September 30, 2023

Chef-kok Maya-Camille Broussard: taarten, passie en belangenbehartiging aan de zuidkant

Chef-kok Maya-Camille Broussard is een getalenteerde banketbakker, ondernemer en pleitbezorger voor bedrijven in zwarte handen. Ze richtte Justice of the Pies op, een bakkerij aan de South Side die bekend staat om zijn heerlijke zoete en hartige taarten.

Broussard maakt niet alleen taart, quiches en taarten. Haar scherpzinnige vermogen om taarten te maken onderscheidt haar van haar leeftijdsgenoten.

Het verlies van 75% van haar gehoor in één keer maakte haar slechthorend. Het maakte haar ook gevoelig voor mensen in de dovengemeenschap. Haar toestand heeft haar echter een hefboom gegeven om zich meer op smaak te concentreren.

Broussard is meer dan een patissier, maar ook een filantroop in hart en nieren, en haar passie voor het dienen van gemeenschappen en bakken heeft haar een TED-talk waar ze sprak over de ‘Ingrediënten voor uw roeping’.

In haar segment sprak ze over haar opvoeding en liefde voor taarten. Broussard kreeg nog meer bekendheid dankzij haar optreden in de originele Netflix-hitserie ‘Bake Squad’.

Taarten maken aan de zuidkant

Justice of the Pies-winkelfront (foto, justiceofthepies.com).

De naam van Broussard’s taartenwinkel in Avalon Park is een woordspeling op de uitdrukking ‘Justice of the peace’, maar het is ook een ode aan haar overleden vader, Stephen J. Broussard, een strafrechtadvocaat en pleitbezorger voor de gemeenschap.

Het openen van een bakkerij aan de zuidkant van Chicago was strategisch voor Broussard. Haar bakkerij bevindt zich in hetzelfde etablissement als het kantoor van de kindertandarts van haar moeder!

Het vasthouden van nostalgische tonen van liefde en warmte is niet de enige reden waarom ze haar bakkerij daar opende. Broussard wil meer steun, investeringen en zichtbaarheid naar de South Side brengen. Ze wil ook dat degenen die geïnteresseerd zijn in haar taarten naar het zuiden reizen en de cultuur ervaren die haar heeft helpen vormen.

“Ik wist dat toen ik mijn eigen bakstenen en mortel opende, het aan de zuidkant moest zijn … Het is een misvatting dat Chicago gevaarlijk is en dat het niet veilig is om te reizen om de hele stad te ervaren … Mensen komen naar Chicago en voelen dat ze gereguleerd zijn naar de gebieden Downtown, River North, Gold Coast, maar er is zoveel cultuur, geschiedenis en schoonheid aan de zuidkant. Ik ben hier opgegroeid. Ik ben trots op de South Side, ik ben trots op Chicago en ik ben er trots op de zwarte gemeenschap te vertegenwoordigen.

Ik ben hier opgegroeid. Ik ben trots op de South Side, ik ben trots op Chicago en ik ben er trots op de zwarte gemeenschap te vertegenwoordigen.

Het openen van een bedrijf in het Avalon Park-gebied van Chicago stuitte op enige weerstand van mensen die de esthetiek en het gemak van de binnenstad van Chicago prefereren.

Ze voorzag echter in een vraag die in het gebied ontbrak. Haar taarten kunnen worden besteld en verzonden voor degenen die niet willen reizen. Degenen die bereid zijn om de trektocht te maken om de “culinaire artiest” van zoete en hartige taarten te proberen, staan ​​een smaakvolle reis te wachten die hen op dit moment tevreden stelt terwijl ze in de toekomst naar meer lekkernijen verlangen.

Leven in een wereld met een handicap heeft mevrouw Broussard het belang van inclusiviteit geleerd.

Een aantal toonbanken van de winkel heeft een hoogte van 32 inch en voldoet daarmee aan de eisen van de American Disabilities Act, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden gebruikt door personen in een rolstoel.

Verschillende vloertegelstructuren zijn aanwezig in verschillende delen van de winkel, wat klanten met visuele beperkingen helpt die afhankelijk zijn van wandelstokken om zich te verplaatsen.

Bovendien bevat de bewegwijzering van de winkel braillemarkeringen en is de gebruikte taal bewust inclusief.

Een passie voor taarten en zwarte bedrijven

Maya-Camille Broussard, oprichter van Justice of the Pies (foto, Nicole Joseph).

Terwijl ze haar TED Talk houdt, beantwoordt Broussard de volgende vragen: “Wat voedt je passie?”

Ze antwoordde: “Een bakkerij die mensen een tweede kans geeft door een veilige plek te bieden waar werknemers kunnen floreren en tegelijkertijd hun gezin kunnen onderhouden.”

Wat nog onbaatzuchtiger is aan chef-kok Maya, is dat ze baklessen voor jongeren aanbiedt. Ze heeft ook een kookboek geschreven voor degenen die taarten en lekkernijen willen maken, en ze biedt hapklare recepten via TikTok en Instagram om snel haar recepten op een leuke, boeiende manier te maken.

Terwijl chef-kok Broussard haar heerlijke desserts verkoopt en haar menu verfijnt om andere opties te serveren, moeten inwoners van Chicago en toeristen zich voorbereiden om “Justice of the Pies” te bezoeken voor hun ultieme taartfavorieten, terwijl ze worden weggeblazen door onorthodoxe nieuwe smaken zoals “Blue Cheese Praline Pear Pie”. ” en “Aardbei Basilicum Key Lime Pie.”

Deze Black Business Month en daarna moeten taart- en dessertliefhebbers Broussard beschouwen als een leider, ondernemer, pleitbezorger en liefhebber van lekkere zoetigheden.

De reis naar het Avalon Park-gebied aan de zuidkant van Chicago is de rit waard voor degenen die in de buurt zijn of op bezoek zijn.

Broussards onbaatzuchtige wens om andere bedrijven te steunen weerspiegelt haar toewijding aan haar gemeenschap. Ze straalt opwinding uit wanneer ze deelt hoe haar strategische aanpak om andere bedrijven in zwarte handen te helpen een voorbeeld is van de kracht van samenwerking.

Als je haar bakkerij binnenloopt, zie je merken als Brooklyn Tea, Butter By Keba, Octavia Morgan-parfum en Monday Coffee Co. – die je allemaal naast je favoriete taart kunt kopen!

Waarom is ze er trots op andere bedrijven te steunen? Nou, omdat anderen haar hebben geholpen.

“Ik schrijf veel van mijn succes toe aan iemand die het risico op me neemt en me traint en me leert hoe ik de grootsheid die ik heb kan omarmen en hoe ik mijn creativiteit kan verkennen en uitoefenen.”

Ter ere van dat augustus Black Business Month is, houdt de Chicago Defender een reeks profielen bij over de dynamische zwarte ondernemers van onze stad.

Over Post Auteur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *