September 27, 2023

Het beste basisrecept voor wit brood voor een broodmachine met minimale inspanning, vaardigheid en afwas

Er gaat niets boven het binnenlopen van een huis en de geur van versgebakken brood. Warm en geruststellend, een heerlijk gesneden brood gesmoord in gesmolten boter moet een van de simpele geneugten van het leven zijn.

Het helemaal opnieuw maken van brood vereist veel vaardigheid en inspanning, om nog maar te zwijgen van de uren die je besteedt aan het innemen van ruimte in je droogkast. Dat is natuurlijk tenzij je het geluk hebt een rijsdeur te hebben zoals te zien op The Great British Bake Off.Gelukkig zijn er broodmachines die al het harde werk voor je doen en toch dezelfde heerlijke resultaten geven. Er zijn veel broodbakmachines op de markt waarmee je superzacht brood kunt maken met een heerlijk knapperige korst.

LEES MEER: Afslanken Wereldvriendelijke scone gebakken haver met magere ‘room’ en jam

De Morphy Richards Homebake 502001 broodbakmachine is er een van. Het heeft maar liefst 14 programma’s, waaronder een glutenvrije instelling, een functie voor snel bakken waarmee u broden sneller kunt bakken en een klein monitorvenster zodat u uw deeg kunt zien rijzen en uw brood kunt zien groeien.

Te koop voor £ 99, meestal £ 123 van oa.com, er is een handige vertragingstimerinstelling, wat betekent dat u de machine kunt instellen om een ​​paar uur voordat u ‘s ochtends opstaat aan te gaan. Op die manier kunt u genieten van het meest verse brood dat mogelijk is voor het ontbijt.

Hoe lekker het ook is met een flinke scheut boter of een klodder jam, het brood is ook perfect voor sandwiches, tosti’s en om een ​​stevige soep of stoofpot mee op te dweilen. Dit onderstaande recept van Morphy Richards is gemaakt in een broodmachine, waar je gewoon alle ingrediënten in een pot gooit en de gadget zijn magie laat werken.

Als u op zoek bent naar een alternatief model voor de Morphy Richards Homebake 502001 broodbakmachine, kost de Panasonic SD-B2510WXC broodbakmachine momenteel £ 125 (normaal £ 149) en de Panasonic SD-YR2550SXC broodbakmachine is te koop voor £ 149 (normaal £ 199), beide verkrijgbaar via ao.com.

Een versgebakken brood met de Morphy Richards Homebake broodmachine (Afbeelding: Cakeontheun)

Basisrecept voor wit brood – maakt een brood van 2 pond (groot)


Ingrediënten

  • 1 1/4 theelepel snelwerkende gist
  • 4 kopjes (576 g) sterk witbroodmeel
  • 2 1/4 theelepel zout
  • 2 el suiker
  • 4 el zonnebloemolie
  • 4 el magere melkpoeder
  • 1 1/2 kop (360 ml) water

Methode

  1. Zorg ervoor dat de peddel zich op de bodem van de machine bevindt. Doe alle ingrediënten in de kom van de broodmachine in de volgorde van de bovenstaande lijst. Niet mengen.
  2. Sluit het deksel en gebruik de instellingen van je broodmachine om op start te drukken. Gebruik programma één als u de Morphy Richards HomeBake Breadmaker gebruikt. Het duurt 3 uur en 15 minuten om te koken.

Om Morphy Richards Homebake 502001 broodbakmachine te kopen, bezoek ao.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *