ik had eerder het eten van Jordan geprobeerd in januari 2021, toen hij maaltijden bij mensen aan de deur bezorgde – iets wat hij was gaan doen tijdens de lockdowns van het coronavirus. Ik dacht dat zijn Sunday Roast uitstekend was, en sinds hij zijn eerste restaurant opende, in Birstall in december 2021, was ik van plan hem te bezoeken.

JB Keuken in Birstall(Afbeelding: Becky Jones)

Nou, aangemoedigd door zijn televisieoptreden, kwam ik er eindelijk toe om een ​​tafel te reserveren voor mezelf en mijn vriendin Beth.

LEES VERDER: Chef Jordans maaltijdbezorgbedrijf voor lockdown was een daverend succes – nu heeft hij een restaurant geopend

Het restaurant

JB Kitchen is weggestopt in een woonstraat in Birstall, en het is een leuke verrassing als je Lambourne Road inslaat en het in het oog krijgt. Het ziet er van buiten slim uit en als je naar binnen stapt, is de omgeving eenvoudig maar mooi gedaan.

Binnen JB Keuken(Afbeelding: Becky Jones)

Er staan ​​nepbloemen rond het raam en in vazen ​​op de tafels, die ruim uit elkaar staan. Je zult verschillende borden aan de muren zien hangen, waaronder een neonbord boven de open keuken met de tekst ‘Dit moet de plek zijn’ en een canvas met de definitie van ‘hangry’, wat me aan het lachen maakte omdat ik denk dat ik vaak beïnvloed kan worden door dit gevoel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *