September 30, 2023

Dit is wat een diëtist echt eet als ontbijt, en het zal je misschien verbazen

Een perfect dieet lijkt voor veel mensen misschien een onmogelijkheid, vooral voor degenen die niet de tijd hebben om elke dag ingewikkelde en voedzame recepten uit te werken.

De geregistreerde diëtiste Kylie Sakaida, 27, heeft echter een missie om mensen te laten zien dat een gezond dieet er voor iedereen anders uit kan zien en hoopt “voeding minder intimiderend te maken” door de regels te schrappen en meer vrijheid in koken te brengen.

“Ik hoop mensen te laten zien dat voedingsadviezen niet gaan over strikte do’s en don’ts, zoals het bestempelen van bepaalde voedingsmiddelen als slecht of volhouden dat alleen het consumeren van specifieke superfoods leidt tot een optimale gezondheid,” vertelde ze. Nieuwsweek.

Sakaida, die in Los Angeles woont, deelt regelmatig haar recepten op sociale media (nutritionbykylie op TikTok), waarvan vele eenvoudige maaltijden zijn die weinig moeite kosten. Haar video’s zijn ook bedoeld om het brede scala aan voedsel dat ze lekker vindt te laten zien en erop te wijzen dat een uitgebalanceerd dieet niet beperkend hoeft te zijn.

Een stockbeeld toont ontbijtwafels gegarneerd met een mix van bessen. De geregistreerde diëtist Kylie Sakaida zegt dat een voedzaam dieet niet beperkt of saai hoeft te zijn.bhofack2/Getty Images

Als veel mensen denken aan een gezond ontbijt, denken ze misschien aan eieren, avocado of granola. Maar Sakaida heeft laten zien dat zelfs wafels een gezonde start van de dag kunnen zijn.

Ze zei: “Ik eet misschien een paar keer per maand wafels, vooral tijdens de drukkere maanden, wanneer het de snelste en handigste optie is om er een in de broodrooster te doen.

“Bij het overwegen van een gezond dieet is het belangrijk om je te concentreren op de algehele balans in plaats van de individuele componenten te evalueren,” vervolgde ze. “Hoewel wafels als ongezond kunnen worden beschouwd vanwege mogelijke toegevoegde suikers, kunnen ze nog steeds worden gecombineerd met andere voedzame voedingsmiddelen om de algehele voedingswaarde van een maaltijd te verbeteren.

“Ik mix graag Griekse yoghurt, pindakaas, honing en kaneel om een ​​spread voor mijn wafels te maken, voordat ik het afdek met noten en wat siroop om het eiwitrijker en smakelijker te maken. Maar ik zal het ook af en toe gewoon met wat fruit en siroop,” zei ze.

Het wafelrecept werd in maart gedeeld op de TikTok-pagina van Sakaida en kreeg meer dan 5,1 miljoen views en 868.000 likes. Veel TikTokers waren verheugd om te zien dat zo’n snel en lekker ontbijt op een gezonde manier kon worden genuttigd.

Een belangrijk punt dat Sakaida heeft geleerd, is dat “niet elke maaltijd perfect hoeft te zijn”, en als het gaat om gezond eten, moet er rekening worden gehouden met variatie.

De diëtist wil niet dat mensen denken dat een evenwichtige voeding altijd gezondheidsbewust, biologisch, duur en tijdrovend moet zijn. Sakaida erkent dat een snel en eenvoudig gerecht soms de enige optie is. Dus in plaats van iets ongezonds te vermijden, zoekt ze naar hoe ze het in evenwicht kan brengen.

“Mijn favoriete advies voor mensen die hopen gezonder te eten, is om je te concentreren op wat je kunt toevoegen in plaats van wat je kunt aftrekken,” zei ze. “Als je bijvoorbeeld pizza eet, voeg dan groenten toe zoals paprika, spinazie, champignons en aubergine om het vezel- en voedingsgehalte van de maaltijd te verhogen.

“Als je ontbijtgranen eet, voeg dan melk toe voor meer eiwitten en noten voor wat gezonde vetten. Het gaat allemaal om het vinden van realistische manieren om de nutriëntendichtheid van maaltijden die je al lekker vindt te verbeteren.

“Ik suggereer niet dat wafels objectief gezien de gezondste keuze zijn of dat deze specifieke maaltijd de meest voedzame optie is die er is. Het gaat er eerder om te erkennen dat het volledig vermijden van ongezond voedsel niet altijd praktisch of heilzaam is,” zei ze.

Snelle en gemakkelijke maaltijden tijdens de week

Een mantra waar Sakaida naar leeft, luidt: Eet een gemengd dieet. Dit betekent dat ze haar maaltijden door elkaar haalt. Ze eet zeker niet elke ochtend wafels. In plaats daarvan geeft ze prioriteit aan vezels en eiwitten in al haar maaltijden, waardoor ze meer tijd heeft om te experimenteren met nieuwe recepten.

“Ik probeer persoonlijk prioriteit te geven aan eiwitten en vezels, omdat dit de twee componenten van het dieet zijn die gemakkelijk kunnen worden vergeten. Eiwitten zijn essentieel voor het opbouwen en herstellen van weefsels, het ondersteunen van spierontwikkeling en -herstel, het bevorderen van een vol gevoel en het helpen bij de opname van voedingsstoffen. ,” ze zei.

“Vaak voelen veel mensen zich niet goed verzadigd na een maaltijd, en dat komt meestal omdat ze een tekort aan eiwitten hebben.

“Adequate vezels zijn belangrijk omdat het een regelmatige spijsvertering bevordert, de gezondheid van het hart ondersteunt en een gezond darmmicrobioom bevordert. Ik geef er sterk de voorkeur aan om tijdens de week snelle en gemakkelijke maaltijden te maken, maar zal experimenteren met langere recepten als ik tijd heb.”

@nutritionbykylie

Wat ik als ontbijt heb gegeten en waarom In plaats van te posten wat ik op een dag heb gegeten, heb ik het gevoel dat het nuttiger zou zijn om uit te leggen wat ik voor een bepaalde maaltijd heb gegeten en waarom. dat doet me denken aan mijn favoriete ontbijt op zondagochtend tijdens mijn jeugd. Hoewel ze doorgaans worden beschouwd als ongezond voedsel vanwege het gehalte aan koolhydraten en toegevoegde suikers, kunnen ze een betaalbare basis zijn voor een evenwichtigere, zoete maaltijd! Wafelspread: – 1/3 kopje Griekse yoghurt (je kunt meer toevoegen als je meer proteïne wilt) – 1 el pindakaas – 1/2 tl honing – Kaneel #dietitian #wieiad #nutrition

♬ origineel geluid – Kylie, MS, RD, LDN

De aanbevolen hoeveelheid eiwit is afhankelijk van de lichaamssamenstelling. Volwassen mannen hebben doorgaans ongeveer 56 gram per dag nodig, terwijl volwassen vrouwen volgens WebMD ongeveer 46 gram per dag nodig hebben. Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, hebben nog meer eiwitten nodig in hun dieet en worden aangemoedigd om ongeveer 71 gram per dag te consumeren.

Het kan moeilijk zijn om te weten hoeveel eiwit je binnenkrijgt. Drie ons gekookte kalkoen of kip bevat 19 gram eiwit, terwijl 6 ons Griekse yoghurt ongeveer 17 gram is, volgens de Harvard Medical School. Melk is een andere geweldige bron van eiwitten, met een kopje met 8 gram. Eén ei bevat ongeveer 6 gram eiwit.

Tegen de conventionele wijsheid ingaan

Toen Sakaida haar advies voor het eerst begon te delen, was ze nerveus omdat ze tegen het traditionele advies inging en wist ze niet zeker hoe goed het zou worden opgevat. Maar ze zei dat ze een positieve gemeenschap van voedselliefhebbers heeft opgebouwd en dat die vroege angsten snel verdwenen.

“Toen ik opgroeide, was mijn dieet niet bijzonder gezond. Ik had niet dezelfde toegang tot voedzaam voedsel en was sterk afhankelijk van fastfood”, zei ze.

Kylie Sakaida hoopt voedzaam eten eenvoudiger en haalbaarder te maken door ontmoedigende regels te schrappen.@nutritionbykylie

“Tijdens mijn opleiding voelde ik me vaak ontmoedigd omdat ik niet voldeed aan de waargenomen diëtistenvorm. Deze vorm beeldde een beeld af van iemand die extreem gezondheidsbewust is, altijd maaltijden bereidt en zijn leven perfect op orde lijkt te hebben. Tenminste, zo zag het er online uit.

“Aanvankelijk aarzelde ik om recepten en foodvideo’s online te delen, omdat ik bang was voor kritiek omdat ik niet consequent het gezondste voedsel consumeerde of vertrouwde op gemaksopties. Tot mijn verbazing kreeg ik echter talloze opmerkingen en berichten van mensen die in een vergelijkbaar schuitje zaten, ” ze zei.

Sinds Sakaida een vaste TikTok-maker is geworden, hebben veel volgers “hun waardering uitgesproken voor het praktische advies” dat ze deelt om voedzaam eten beter haalbaar te maken.

“Er is nooit een tekort aan vragen over voedingstips en maaltijdideeën. Ik probeer altijd video’s te maken over onderwerpen waar ik veel opmerkingen en berichten over krijg”, zei ze.

IIs er een gezondheidsprobleem dat u zorgen baart? Laat het ons weten via health@newsweek.com. We kunnen experts om advies vragen, en jouw verhaal kan in beeld komen Nieuwsweek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *